הפסטה הזו היא בין הפסטות הטעימות שטעמתי! רוטב פשוט שעשוי מחומרי גלם נהדרים שיוצרים יחד רוטב נפלא בטעם מתוק של עגבניות שרי עם ניחוח לימוני ומעט מליחות של זיתי קלמטה…
את המתכון הזה תוכלו להכין עם כל צורה של פסטה שתרצו וכמובן לשנות או להוסיף טעמים שונים שאתם אוהבים, אך אני מבטיחה לכם שהמרכיבים האלו יוצרים פסטה מיוחדת וטעימה במיוחד!
מרכיבים
- 500 גרם עגבניות שרי- רצוי מסוג תמר
- שמן זית בנדיבות
- חופן זיתי קלמטה- לא חובה אבל מומלץ מאוד
- חופן עלי בליזיקום טריים
- 4-5 שיני שום טרי כתוש/קצוץ דק
- גרידה מחצי לימון
- חבילת פסטה מכל סוג שאוהבים
- רוטב בלסמי מצומצם לפי הטעם- רוטב סמיך
- כפית וחצי סוכר
- מלח גס ופלפל לפי הטעם
- גבינת פרמז׳ן להגשה
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות
- חוצים את העגבניות לחצאים ומניחים בתבנית כאשר החלק השטוח כלפי מעלה
- מפזרים סוכר על פני העגבניות
- מתבלים במלח ופלפל ויוצקים שמן זית בנדיבות (שמן הזית הוא חלק נכבד ברוטב ולכן רצוי בנדיבות)
- מזלפים מעל חומץ בלסמי מצומצם.
- מכניסים לתנור למשך כ-25 דקות.
- בינתיים מכינים בצד זיתי קלמטה, שום, בזיליקום וגרידת לימון.
- מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן ושומרים רבע כוס ממי הבישול (תנסו לתזמן לקראת סוף צליית העגבניות את בישול הפסטה כדי שיהיו מוכנים יחד)
- כאשר העגבניות מוכנות מוציאים בזהירות מהתנור ומוסיפים את הזייתים הקצוצים, השום, גרידת הלימון והבזיליקום
- מועכים היטב במזלג (זהירות כי העגבניות משפריצות וזה חם) מי שאוהב יכול להעביר לקערה ולטחון מעט עם בלנדר מוט לרוטב סמיך יותר.
- מוסיפים את רבע כוס המים ששמרנו מבישול הפסטה ומערבבים
- טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול
- מערבבים את כל הרוטב עם הפסטה החמה
- מוסיפים שבבי פרמז׳ן ומגישים
כתיבת תגובה