הרבה אנשים חושבים על רוטב צ׳ימיצ׳ורי כתוספת לבשר, ואכן בגלל שרוטב צ׳ימיצ׳ורי מכיל עשבי תיבול, שום ובצל הוא הולך נפלא עם סטייק!
אם יש לכם צנצנת בבית, ממש מומלץ להתנסות ולהוסיף צ׳ימיצ׳ורי לעוד מנות כגון פסטה, כריכים, פילה דג בתנור, חזה עוף, קציצות מטוגנות, בקיצור צ׳ימיצ׳ורי הוא רוטב נפלא שמשדרג כמעט כל מאכל!
יש לי מתכון נפלא שאותו אני מכינה אחת לתקופה ושומרת במקרר.
מרכיבים
- ½ צרור כוסברה טרייה
- ½ צרור פטרוזיליה
- ½ פלפל אדום מתוק (גמבה)
- ½ בצל סגול
- 5 שום
- 3 גבעולי בצל ירוק
- ½ פלפל צ׳ילי חריף- רצוי אבל לא חובה
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית אורגנו
- מיץ מחצי לימון - אם אוהבים ניתן להוסיף יותר
- 3 כפות חומץ
- ½ כוס שמן זית
הוראות הכנה
- קוצצים את הפטרוזיליה, כוסברה, שום, פלפל צ׳ילי, גמבה, בצל ירוק, בצל סגול, מלח ופלפל במעבד מזון לתערובת גסה (אפשר בסלייסר).
- מוסיפים שמן זית, מיץ לימון וחומץ ומערבבים עד לתערובת אחידה (לא ממרח אלא תערובת גסה).
- מעבירים לצנצנת ומכסים במעט שמן זית.
- שומרים במקרר עד כשבוע.
כתיבת תגובה