אין כמו מרק עדשים מחמם לימים קרירים, תמיד בבוקר ביום מעונן אני מחפשת את המרק המושלם…
לרוב אני מכינה מרק חרירה או מרק דלעת שהם האהובים עלינו אבל אין מרק יותר מנחם מאוד ממרק סמיך ועשיר כמו מרק עדשים…
מרק משביע ומזין מאוד, מלא בחלבון בריא.
הוסיפו למרק שלכם ירקות ועשבי תיבול שאתם אוהבים ותהנו ממנה מצויינת ומנחמת לימי החורף הקרירים…
מרכיבים
- 2-3 כפות שמן
- 1 בצל קצוץ
- 2-3 שיני שום טרי- כתוש
- 3 גבעולי סלרי (רצוי אמריקאי עם העלים והגבעול)
- חופן עלי כוסברה טרייה
- עגבנייה מגוררת בפומפייה
- 2 כוסות עדשים כתומות- אפשר קפוא או יבשות, כמובן שהכי טוב להשתמש במונבטות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ½ 1 כפיות מלח
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית חוואיג׳ למרק- לא חובה
- 1 כפית אבקת מרק
- ½ כפית פלפל שחור
- 5 כוסות מים
הוראות הכנה
- בסיר בינוני מחממים שמן על להבה בינונית
- מוסיפים את הבצל ומטגנים למשך כדקה
- מוסיפים את השום, עדשים, עגבנייה והתבלינים ומערבבים
- קוצצים גס את הסלרי והכוסברה מוסיפים לסיר ובוחשים.
- יוצקים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה מבשלים כ-50 דקות.
- לאחר הבישול מסירים מהכיריים ובזהירות טוחנים מעט בעזרת בלנדר מוט לתערובת מעט גסה. (מי שאוהב מרק חלק יותר יכול לטחון יותר), במידה והמרק סמיך מידי ניתן להוסיף מים.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מומלץ להגיש עם לימון טרי.
כתיבת תגובה