דג סלמון ברוטב טריאקי מתוק וטעים!
אצלנו בבית בימי שישי תמיד תהיה מנת דג שתפתח את ארוחת הערב, בדרך כלל זה הדג המרוקאי שעליו אנחנו לא מוותרים, לפעמים אני מרשה לעצמי לגוון להם ולהכין דג סלמון מתקתק ברוטב טריאקי מושלם!
רוטב סמיך ודביק שמכסה את נתחי הדג באופן מושלם.
ממש קל ומהיר להכין שלא תאמינו שמכל כך מעט השקעה תצא לכם מנה שכולם יתמכרו אליה!
אני מבטיחה לכם שאת המתכון הזה אתם תשמרו קרוב…
מרכיבים
- 6 יחידות סלמון טרי (פרוסות בעובי של כ-4-5 ס״מ)
- 3 כפות סויה
- 3 כפות צ׳ילי מתוק
- 3 כפות רוטב טריאקי
- 1 כף חומץ
- 1 כף שמן זית
- ¼ כוס סוכר חום
- 7 שיני שום טרי
הוראות הכנה
הכנת הרוטב:
- בסיר קטן יוצקים את כל מרכיבי הרוטב, כותשים את השום ומוסיפים.
- מניחים על אש קטנה ומערבבים עד שהסוכר נמס והרוטב חלק, מניחים לרוטב להתקרר.
- מסדרים את פרוסות הדג בתבנית ויוצקים ¾ מכמות הרוטב כדי שיכסה היטב את הדגים, את יתרת הרוטב שומרים בצד להגשה.
- בשלב זה ניתן לכסות את התבנית בנייר כסף ולשמור במקרר ואז רק לבשל לפני ההגשה.
הכנת הדג:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- כאשר התבנית מכוסה בנייר כסף מכניסים לתנור למשך 15-20 דקות.
- לאחר שהדג מבושל מסירים אתנייר הכסף וממשיכים בצלייה לעוד 5 דקות כדי לקבל צבע שחום.
- מוציאים מהתנור ויוצקים את שאר הרוטב ששמרנו בצד מעל לדגים.
- מפזרים שומשום ובצל ירוק או עירית קצוץ ומגישים.
סיגל תגובה מאת:
יצא מושלם בשבוע שעבר, מכינה שוב השבוע לשישי! תודה על המתכונים הנפלאים!
דנה רביב תגובה מאת:
היי סיגל
כיף לשמוע!
שבת שלום