ניו יורק צ׳יזקייק היא עוגת הגבינה הכי מפורסמת שיש… רכה וקרמית, נמסה בפה ומתוקה בדיוק במידה המושלמת!
כדי להכין עוגת גבינה ניו יורקית אמיתית חובה להשתמש בגבינת שמנת ואין ״לחסוך״ באחוזי השומן…
המתכון הזה שייך לממלכת עוגות הגבינה שהם כמובן הצ׳יזקייק פקטורי!!! מסעדה אמריקאית שהמומחיות שלה כבר הרבה מאוד שנים היא בעיקר עוגות גבינה לכל צורותיהן, מי שאכל שם יודע בדיוק על מה מדובר ומי שעדיין לא אכל ומגיע לארצות הברית אני ממליצה מאוד להתנסות בחוויה אמריקאית אמיתית… (יש גם בארץ סניפים קטנים שמוכרים רק עוגות)
בינתיים תצמדו למתכון המושלם שלהם ותכינו בבית…
מצרפת את הקישור למתכון המקורי באנגלית.
מרכיבים
לבסיס העוגה:
- 170 גרם פירורי ביסקוויטים- פתי בר קלאסי
- ¼ כפית קינמון
- 80 גרם חמאה מומסת
לתערובת הגבינה:
- 900 גרם גבינת שמנת- בטמ״פ החדר
- ¼ 1 כוס סוכר
- ½ כוס שמנת חמוצה- בטמ״פ החדר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 5 ביצים - גודל L - בטמ״פ החדר
לציפוי: - לא חובה
- ½ כוס שמנת חמוצה
- 2 כפיות סוכר
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מניחים בתוך התנור תבנית ויוצקים בה מים בגובה של כ-2 ס״מ, העוגה תאפה בתוך המים.
הכנת תחתית העוגה:
- מערבבים את פרורי העוגיות, החמאה המומסת והקינמון לתערבות אחידה.
- מעבירים לתבנית קפיצית עגולה בקוטר של 22 ס״מ ומשטחים למשטח אחיד, עולים עם תערובת הבסיס גם לחצי מגובה השוליים.
- מניחים את התבנית על גבי חתיכה של נייר כסף ועוטפים את תחתית התבנית כולל השוליים (כדי שלא יכנסו מים במהלך האפייה), מעבירים למקפיא.
הכנת תערובת הגבינה:
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, סוכר ותמצית וניל עד לתערובת חלקה.
- בעזרת מרית מנקים מעט את דפנות הקערה ומורידים מטה את הגבינה שנדבקה לדפנות.
- בקערה נפרדת מערבבים את הביצים ולאחר מכן מוסיפים לתערובת הגבינה.
- מערבבים עד שהביצים נטמעות בתוך הגבינה ונוצרת תערובת חלקה.
- מוציאים את תחתית העוגה מהמקפיא ויוצקים את תערובת הגבינה לתבנית.
- מניחים בזהירות את תבנית העוגה בתוך תבנית המים ואופים למשך 12 דקות.
- מנמיכים את חום התנור לטמפרטורה של 175 מעלות וממשיכים לאפות לעוד 50-55 דקות (העוגה מעט תהזהיב).
- בזהירות מוציאים את תבנית העוגה מהתנור ומניחים על גבי רשת עד שתתקרר.
- הענת הציפוי:
- מערבבים את השמנת החמוצה והסוכר ומורחים בשכבה אחידה על פני העוגה.
- מכסים בנייר כסף ומניחים לה להתקרר במקרר לפחות 4 שעות (רצוי לילה).
כתיבת תגובה