חיתוכיות פקאן, הגרסה האישית לפאי פקאן.
קינוח מפנק ומתוק שאי אפשר להפסיק לאכול! תחתית בצק פריך חמאתי ומעליו אגוזי פקאן מקורמלים ברוטב טופי מתוק ומושלם!
פשוט תענוג אמיתי…
מרכיבים
לתחתית הבצק:
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- קורט מלח
- 1 כף סוכר
- 1 ביצה
- ½ 1 כוסות קמח
למילוי הטופי פקאן:
- 250 מ׳ל שמנת מתוקה- 38% או 32% שומן
- 1 כוס סוכר חום כהה דביק
- 1 כף דבש
- מעט מלח
- 200 גרם אגוזי פקאן טבעי שבורים/קצוצים גס
הוראות הכנה
הכנת הבצק:
- במעבד מזון שמים את הקמח, מלח, סוכר וחמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לתערובת פירורית.
- בקערית קטנה טורפים את הביצה ומוסיפים לתערבות הקמח.
- מעבדים שוב בפולסים עד לקבלת בצק מעט פירורי, הבצק לא צריך להיות דביק. (במידה והבצק יבש מידי מוסיפים 1-2 כםות חלב קר)
- מעבירים את הבצק לתבנית אפייה בגודל של 30/30 ס״מ מרופדת בנייר אפייה, השאירו נייר בולט משני הצדדים כדי שהנייר יעזור לנו להוציא את העוגה מהתבנית כדי להעביר לקרש חיתוך
- מהדקים היטב את הבצק ומעבירים למקפיא ל-15 דקות.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- לאחר קירור הבצק במקפיא מעבירים אותו לאפייה למשך 15 דקות עד שמעט מתחיל להזהיב.
הכנת המילוי:
- יוצקים לקלחת או סיר קטן את השמנת המתוקה ומוסיפים את הסוכר, המלח והדבש.
- מביאים לרתיחה ומוסיפים את שברי הפקאן.
- מנמיכים מעט את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב למשך 2-3 דקות ולא יותר!
- יוצקים את תערובת הטופי פקאן מעל לתחתית הבצק.
- אופים שוב למשך 25-30 דקות.
- מניחים בצד לקירור מוחלט על מנת שיהיה אפשר לחתוך לקוביות.
- בעזרת נייר האפייה שהשארנו בצידי התבנית מרימים את העוגה ומניחים על משטח לחיתוך.
- בעזרת סכין גדולה וחדה חותכים ריבועים בגודל הרצוי.
- ניתן לשמור את הריבועים בקופסא אטומה במקרר, במקפיא או בטמ״פ החדר.
כתיבת תגובה