עוגיות רולדה הן עוגיות שטעמתי לראשונה אצל חברה טובה שלי וכבר אחרי הביס הראשון המתכון היה אצלי!
עוגיות פריכות מאוד וממש ממש טעימות… תוכלו להכין עם כל ממרח שתרצו. ארשום מספר הצעות טעימות בהמשך…
מרכיבים
- ½ 3 כוסות קמח
- 3 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 אבקת אפייה
- 200 גרם חמאה רכה (אפשר להחליף למרגרינה או מחמאה לגרסת הפרווה)
- ⅓ כוס שמן
- ½ כוס מים
- רבע כפית מלח
- למילוי:
- ממרח שוקולד (נוטלה, שחר וכ"ו) - אני מניחה את הקופסא בתוך קערה עם מעט מים חמים וכך השוקולד מתרכך וקל מאוד למרוח אותו.
- 2 כפיות גדושות קינמון
אפשרויות מילוי נוספות:
- שוקולד+קינמון+אגוזים קצוצים
- ממרח תמרים+קינמון+אגוזים קצוצים
- ממרח חלבה ומעט סילאן
- ממרח חמאת בוטנים +בוטנים קצוצים
- שוקולד+סוכריות צבעוניות
- אבקת סוכר לקישוט ומתיקות
הוראות הכנה
- חממו תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכר, סוכר וניל ומלח.
- עושים גומה במרכז ויוצקים אליה את השמן, המים והחמאה ומערבבים רק עד שנוצר בצק חלק.
- (תמונה 1).
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כחצי שעה במקרר, קירור הבצק יעזור לרדד ולגלגל אותו בקלות.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שוים, כל חלק יהפוך גליל ארוך טעים. (תמונה 2).
- על משטח מקומח רדדו חלק ראשון למלבן ברוחב של כ- 35 ס"מ על 25 ס"מ (ראו תמונה 3).
- תצטרכו לעבוד בזהירות רבה כי הבצק מאוד רך, הקפידו לקמח גם את הבצק כדי שלא ידבק למערוך. (זה לא נורא אם הבצק נקרע כי אפשר להדביק).
- מרחו את הבצק בעדינות בממרח השוקולד, בערך 3 כפות גדושות אך תמיד אפשר יותר.
- (ראו תמונה 3)
- פזרו קינמון או אגוזים והתחילו לגלגל...
- את הקיפול הראשון של הרולדה תמיד צריך לצבוט ולהדביק אותו לשוקולד (ראו תמונה 4).
- המשיכו לגלגל בעזרת הכריות של כף היד מצד אחד עד לצד השני (תוכלו לראות סרטון נהדר של הבת שלי בת ה-5 מגלגלת בעצמה).
- מרימים במהירות את הרולדה ומניחים אותה על נייר אפייה בתבנית התנור, יש להניח אותה כך שצידה החלק כלפי מעלה (ראו תמונה 5).
- בעזרת סכין חדה חלקו את הרולדה לעוגיות אך לא לחתוך עד הסוף, (תמונה 6).
- הכניסו לתנור למשך 25-35 דקות, העוגיות מעט מזהיבות אך נשארות בהירות.
- ברגע שהעוגיות יוצאות מהתנור יש לחזור על החיתוך אך הפעם עד הסוף כלומר להפריד את העוגיות ביניהן וכמובן לזרות המון אבקת סוכר...
- יש לתת לעוגיות להצטנן לפני שאוכלים מכיון שכשהן חמות הן רכות ולאחר שמתקררות הן הופכות להיות פריכות מאוד...
- בתאבון!
שירן תגובה מאת:
עוגיות מושלמות!!!! אני הכנתי הרבה מתכונים שונים של רולדה
וזה פשוט מדהים😍😍 הכי מוצלח! תודה רבה!
Tut תגובה מאת:
תודה על מתכון מושלם אני צריכה לכתוב לי אותו עשיתי עכשיו ליום כיפור ויצא מושלם רק וטעים!!
אורי הררי תגובה מאת:
וואי אחת העוגיות ה כי טעימות שאני מכירה
Sami תגובה מאת:
חולה על העוגיות שלך,יוצאות מהתנור גוטה גוטה גוטה
צליל תגובה מאת:
האם אפשר לחתוך את הרולדה ליפני האפיה?אחרי האפיה תמיד נשבר
דנה רביב תגובה מאת:
היי צליל
אכן בעוגיות האלו רצוי לחתוך לפני האפייה
כפי שרשום במתכון יש לחתוך לפני האפייה כמעט עד לתחתית (את יכולה לחתוך לגמרי) ולאחר האפייה מחזקים את החיתוך ומפרידים בין העוגיות.
יום נעים
מיכל תגובה מאת:
חייב קינמון בזה
דנה רביב תגובה מאת:
היי
לא חובה אבל מאוד מוסיף, אין שום בעיה אם לא תשימי.
יום נעים
בר תגובה מאת:
⁹האפ ניתן להכין מקמח כוסמין מלא? אם כן מה צריך לשנות במתכון? או להוסיף
דנה רביב תגובה מאת:
היי בר, תודה על התגובה.. העלתי עבורך את המתכון 🙂
רולדת תמרים מקמח כוסמין
גבריאלה תגובה מאת:
הי האם אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס??
דנה רביב תגובה מאת:
היי גבריאלה
לא ניסיתי עדיים להמיר לשמן קוקוס אך את בהחלט יכולה לנסות
יחס ההמרה יהיה 150 גרם שמן קוקוס מוצק שהוא 3/4 כוס
בהצלחה והמשך יום נעים
יורם תגובה מאת:
הכנתי 3 רולדות
1 במילוי קרם שקדים וסילן
2 במילוי קרם אגוזי לוז ואגוזי מלך
3 שוקולד השחר ואגוזי מלך וקינמון
יצא טעייייייייייים
דנה רביב תגובה מאת:
מושלםםםםם
קורל תגובה מאת:
הגיוני שהבצק לא מתוק?
דנה רביב תגובה מאת:
היי קורל
בוודאי! המילוי מספיק מתוק…
טעימות מאוד
אופיר תגובה מאת:
היי האם להמיס את החמאה? או להשאיר בחוץ כמה זמן שתתרכך?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אופיר
אין צורך להמיס את החמאה, אפשר להניח אותה בחוץ עד שתתרכך.
אם אין לך זמן תוכל לחמם במיקרוגל לשניות בודדות בלבד על מנת שלא תהפוך לנוזל.
יום נעים
מעיין תגובה מאת:
הכנתי אתמול ויצא מושלם!! מילוי שוקולד ואגוזים, הבצק ממש טוב,תודה רבה
אורית תגובה מאת:
שלום דנה,
בדרך כלל כשיוצא לי להכין את סוג העוגיות האלה השוקולד פשוט נישפך מהן לתבנית בזמן האפיה, ואפילו יש ריח של שוקולד שרוף כשמוציאים את העוגיות מהתנור….
את המתכון הספציפי הזה עוד לא ניסיתי…הוא ניראה לי ממש מוצלח והייתי רוצה לנסות אותו, אבל לפני כן רציתי לשאול אם יש פתרון לבעיה הזאת?
תודה.
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורית
זה מאוד תלוי באיזה שוקולד את משתמשת, בדרכ השוקולש למריחה של שחר או נוטלה וגם צ׳וקטה עושים עבודה נפלאה.
שימי לב שאת לא מורחת יותר מידי…
השוקולד לא אמור לנזול החוצה.
בהצלחה וחג שמח
רות תגובה מאת:
הי הכנתי את העוגיות ויצאו טעימות מאוד פריכות במיוחד מתכון מצוין לבצק.
ממש אהבתי את ההסברים המפורטים עם התמונות.
תודה רבה!!!
סימה תגובה מאת:
הכנתי עכשיו עים תחליף מרגרינה בשם הטורבינה חברת שמרית יצא מעולה?מתכון טעים במיוחד!!!
טל תגובה מאת:
מצכון מעולה וכיפי ברמות. חיסלנו הכל תוך יום אחד! ויש טעם של עוד…
אני מלאתי בשוקולד לבן עם קוקוס איכותי ושברי לוז(מעין רפאלו) היה חגיגה?
שני תגובה מאת:
לא נוהגת להשאיר תגובות, אבל כשיוצא דבר כזה טעים- אי אפשר שלא.
ממש גרם לי לעצום עיניים בזמן הביס כדי להנות מהמרקם והטעם כמו שהרבה זמן לא קרה לי!!
תודה תודה, אימצתי!
מאיה תגובה מאת:
מתכון מעולה, תודה רבה. הורדתי את הקינמון כי אני פחות אוהבת ועדיין יצא מושלם. רול אחד מילאתי בממרח לוטוס, גם אופציה נהדרת.
אלה תגובה מאת:
אליפות, יצא לי ממש ממשטעים. מעדן
שירה תגובה מאת:
וואוו!
תקשיבי, אחד העוגיות הביתיות הטעימות אם לא ה…!
אני חסרת ניסיון בבצקים (לפני כן נסיתי פעמים להכין פיתות )
המתכון קליל והתוצאה מהממת.
תודה רבה!!!!! ללקלק את האצבעות (-:
דנה רביב תגובה מאת:
היי שירה
תודה רבה לך על תגובה נהדרת, כיף לקרוא.
חג שמח
גלית תגובה מאת:
על איזה חום ?
דנה רביב תגובה מאת:
כתוב בהוראות ההכנה: 180 מעלות
יום נעים
לימור תגובה מאת:
וואו..מתכון מושלם !!!
נעמי תגובה מאת:
ממש טעים אפיתי מלא פריך
אבל במקרה ניתקלתי במתכון שלך ואמרתי
חייבת לנסות
וחייבת לציין שיצא מהממם טעים
יבורכו הידיים
אני רק אוסיף אבקת סוכר
תודה לך נשמה❤❤
דנה רביב תגובה מאת:
היי נעמי,
פשוט תענוג לקרוא את ההודעה שלך
תודה רבה לך
שרית תגובה מאת:
העוגיות נדירות . נמס בפה מתחסל כל פעם שמכינה כבר בפעם הההה…תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
היי שרית
שמחה לשמוע… תודה על התגובה
יום נעים
טל תגובה מאת:
מתכון נהדר קודם כל! העוגיות יצאו מעולות אך לדעתי יש צורך בהפחתת כמות השומן! הבצק יצא לי שמנוני במיוחד ולא הבנתי את תכלית הוספת השמן פרט לחמאה עצמה
דנה רביב תגובה מאת:
היי טל
תודה על התגובה
אפנה את תשומת ליבי ואנסה לבדוק את המתכון עם פחות שומן…
יום נעים
מיכל תגובה מאת:
וואווו מתכון מנצחחחחח מזכיר לי אמא שלי שכל פעם מכינה את העוגיות האלו.
והילדים שלי החמיאו בטירוףף .תודה רבההה .
המתכון נכנס לספר המתכונים המיוחדיםם שלי.
אבג תגובה מאת:
מכין את העוגיות כבר בפעם החמישית
מתכון מצוין!
דליה תגובה מאת:
לא צריך ביצים ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי דליה
אין צורך בביצים
יום נעים
נעמי תגובה מאת:
אני מתגוררת בארה"ב עשיתי את העוגיות האלה לחברים לעבודה וכולם התלהבו מהעוגיות, הם אמרו שהם טעימות כמו עוגיות של הקונדיטוריות הטובות ביותר. הצטרכתי להכין עוד כי רצו עוד. הוספתי מעט מיץ תפוזים במקום מים. למילוי השתמשתי בממרח של השחר (שלמרות שהוא בעצם יבוא פה בארה"ב אני קונה אם אפשר רק כחול- לבן), הוספתי אגוזים לממרח השוקולד
דנה רביב תגובה מאת:
היי נעמי
מאוד מחמם את הלב לקרוא את התגובה שלך…
תודה רבה!
שיר תגובה מאת:
שלום,
האם ניתן להקפיא חלק מהעוגיות אחרי שהן כבר מוכנות?
והאם יש אפשרות להוריד בכמות המרגרינה-להמיר בשמן?
תודה רבה!!
דנה רביב תגובה מאת:
היי שיר
לא ניתן להפחית מכמות החמאה, לחמאה/מרגרינה יש מרקם שגורם לעוגיה להיות מאוד פריכה ונמסה בפה, השמן לא יכול להחליף זאת.
יום נעים
ניצן תגובה מאת:
חייבת לציין שניסיתי הרבה מתכונים של הטוגיות הללו. המתכון הזה הכי טעים לילד ולבעלי. ממש מוצלח! תודה לך
דנה רביב תגובה מאת:
היי ניצן תודה רבה על תגובתך.
מאוד שמחתי לקרוא.
יום מקסים
יובל תגובה מאת:
היי. כמה עוגיות יוצא מבחינת כמות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי יובל,
כ-60 עוגיות
המשך יום מקסים
מורן תגובה מאת:
היי,
האם נשמע טוב שילוב של נוטלה וקוקוס?
דנה רביב תגובה מאת:
היי מורן
זה נשמע מוששששללללםםםם
ספרי לנו איך יצא.
נטלי תגובה מאת:
היי 🙂
רציתי לשאול אם אכן הכוונה לכוס שלמה של סוכר וניל ולא לכפית\כף? הרי הממרח מתוק…
תודה מראש יקירתי,המתכונים שלך משהו משהו
דנה רביב תגובה מאת:
היי נטלי
אכן לא משתמשים בכוס של סוכר וניל אלא בשקית, הסוכר מגיע באריזות קטנות של 10 גרם.
תודה רבה על התגובה, חידדתי את המתכון…
יום מקסים
יעל תגובה מאת:
האם אפשר להקפיא את הבצק לשימוש עתידי? אם כן, האם להקפיא לפני המילוי או אפשר גם אחרי?
דנה רביב תגובה מאת:
היי יעל,
אין שום בעיה להקפיא את הבצק.
מומלץ להקפיא אותו לאחר הרידוד ומריחת המילוי מאחר ואם תצטרכי להפשיר ואז לרדד יהיה לך קשה יותר לעבוד איתו.
יום מקסים
אורי תגובה מאת:
מתכון מעולה. רב גוני מבחינת אפשריות המלית. טעים מאד מאד. כל הכבוד.
דנה תגובה מאת:
יצא מדהים תודה רבה על המתכון!
דנה רביב תגובה מאת:
היי,
תודה רבה על התגובה…
המשך יום מקסים.
שרה פיני תגובה מאת:
לא רשמת אבקת סוכר שמפזרים על העוגה
דנה רביב תגובה מאת:
היי שרה,
תודה על תגובתך, המתכון עודכן
שבת שלום
אידית תגובה מאת:
דנה שבוע טוב,תודה על מתכון מעולה!!!!!
בצק נהדר,עוגיות פריכות וטעימות מאוד.
מומלץ.
יישר כוח!
אידית תגובה מאת:
דנה שלום,עם איזו כוס ניתן להשתמש?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אידית, תמיד באפייה אנו נשתמש בכוסות מדידה המיועדות למדידת חומרים יבשים או כוס/כד מדידה המיועד למדידת נוזלים.
במידה ואין לך את יכולה להשתמש בכוס לשתייה חמה שבה בדרך כלל שותים נס קפה…
על מנת לקבל תוצאה מושלמת אני ממליצה לך לרכוש סט כוסות וכפות מדידה, העלות היא ממש זולה ומשתלמת, יש בארץ במגוון חנויות ושווקים ויש באיביי במחיר 10-22 ש״ח
בהצלחה והמשך ערב נעים.
אורטל תגובה מאת:
היוש.. רשום במצרכים אבקת אפייה ובאופן ההכנה לא. אז לשים או לא לשים?
תודה 🙂
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורטל, אכן מתשמשים באבקת אפייה.
המתכון עודכן.
תודה…
חום מקסים.
גלית תגובה מאת:
היי,אני באמצע ההכנה של עוגיות רולדה וניתקעתי בלי סוכר וניל. מה עושים?
דנה רביב תגובה מאת:
היי גלית,
ניתן להחליף בכפית תמצית וניל וכפית סוכר. במידה ואין לך תמצית וניל תוכלי להכין את העוגיות ללא וניל (סוכר וניל תורם בעיקר לריח) אבל תוסיפי כפית סוכר.
ליאת חיים תגובה מאת:
הממרח תמרים שלי מאוד קשיח ולא ניתן למריחה על הבצק. זה מין סוג כזה (אני גרה בחול זה לא הממרח הישראלי) איך אני מדללת אותו שיהיה נעים לעבודה? תושה מראש.
דנה רביב תגובה מאת:
היי ליאת, תוכלי לחמם מעט את הממרח עם מים חמים כדי שיתרכך.
דרך נוספת היא לחמם אותו במחבת על להבה נמוכה מאוד עם מעט שמן.
במידה והוא עדיין לא ניתן למריחה תוכלי לקחת מעט מהממרח ולרכך אותו בידיים ואז לשטח ולהניח על הבצק.
מקווה שעזרתי…
יום מקסים.
הילי תגובה מאת:
היי דנה, עכשיו אני מכינה את העוגיות והבצק יצא לי טיפה שומני זה בסדר?
דנה רביב תגובה מאת:
היי הילי,
זה בסדר אם הבצק יצא לך קצת שומני, רק פזרי מעט קמח על משטח העבודה שלך כדי שהבצק לא ידבק.
טל תגובה מאת:
שלום,
העוגיות יוצאות ממש טעימות! האם ניתן להחליף את הקמח בקמח מלא? ואם כן האם הכמויות צריכות להשתנות?
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי טל, לא ניסיתי להמיר את הקמח לקמח מלא, תוכל לנסות אך לדעתי תצטרך להוסיף יותר מים לבצק מאחר וקמח מסוג זה דורש יותר נוזלים.
בהצלחה ויום טוב.
ליאת אלעד תגובה מאת:
היי דנה מה שלומך?
הכנתי את העוגיות רולדה הפריכות שלך, יצאו מושלמות!
המתכון כל כך ברור והתמונות שאת שמה עוזרות לוודא איך צריך להראות כל שלב.
הטעם נהדר, בחרתי למלא עם תמרים וקינמון.
נתתי לחברה טובה והיא לא האמינה עד כמה היה טעים.
תודה רבה לך!
פולינה תגובה מאת:
דנה! תודה רבה לך על המתכונים! העוגיות יצאו סוף הדרך! המתכונים שלך זה משהו משהו – פשוט וטעים!
קרין תגובה מאת:
לדנה היי זאת הפעם הראשונה שנכנסתי לאתר שלך וניסיתי את העוגיות רולדה פריכות יצא שחבל על הזמן ואציין גם שקרצתי עיגולים ועשיתי אוזני המן נרשמה התלהבות. עכשיו אני בטוחה שכל המתכונים מוצלחים. יישר כוח.
דנה רביב תגובה מאת:
היי קרין, אני מאוד שמחה לשמוע.
שיהיה לך יום מקסים וחג שמח!
ליאת ישורון תגובה מאת:
עוגיות מצוינות בכלל האתר שלך מדהים לטעמי קצת יותר מידי פריכות מה ניתן לעשות בכדי שיצאו קצת יותר קשות ?
osher תגובה מאת:
אני אוהב מאוד את העוגה הזאת אני אוכל כל יום 3 חתיכות אני מחפש את המתכון סוף סוף מצאתי הופה גמגם סטייל