פאי שקדים הוא בעצם בסיס של בצק פריך ובתוכו מילוי של קרם שקדים רך (פרנג׳יפאן) ומעליו שכבה קרנצ׳ית של פרוסות שקדים.
הפאי הזה מושלם להגשה בשילוב גלידה או סתם ליד הקפה.
ניתן בקלות להקפיא אותו ולהפשיר כמה שניות במיקרוגל או בטמפרטורת בחדר לפני ההגשה.
לפני שמקפיאים אני ממליצה לחתוך מראש ולהוציא פרוסות מוכנות מאחר ואחרי ההקפאה קשה לחתוך.
מרכיבים
לתחתית בצק פריך:
- ½ 1 כוסות קמח
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- קורט מלח
- 1 כף מים קרים
- 1 ביצה
- 1 כף סוכר
לקרם השקדים:
- 100 גרם חמאה רכה בטמ״פ החדר.
- 1 כוס שקדים מולבנים טחונים דק
- 150 גרם אבקת סוכר (שקית וחצי)
- 1 ביצה
- 1 כף קורנפלור
- 1 כוס פרוסות שקדים דקות לפיזור מעל הקרם
הוראות הכנה
הכנת הבצק:
- במעבד מזון טוחנים קמח, מלח, סוכר ואת קוביות החמאה עד לקבלת פירורים.
- עוצרים ומוסיפים ביצה וכף מים קרים וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק פירורי. לא יותר מידי כדי שלא יווצר בצק קשה מידי. ממש כמה שניות ולא יותר.
- מניחים על השיש יריעה של ניילון נצמד ומעבירים את פירורי הבצק מעל לניילון, מאגדים את הפירורים בעזרת הידיים לכדור ומשטחים. (במידה והבצק רטוב מידי ניתן להוסיף מעט קמח או להיפך)
- עוטפים את הבצק בניילון ומעבירים למקרר למשך שעה.
הכנת קרם השקדים:
- בקערה גדולה מערבבים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ורכה.
- מוסיפים שקדים ובוחשים מעט.
- מוסיפים ביצה ומערבבים.
- לבסוף מוסיפים את כף הקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- לאחר שהבצק נח במקרר, מוציאים אותו מהניילון ומניחים מעל למשטח מעט מקומח כדי שלא ידבק.
- מפזרים מעט קמח גם בחלקו העליון של הבצק ומרדדים לצורה עגולה (תלוי בצורת התבנית). עובי הבצק צריך להיות כ- 3-4 מ״מ. לא דק מידי.
- מעבירים בזהירות לתבנית פאי מתפרקת בקוטר של 26 ס״מ ומהדקים היטב את הדפנות, לא למתוח את הבצק כדי שלא יפול במהלך האפייה.
- את שאריות הבצק עוטפים ומניחים במקרר למקרה שנצטרך לתקן את התחתית.
- אופים למשך 15 דקות, לאחר האפייה אם הבצק התנפח ניתן לשטח מעט.
- מניחים לתחתית מעט להתקרר.
- מוציאים את קרם השקדים מהמקרר ומערבבים מעט כדי לרכך אותו.
- יוצקים את הקרם מעל לתחתית הפאי ומשטחים לצורה אחידה.
- מפזרים מעל את פרוסות השקדים בנדיבות.
- אופים למשך 25 דקות.
- מניחים לפאי להתקרר ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.
כתיבת תגובה