מי שלא מכיר את המרק הנפלא הזה, כדאי מאוד לשמור את המתכון הזה בהישג יד כי אחרי פעם אחת שתכינו אותו הוא יהפוך למרק קבוע אצלכם!
מרק מנחם ומחמם שמקורו במטבח המרוקאי. מכיל ירק ועדשים וטעמו חמצמץ ומיוחד מאוד.
קל להכנה ולא מכיל המון מרכיבים, את העדשים אני ממליצה להרתיח 10 דקות על מנת שיתרככו.
*טיפ!
אני מקפיאה במנות קטנות של 1/2 כוס בשקית קטנה את העדשים המורתחות ואת גרגירי החומוס ואז יש מנות מוכנות שמכניסים לסיר בקלות.
מרכיבים
- 2-3 כפות שמן
- 1 בצל קצוץ
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן כוסברה קצוצה
- גבעול עלי סלרי כולל העלים- קצוץ
- 2-3 עגבניות מגוררות בפומפייה גסה
- ½ כוס גרגרי חומוס מבושל -אפשר מקופסאת שימורים
- ½ כוס עדשים חומות- מרתיחים 10 דקות ומסננים.
- ½ 1 כפיות מלח
- ½ כפית כורכום
- 2 כפות אבקת מרק
- ¼ כפית פלפל שחור
- 7 כוסות מים
- 1 כף קמח
- מיץ מלימון אחד
- חופן אטריות דקות למרק
הוראות הכנה
- יוצקים 2-3 כפות שמן לסיר בינוני עמוק על להבה בינונית גבוהה
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד הזהבה למשך מספר דקות.
- מוסיפים את העדשים, חומוס, כוסברה, סלרי ופטרוזיליה קצוצים ומערבבים.
- מוסיפים את העגבניות המגורדות ואת התבלינים ומערבבים.
- יוצקים את 7 כוסות המים ובוחשים.
- להביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה, מבשלים למשך 50 דקות.
- לאחר 50 דקות, מערבבים כף קמח ב-1/2 כוס מים עד שאין גושים.
- תוך כדי ערבוב, יוצקים את תערובת הקמח למרק וממשיכים לערבב. (פעולה זו תסמיך את המרק)
- מוסיפים את מיץ הלימון.
- מוסיפים את האטריות ומערבבים.
- מכבים את הלהבה ומניחים לאטריות להתבשל מהחום.
- לאחר כ-10 דקות ניתן להתענג על קערה מושלמת של מרק מושלם.
תוהה תגובה מאת:
האם צריך להשרות את העדשים ? וכמה זמן אם כן ?
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי,
מרתיחים את העדשים 10 דקות (כתוב במתכון במרכיבים).
ניתן לחילופין להשרות במים רותחים.
הפעולה הזו מרככת את העדשים אך היא לא חובה.
יום מקסים