לחמניות רכות ונימוכות, מצופות ברוטב של שמן זית ושום שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול!
אני מכינה אותן באופן קבוע בכל שבוע, הן מתחסלות בכזו מהירות שלא תאמינו…
תוכלו להשאיר חלק מהלחמניות ללא רוטב ולאכול עם חמאה או שוקולד, בכל דרך הן יעלמו במהירות.
הבצק מאוד סלחני ויעבוד גם אם לא יהיה לכם זמן להתפיח אז כך שזה פיתרון מעולה לארוחת ערב מהירה…
מרכיבים
- 600 גרם קמח (1/2 4 כוסות)
- 1 כף גדושה שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 4 כפות גדושות סוכר
- 1 ביצה טרופה
- ¼ כוס שמן
- ¼ 1 כוסות מים פושרים
לציפוי:
- ביצה למריחה מעל לבצק...
לרוטב:
- חצי כוס שמן זית
- חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
- 3 שיני שום כתושות
- ½ כפית מלח (רצוי גס או גבישי)
- ניתן להפחית ולהוסיף לפי טעמכם האישי.
הוראות הכנה
- מניחים בקערה גדולה את כל המרכיבים, יש לוודא שהמלח רחוק מהשמרים ואינו במגע איתם.
- מערבבים לקבלת בצק ולשים בעזרת הידיים 2-3 דקות. (הבצק יכול להיות מעט דביק).
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים לו למשך 10-20 דקות (הבצק לא חייב לתפוח הרבה).
- לאחר שהבצק נח מתחילים לגלגל לכדורים קטנים, יוצרים 15-17 כדורים שאותם מגלגלים על גבי השיש בעזרת כף היד תוך כדי לחיצה עליהם.
- מניחים בתבנית כאשר משאירים מעט רווח בינהם. (אני משאירה 4-6 כדורים בתבנית אחרת עם ביצה ושומשום)
- טורפים את הביצה ובעזרת מברשת מורחים על גבי כדורי הבצק, ניתן לפזר שומשום מעל ללחמניות שלא מיועדות לקבל את רוטב השום...
- מניחים לבצק למשך 10-15 דקות. (לא חובה אם אין זמן).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכניסים לתנור ואופים למשך 25 דקות עד שהלחמניות משחימות- בזמן שהלחמניות נאפות מכינים את הרוטב.
הכנת הרוטב:
- קוצצים היטב את הפטרוזיליה ומניחים בקערה.
- מוסיפים מלח ושום כתוש.
- יוצקים את שמן הזית ומערבבים, מניחים בצד.
- כאשר הלחמניות יוצאות מהתנור ומיד כשהן עדיין חמות מאוד יוצקים בעזרת כף את הרוטב מעל ללחמניות, כעבור מספר דקות כל השמן יספג.
- מומלץ לאכול חם.
הודיה תגובה מאת:
היי
אציתי לדעת אם יש לך מתכון לקילו?
דנה רביב תגובה מאת:
היי הודיה
את יכולה להכין לפי המתכון של הלחמניות המתוקות ולהפחית מעט מהסוכר
להלן קישור למתכון
חג שמח
גלית תגובה מאת:
שלום דנה יקרה. רציתי לשאול לגבי הלחם שום. הבן שלי הקטן אוהב מקלות לחם שום. אפשרי לעשות את המתכון הספציפי הזה למקלות לחם שום? בכל מקרה תודה לך.
דנה רביב תגובה מאת:
היי גלית
בוודאי שאפשר, תבנית תנור עם נייר אפייה ועליה להניח את הגלילים, באותה צורה להתפיח ולמרוח מעל את תערובת השום ברגע שיוצאים מהתנור.
תוכלי לוותר גם על עשבי התיבול במידה והוא לא אוהב…
בהצלחה ובתאבון
מממממ תגובה מאת:
הי יצא מושלם! תגידי, עכשיו אין לי זמן להטפיח אזה יש לי אפשרות לעשות בלי שמרים? ואם אני לא יטפיח יצא לי טעים ואורירי?
דנה רביב תגובה מאת:
היי
ללא שמרים הלחמניות לא יצאו אווריריות כמו מתכון עם שמרים,
תוכלי לקצר מעט את ההתפחה השניה או אפילו לוותר עליה, הלחמניות יהיו טיפ טיפה יותר דחוסות וזה לא נורא מניסיון!
יום נעים
חגית תגובה מאת:
הי אפשר להכין את הבצק הערב ולאפטת את הלחמניות מחר אחהצ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי חגית,
פחות ממליצה להכין יום מראש אך ניתן לשים את הבצק עטוף היטב במקרר לאחר ההתפחה הראשונה.
להוציא למחרת כדי לתת לשמרים לעבוד ולהתפיח שנית את הבצק בצורת הכדורים בתבנית.
חג שמח
תהילה תגובה מאת:
היי, הכנתי ויצא מושלם, תודה רבה!
רציתי לדעת אם אפשר להכין מהבצק אצבעות שום?
דנה רביב תגובה מאת:
היי תהילה
את יכולה להכין אצבעות שום אך מכיוון שהן דקות יש לשים לב לזמן האפייה שיהיה קצר יותר
חג שמח
עידית תגובה מאת:
עשיתן לי חשק לעשות את הבצק
מנסה עכשיו
חגית תגובה מאת:
יואו יצא מושלם תודה רבה על המתכון
מירב תגובה מאת:
האם ניתן להקפיא לאחר ההכנה בכדי לשמור על הטריות אם רוצה אותם יום למחרת לבוקר?
דנה רביב תגובה מאת:
היי מירב
אין שום בעיה להקפיא אך אם תרצי למחרת אין צורך בכך, תכיני אותם ותשאירי בתבנית, תעטפי היטב בניילון נצמד והכניסי למקרר,
למחרת תוציאי כשעה לפני ההגשה על מנת שיהיו בטמפ החדר או חממי מעט ואז הן יהיו רכות מאוד.
מממממ תגובה מאת:
אמאלה יצא לי מושלםםםם
איזה בצק טעים!!!!
הכנתי 4 פעמים בערך חלות ויצא לי טעם של קמח ומים.
המתכון הזה מושלם.תודה!
yafit תגובה מאת:
היי אפשר להשתמש בשמרים טריים?
דנה רביב תגובה מאת:
בוודאי שניתן.
חצי שקית שמרים טריים או חצי קובייה
.. תגובה מאת:
יצא מושלללם!!
נסי ליבוביץ תגובה מאת:
יצא מהמם!!!!!!
עשיתי למוצאי עשרה בטבת
כדי לשבור את הצום
והיה טעים במיוחד
והכי חשוב – הילדים אהבו
תודדדה
אלה תגובה מאת:
לחמניות מעולות! הכנתי עם הציפוי ובלי , רק עם ביצה ושומשום. יצא נהדר!
תודה!
סיגלית תגובה מאת:
היי…אני ממש רוצה לנסות ולעשות רק שאלה…חייב גם ירק מעל או שאפשר רק שום וכו' בלי ירק?
דנה רביב תגובה מאת:
היי סיגלית
לגמרי נתון לטעמכם האישי.
סקאי תגובה מאת:
היי סיגלית רשום ב
מצרכים בשלב התוספות שני להוסיף ולהוריד לפי טעמך האישי …
מירה תגובה מאת:
עכשיו יצא מהתנור ממש רך וטעים
בקצב הזה יגמר לפני שהילדים יגיעו
תודה ושבת שלום
פלוני_אלמונית תגובה מאת:
יצא מיוחד כולם נהנו לכן עושים שוב תודה תודה
דינה תגובה מאת:
שלום רב. כמה זמן מראש אשפר להכינן? לקראת ארוחה בשבת. התנור יהיה מלא. תודה
דנה רביב תגובה מאת:
את יכולה להכין בבוקר ולעטוף היטב עד הערב או להכין כמה ימים מראש ולהקפיא ואז פשוט להוציא לטמפרטורת החדר עד שמפשיר ואז לחמם לפני הארוחה.
יום מקסים
יעל סויסה תגובה מאת:
היי
מתי אפשר להקפיא כזה חם או לחכות לקירור??
דנה רביב תגובה מאת:
היי
לחכות שיגיעו לטמפ״ החדר
יום נעים
הדר תגובה מאת:
היי,
תודה רבה על המתכון!
הלכתי לפי המתכון והלחמניות יצאו לי מעט יבשות.
יש לך עצה לגבי איך ניתן למנוע את זה בפעם הבאה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי הדר,
כל תנור הוא שונה ולכן הייתי מנסה להפחית מעט מזמן האפייה או לאפות ב-5 מעלות פחות.
יום מקסים
אפרת תגובה מאת:
היי אתמול הכנתי את הלחמניות יצא פשוט אליפות!
הכפלתי את הכמויות ועשיתי חצי פיציות וחצי לחם שום.
היה ממש קל ולא דרש כמעט זמן התפחה.
רציתי לדעת, אפשר להכין מהבצק הזה גם עוגות שמרים?
נלי תגובה מאת:
יצאו לחמניות מדהימות!!!!.
אפשר לעשות מהבצק הזה גם חלות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי נלי,
תודה על תגובתך, אכן ניתן להכין גם חלות מתוקות ורכות רק שימי לב לזמן האפייה שישתנה בהתאם לגודל הבצק.
סופש נעים.
Ora תגובה מאת:
המתכון קל להכנה . וטעים מאוד .ישר כוח
דנה רביב תגובה מאת:
היי,
תודה רבה על תגובתך!
יום נעים
דסי תגובה מאת:
שלום,
גיליתי הרגע את האתר שלך ואני בטוחה שאני לא הולכת לעזוב אותו בקרוב הכל ניראה מדהים ומוסב כל כך בצורה מושלמת – תודה ,
רוצה להכין אבל אין לי פטרוזליה, כמה זה נורא?
יש לי כוסברה ויכולה לקנות מהמכולת פטרוזליה של קנור הקוביות אם יש שם, זה בסדר? מה כדאי?
דנה רביב תגובה מאת:
היי, תודה רבה על תגובתך
את יכולה לשים כל ירק שאת אוהבת, כמובן שרצוי טרי אך אין בעיה להשתמש בקפוא.
יום מקסים
shila תגובה מאת:
שלום לך דנה:! הכנתי את לחמניות השום פשוט מדהימות טעימות וכל משפחתי אהבה מאד הכנתי תבנית קטנה חד פעמית עגולה ואת שאר הלחמניות הכנתי רגיל עם שומשום ! את הלחמניות שום אהבו מאד!!! אין עלייך ועל המתכונים שלך כל מתכון מ נ צ ח !!! תודה ושבוע טוב לך!
דנה רביב תגובה מאת:
היי שילה,
כיף גדול לקרוא את תגובתך, תודה רבה.
סופש נעים
אתי תגובה מאת:
לא הבנתי. בשלב הראשון אמרת להרחיק את המלח מהשמרים ואז לערבב הכל. אם מערבבים ביניהם הם באים במגע… זה ממש לא ברור
דנה רביב תגובה מאת:
היי אתי,
כאשר שמרים מגיעים במגע ישיר עם מלח הם לא פועלים, לכן מרחיקים אותם אחד מהשני כאשר הם במצב היסוד שלהם.
כשמערבבים את כל החומרים הם נמסים לתוך התערובת ונבלעים פנימה.
המשך יום מקסים
אופק תגובה מאת:
שעה וחצי לפני כניסת החג שבועות הלחמניות ההורסות האלו יצאו מהתנור כל הבית התמלא בריח מושלם של שום עדין באוויר ואף אחד לא הצליח להוריד את הידיים והעיניים שלו מהלחמניות יצא פשוט מושלם תודה רבה זה כנראה יהפוך עכשיו לפקל בבית הלחמניות הסברים פשוט טובים מאוד תודה רבה וחג שמח שבועות 2017. ((:
דנה רביב תגובה מאת:
כיך גדול לקרוא את תגובתך!
אני מאוד שמחה שאהבת…
שבוע מקסים
סימה תגובה מאת:
יצאו מהמם!תודה רבה…מחכה לקידוש כדי להמשיך במלאכת החיסול. הכפלתי כמויות כי כבר מהתמונה ידעתי שיהיה ביקוש….והריח התפזר בכל הבניין….שבת שלום ותודה רבה על מתכון מהמם.
דנה רביב תגובה מאת:
היי סימה
תודה על תגובה נפלאה!
יום מקסים.
יפית תגובה מאת:
האם אפשר להשתמש בקמח מלא 70 אחוז?
דנה רביב תגובה מאת:
היי יפית
את יכולה להשתמש בקמח מלא אך תצטרכי להוסיף יותר נוזלים.
יום מקסים
נלי תגובה מאת:
איזה לחמניות חלומיות אי אפשר להפסיק לאכול………………… אפשר לעשות מהבצק הזה גם חלות?
מ תגובה מאת:
היי, מתכון מעולה! תודה!
רציתי לדעת האם ניתן להקפיא את הלחמניות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי
תודה על תגובתך…בוודאי שניתן להקפיא.
את יכולה לשים אותן בשקית זיפר אטומה או בקופסא אטומה ולהקפיא עם הציפוי של השום. (או בלי)
מחממים כמה שניות במיקרו וזה פשוט תענוג…
סוף שבוע נפלא
אפרת תגובה מאת:
יצא מעולה סוף סוף יצא לי לחם שום כמו שצריך אליפות תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
היי אפרת
כיף לשמוע!
יום מקסים