לפעמים החשק לפאי פירות טוב משתלב בצורה מושלמת עם שיא העונה של הפרי וכנראה שזה מה שהוביל למספר בקשות למתכון טוב לפאי שזיפים.
הכנתי את הפאי עם תחתית בצק פריך, מילוי של קרם שקדים ושכבה נדיבה של שזיפים טריים. מומלץ להגשה עם כדור גלידה וניל לפינוק קייצי מושלם.
פאי שזיפים
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:
זמן בישול:
זמן כולל:
מרכיבים
לתחתית בצק פריך:
- ½ 1 כוסות קמח
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- קורט מלח
- 1 כף מים קרים
- 1 ביצה
- 1 כף סוכר
לקרם השקדים:
- 100 גרם חמאה רכה בטמ״פ החדר.
- 1 כוס שקדים מולבנים טחונים
- 150 גרם אבקת סוכר (שקית וחצי)
- 1 ביצה
- 1 כף קורנפלור
- 4-5 שזיפים חצויים ופרוסים דק דק
הוראות הכנה
הכנת הבצק:
- במעבד מזון טוחנים קמח, מלח, סוכר ואת קוביות החמאה עד לקבלת פירורים.
- עוצרים ומוסיפים ביצה וכף מים קרים וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק פירורי. לא יותר מידי כדי שלא יווצר בצק קשה מידי. ממש כמה שניות ולא יותר.
- מניחים על השיש יריעה של ניילון נצמד ומעבירים את פירורי הבצק מעל לניילון, מאגדים את הפירורים בעזרת הידיים לכדור ומשטחים. (במידה והבצק רטוב מידי ניתן להוסיף מעט קמח או להיפך)
- עוטפים את הבצק בניילון ומעבירים למקרר למשך שעה.
הכנת קרם השקדים:
- בקערה גדולה מערבבים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ורכה.
- מוסיפים שקדים ובוחשים מעט.
- מוסיפים ביצה ומערבבים.
- לבסוף מוסיפים את כף הקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- לאחר שהבצק נח במקרר, מוציאים אותו מהניילון ומניחים מעל למשטח מעט מקומח כדי שלא ידבק.
- מפזרים מעט קמח גם בחלקו העליון של הבצק ומרדדים לצורה עגולה (תלוי בצורת התבנית). עובי הבצק צריך להיות כ- 3-4 מ״מ. לא דק מידי.
- מעבירים בזהירות לתבנית פאי מתפרקת בקוטר של 26 ס״מ ומהדקים היטב את הדפנות, לא למתוח את הבצק כדי שלא יפול במהלך האפייה.
- את שאריות הבצק עוטפים ומניחים במקרר למקרה שנצטרך לתקן את התחתית.
- אופים למשך 15 דקות, לאחר האפייה אם הבצק התנפח ניתן לשטח מעט.
- מניחים לתחתית מעט להתקרר.
- מוציאים את קרם השקדים מהמקרר ומערבבים מעט כדי לרכך אותו.
- יוצקים את הקרם מעל לתחתית הפאי ומשטחים לצורה אחידה.
הוספת השזיפים:
- מסדרים את פרוסות השזיפים בתוך הקרם כך שיהיו נעוצות לתוך קרם השקדים ורק מעט יבצבץ החוצה.
- ניתן לסדר בצורת פרח כמו שאני עשיתי אות פשוט להניח בצורה הרצויה לכם.
- אופים את הפאי בתנור למשך 30-35 דקות, מוציאים אותו מהתנור כאשר הוא מעט זהוב, לי זה לקח בדיוק 40 אך יש לשים לב כי התנורים שונים.
- מניחים לפאי להתקרר.
- כדאי לאכול אות בטמ״פ החדר או קר בליווי של כדור גלידה...
תמר תגובה מאת:
טעים מאוד!