העוגות הבחושות הכשרות לפסח תמיד מזכירות לנו במחשבה עוגות נמוכות ולא יפות ואפילו חלקן בטעם של מצה…
היום, הקמחים שמיוצרים לפסח טחונים מאוד דק ואפשר להכין מהם עוגות בחושות נהדרות.
עוגת השוקולד הזו כשרה לפסח למרות שהטעם והמראה שלה לא יסגיר אותה.
את העוגה הזו ניתן להכין בגרסה חלבית או פרווה כמפורט במתכון.
שיהיה לנו חג פסח טעים!!!
מרכיבים
- 5 ביצים (רצוי בטמפרטורת החדר)
- ¼ 1 כוסות סוכר
- ¾ כוס שמן
- 1 שמנת חמוצה (לגרסת הפרווה ניתן להמיר בשמנת מתוקה צמחית)
- ¼ 1 כוסות קמח מצה לעוגה
- ¾ כוס אבקת שוקולית
- ¼ כוס אבקת קקאו
- 1 שקית אבקת אפייה
לציפוי החלבי:
- 1 חבילת אינסטנט פודינג שוקו
- 1 כוס חלב
- 1 מיכל שמנת מתוקה- 250 מיליליטר
לציפוי הפרווה:
- חצי מיכל של שמנת מתוקה צימחית- 125 מ״ל
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 כף אבקת שוקולית
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה בינונית מנפים את הקמח, שוקולית, קקאו ואבקת האפייה.
- בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- עוצרים ומוסיפים את השמן והשמנת ומערבבים שוב למספר שניות.
- תוך כדי בחישה איטית מוסיפים לאט לאט את תערובת המרכיבים היבשים.
- מערבבים רק עד שהתערובת אחידה ללא גושים אך לא יותר מידי כדי שלא לאבד את כל האווריריות.
- מעבירים לתבנית עגולה משומנת בקוטר 26 ס״מ.
- אופים למשך 50-55 עד ששיפוד או קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- במידה ומכינים ציפוי שוקולד רגיל, רצוי ליצוק אותו על גבי עוגה חמה.
- אם משתמשים בציפוי קר על בסיס קצפת יש לקרר את העוגה במקרר.
הכנת ציפוי חלבי:
- יוצקים את כל המרכיבים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
- מקררים את העוגה היטב כדי שהציפוי לא ימס ומורחים שכבה עבה על גבי העוגה.
- את העוגה יש לשמור במקרר.
הכנת ציפוי פרווה:
- בקלחת קטנה על להבה בינונית מערבבים את כל המרכיבים עד לתערובת חלקה.
- כאשר העוגה יוצאת מהתנור מחוררים אותה מעט בעזרת שיפוד ויוצקים מעל את הציפוי.
ארנה תגובה מאת:
דנה רביב!
חג שמח ותודה על מתכונים נהדרים קלים טעימים יפים וההוראות ברורות
תודה מכל הלב