המנה האידיאלית לארוחת צהריים טובה ומשביעה היא כמובן קציצות בשר ברוטב עגבניות,
אני לא מכירה אף ילד או מבוגר שלא התאהב מיד בקציצות הללו, אני מגישה אותן עם תוספת של פירה או אורז לבן וכמובן פסטה.
בשישי אני מגישה את הקציצות עם המון רוטב וכמובן חלה טעימה לטבול ברוטב….
מרכיבים
לקציצות:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל בינוני
- 1 תפוח אדמה
- 3-4 עלי סלרי קצוצים- ללא הגבעול (את הגבעול שומרים לרוטב)
- חופן עלי כוסברה קצוצים
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- ¼ כפית כמון
- 1 קובייה של שום כתוש קפוא
- ½ 1 כפות קמח רגיל
לרוטב העגבניות:
- 2 כפות שמן
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 קופסא של עגבניות מרוסקות- בשימורים- 400 גרם
- 2 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית פפריקה
- 1 גבעול סלרי (ששמרתם מהקציצות)
הוראות הכנה
הכנת הקציצות:
- מגררים את הבצל ותפוח האדמה בפומפייה גסה ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים קציצות גדולות בקוטר של כ-5 ס״מ ובגודל שווה, משטחים אותן מעט.
- מחממים מחבת עם שמן (השמן צריך לכסות את תחתית המחבת).
- מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להשחמה. הקציצות לא צריכות להיות מבושלות אלא רק צרובות בצדדים.
- מניחים בצלחת מרופדת בנייר סופג כדי לספוג את יתרת השמן.
הכנת הרוטב:
- קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות מאוד.
- מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ונמוך (סוטאג׳).
- מטגנים את הבצל למשך 2-3 דקות ומוסיפים את השום.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מים ותבלינים ומערבבים.
- קוצצים את גבעול הסלרי לקוביות קטנות מאוד ומוסיפים לסיר.
- מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- מבשלים למשך 15 דקות.
- לאחר הבישול מניחים בעדינות את הקציצות בתוך הרוטב ומבשלים 20 דקות.
- הופכים את הקציצות ומבשלים לעוד 20 דקות נוספות.
כתיבת תגובה