החורף בפתח ואני כבר מתחילה להריח את ניחוחות המרקים המדהימים שלי ואין לי צל של ספק שאכין כל כך הרבה מרקים בחורף הקרוב בדיוק כמו בכל שנה.
מרק ירקות הוא המרק הכי שכיח מכל המרקים הקיימים (גם מרק העוף…), כל כך מזין ובריא ובלי סוף אפשרויות גיוון…
לדעתי אין צורך לתבל את המרק יותר מידי או לבשל את הירקות בהגזמה מאחר שככל שמעשה זו רק נפגע בערכיהם התזונתיים של הירקות שמלאים בכל כך הרבה ויטמינים ומינרלים.
הרגישו חופשי להוסיף ירקות כאוות נפשכם אלו רק ישבחו את טעם המרק שלכם…
שיהיה חורף חם לכולם!
מרכיבים
- 2 כפות שמן
- 2 גזרים
- 3 תפוחי אדמה
- 2 זוקיני או קישוא
- 1 בצל גדול
- 1 כרישה (לא חובה)
- 1 גבעול סלרי כולל העלים
- חופן עלי פטרוזיליה
- 1 בטטה
- 1 עגבניה קלופה
- 2 ליטר מים קרים
- 2 כפיות מלח
- מעט פלפל שחור
- 1 כפית אבקת מרק (לא חובה)
הוראות הכנה
- קולפים וקוצצים לקוביות קטנות את הבצל, הגזר, הכרישה וגבעול הסלרי ללא העלים (את העלים שומרים), מניחים בצלחת בצד.
- קולפים וחותכים לקוביות את הבטטה, תפוחי האדמה, הזוקיני והעגבניה.
- מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן.
- מעבירים לסיר את הבצל, הגזר, גבעול הסלרי והכרישה הקצוצים, מוסיפים כפית מלח ומטגנים תוך כדי ערבוב למשך 5-7 דקות עד שהם מזהיבים (תהליך זה יקנה למרק טעם מצוין).
- מוסיפים את תפוחי האדמה, הזוקיני, העגבניה והבטטה ומערבבים.
- מתבלים במלח (כפית), אבקת מרק ופלפל שחור.
- קןצצים את עלי הסלרי ועלי הפטרוזיליה ומוסיפים חצי מהכמות לסיר. את היתר שומרים לסוף.
- יוצקים את המים הקרים ומביאים לרתיחה. (עד שהמים מבעבעים).
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 30 דקות.
- לאחר 30 דקות מוסיפים את יתר העלים הקצוצים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
- טועמים ומתקנים תיבול.
הערות
ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו: ברוקולי (מוסיפים 10 דקות לפני ביום הבישול), פטריות, כרוב, דלעת, שעועית ירוקה או לבנה, גרגירי חומוס מבושלים ועוד...
כתיבת תגובה