סלט מנגולד הוא סלט אחד מתוך צי הסלטים המטריפים שיש על השולחן המרוקאי.
אצלנו הוא בין כוכבי השולחן בחג, הוא קל מאוד להכנה אך אני ממליצה לכם להכפיל ולשל את הכמות כי לא ישאר מה לאחסן במקרר למחר….
מרכיבים
- 1 חבילה גדולה של עלי מנגולד טריים
- 3 כפות שמן
- 2 שיני שום כתוש
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- ¾ כפית מלח
- מיץ מחצי לימון
הוראות הכנה
- ממלאים סיר בינוני עם מים ומניחים על להבה גדולה כדי שירתח.
- שוטפים היטב את עלי המנגולד.
- בעזרת סכין חותכים רק את החלק הרחב והקשה במרכז. (הלבן).
- כאשר המים רותחים מוסיפים את המנגולד וחולטים אותו למשך 5 דקות.
- מוציאים את המנגולד המבושל למסננת ומניחים לו להתקרר מעט.
- בזהירות סוחטים היטב את המנגולד וקוצצים אותו לרצועות דקות.
- מחממים מחבת רחבה מעל ללהבה בינונית גבוהה.
- יוצקים את השמן ומטגנים את השום למשך כחצי דקה (שלא ישרף)
- מוסיפים את המנגולד הקצוץ ומערבבים.
- מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהמים מתאדים ונשאר רק השמן.
- סוחטים מעל את חצי הלימון ומערבבים עוד כחצי דקה.
- מכבים את האש ומניחים לו להתקרר מעט.
הערות
המתכון מניב קופסא קטנה של סלט מנגול אך תוכלו בקלות להכפיל ולשלש את הכמות.
כתיבת תגובה