הלביבות הללו זכו לכינוי ״לביבות ורודות״ וזאת בזכות הסלק שנותן את צבעו המדהים לכל שאר הירקות בקערה…
אני חייבת להתוודות על כך שהלביבות הרבה יותר טעימות ממה שחשבתי שיהיו, הן נעלמו ברגע שיצאו מהטיגון…
אני מבטיחה לכם שגם מי שלא אוהב סלק אפילו לא ירגיש שהוא שם אבל יהנה מאוד מהויטמינים שיקבל ממנו!
מומלץ להגיש בליווי שמנת חמוצה ועירית או בצל ירוק.
מרכיבים
- 2 סלק בינוניים או 1 גדול מאוד
- 1 גזר
- 1 בצל בינוני
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- 3 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית גדושה סוכר
- שמן לטיגון במחבת
הוראות הכנה
- מגררים את כל הירקות וסוחטים היטב את כל הנוזלים. אני מגררת במג׳ימיקס חשמלי. (תוכלו לבחור את הגודל הרצוי לכם)
- מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את הביצים, הסוכר והמלח.
- מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- על להבה בינונית גבוהה מחממים מחבת רחבה עם שמן שיכסה את כל התחתית. אין צורך בהרבה שמן.
- מעבירים בעזרת כף מעט מהתערובת לשמן ומטגנים עד השחמה.
- הופכים ומטגנים גם בצד השני. שימו לב שהשמן לא יהיה חם מידי ולא יבשל את הירקות אלא ישרוף רק את המעטה החיצוני.
- בסיום הטיגון מעבירים את הלביבות לצלחת מרופדת בנייר סופג.
הערות
לקראת הסוף יהיו בקערה יותר נוזלים ולכן יש לשים לב שלא להניח יותר מידי נוזל במחבת אלא רק את הירקות.
כתיבת תגובה