פשטידת ברוקולי קלילה טעימה ומזינה.
ניתן להכין ולהקפיא, מתי שרוצים ארוחת ערב קלה פשוט מוציאים ומחממים.
אצלי הפשטידה הזו מככבת בעיקר בארוחות חלביות עם חברים או משפחה,
תוכלו להשתמש בברוקולי טרי ולבשל אותו מעט לפני שמוסיפים אותו לתערובת הפשטידה או פשוט להפשיר ברוקולי קפוא ללא בישול.
מרכיבים
- 400 גרם פרחי ברוקולי טרי או קפוא
- 1 מיכל קוטג׳
- 1 מיכל שמנת חמוצה
- 5 ביצים
- 5 כפות קמח תופח
- 1 כפית מלח
- חצי כוס גבינה צהובה מגוררת- אפשר יותר
- 2 כפות גבינה בולגרית- לא חובה
הוראות הכנה
- חולטים את הברוקולי בסיר עם מים רותחים למשך כ-5 דקות ומסננים. (במידה ומשתמשים בברוקולי קפוא אין צורך בבישול, רק להפשיר).
- בקערה גדולה מערבבים: ביצים, שמנת חמוצה, קוטג׳, גבינה בולגרית גבינה צהובה ומלח.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את פרחי הברוקולי ובוחשים בעדינות כדי שלא לפרק ולמעוך את הברוקולי.
- מעבירים לתבנית מלבנית בערך בגודל 20x30 ס״מ משומנת מעט בתרסיס שמן.
- אופים בתנור בחום של 180 למשך 45-50 דקות עד שהפשטידה מעט משחימה והיא יציבה למגע.
כתיבת תגובה