עוגיות לוטוס הן עוגיות מושלמות ליד הקפה, העוגיות שכולנו מכירים הן בעצם ביסקוויטים פריכים שנמסים מיד במגע עם נוזל חם (קפה או תה).
אני תמיד מעדיפה להכין עוגיות או עוגות מאשר לקנות מוכנות וכך אני יודעת בדיוק מה יש בפנים ובאיזו כמות וכמובן שאין חומרים משמרים.
המתכון הזה מניב לנו עוגיות עם הטעם המוכר אך צורה ופריכות שונות כך שהעוגיה יוצאת שונה מהביסקוויט המוכר.
העוגיות פשוט נמסות בפה ונראות נפלא על צלחת הגשה ומה שהכי כיף זה שאפשר להקפיא את הבצק ולאפות במידת הצורך…
מרכיבים
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- ½ כוס סוכר
- ¾ כוס ממרח לוטוס
- 200 גרם חמאה רכה
הוראות הכנה
- מניחים בקערה גדולה את כל המרכיבים ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת בצק רך ולא דביק. ניתן לסיים את הערבוב בעזרת הידיים.
- עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעתיים כדי שהבצק יתקרר. (בשלב זה ניתן להקפיא את הבצק ולהפשיר במקרר בעת הצורך.
- לאחר שהבצק נח במקרר ניתן להוציא אותו ולחמם תנור לחום של 180 מעלות.
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ.
- ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך 12-14 דקות, תלוי בגודל הכדורים. העוגיות יוצאות מהתנור רכות ולכן לא נוגעים בהן עד שהן מתייצבות ומתקררות.
הערות
ניתן להקפיא את הבצק ולהפשיר לפני השימוש.
כדי לזרז יותר את התהליך ניתן להכין כדורים ולהקפיא אותם במגש ולאחר מכן להעביר לשקית אטומה או קופסא.
כאשר רוצים לאפות את העוגיות פשוט מניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים למשך 2 דקות יותר.
כדי לזרז יותר את התהליך ניתן להכין כדורים ולהקפיא אותם במגש ולאחר מכן להעביר לשקית אטומה או קופסא.
כאשר רוצים לאפות את העוגיות פשוט מניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים למשך 2 דקות יותר.
יוני כהן תגובה מאת:
יצא טעים מאוד. מתכון מומלץ פשוט ונוח
יפה תגובה מאת:
שלום! הכנתי עם מרגרינה מחמאה .יצא מצוין .תודה
גלית תגובה מאת:
היי, אני הכנתי את העוגיות ויצא מעלףףףף
כל המשפחה שלי אהבה את זה ממש! וגם אני?
רינה תגובה מאת:
האם יש אפשרות לשים שמן במקום חמאה? ואם כן כמה שמן.
דנה רביב תגובה מאת:
היי רינה, לא ניסיתי להכין את העוגיות עם שמן אך לדעתי תוכלי להחליף את החמאה במרגרינה או מחמאה אם ברצונך עוגיות לא חלביות.
יום טוב…
שולמית תגובה מאת:
דנה שלום,
הכנתי את העוגיות והן טעימות להפליא!
תודה רבה!
שולמית