המון אנשים נרתעים מלהכין כנאפה בבית, הסיבות לכך מגוונות אך הנפוצה שבהן היא חוסר נגישות לגבינה המסורתית שבה משתמשים במתכוני כנאפה רבים, גביינת צאן חצי קשה שהופכת אלסטית בזמן החימום.
כאשר חשבתי להכין את הכנאפה שלי, היה חשוב לי להשתמש בגבינה נפוצה וטובה שלא תפגם בטעם או במרקם של הכנאפה, לשמחתנו גבינת מוצרלה עונה על כל הדרישות.
המתכון מכיל מעט מאוד מרכיבים ומניב תוצאה אדירה, קינוח שאף אחד לא ישכח! אצלנו הכנאפה הפכה לקינוח המבוקש ביותר בבית…
מרכיבים
- 250 גרם בצק שערות קדאיף (מופשר)
- 50 גרם חמאה
- 200 גרם גבינת מוצרלה קשה מגורדת- לא רכה בכדורים
לסירופ:
- ¾ כוס סוכר
- ¾ כוס מים
- 1 טיפה של תמצית מי ורדים (אני משתמשת בתמצית מרוכזת מאוד ולכן רק טיפה)
להגשה: פיסטוקים טחונים/גרוסים
הוראות הכנה
הכנת הסירופ
- יוצקים מים וסוכר לקלחת קטנה ומחממים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס ומכבים את הלהבה.
- מוסיפים את טיפת מי הורדים ומערבבים.
הכנת הכנאפה
- מניחים מחבת גדולה (קוטר 30 ס"מ) על להבה גדולה אך נמוכה מאוד.
- ממיסים במחבת חצי מכמות החמאה (25 גרם).
- לוקחים חצי מכמות הקדאיף, מפרידים מעט את שערות הקדאיף ומסדרים במחבת בשכבה אחידה, מהדקים מעט. דוחפים מעט את הדפנות כדי שיהיו שוליים אחידים.
- מסדרים את כל הגבינה בשכבה דקה ואחידה מעל הקדאיף ומשתדלים להשאיר כס"מ מהדפנות כדי שלא תימס למחבת.
- מסדרים את שאר שערות הקדאיף מעל לגבינה ומהדקים.
- בודקים את התחתים מידי פעם כדי שלא תישרף וברגע שהתחתית משחימה מעבירים בעדינות לצלחת שטוחה ורחבה מאוד או מגש. תהליך זה לוקח 7-10 דקות לפחות עד שהתחתית משחימה אך לא זזים מהמחבת.
- הופכים את המחבת מעל לכנאפה והופכים כדי לבשל את הצד השני.
- מניחים את מחצית החמאה שנותרה בחתיכות קטנות מסביב לדפנות הכנאפה כדי שימסו פנימה.
- ברגע שהתחתית משחימה מעבירים בעדינות לצלחת הגשה ויוצקים מיד את הסירופ מעל לכל שטח הכנאפה, הקפידו להרטיב את כל שערות הקדאיף כדי שלא ישארו יבשים. (כמות הסירופ נראת גדולה אך הכל נספג).
- מפזריפ מעט פיסטוקים ומתענגים על כל ביס.
מאי תגובה מאת:
וואו דנה! איזה מתכון אליפות !! כל כך פשוט והתוצאה מושלמת!!!
דנה רביב תגובה מאת:
תודה מאי, כנאפה הוא אחד הקינוחים האהובים עלי 🙂 בתאבון.