אפונה היא תוספת מעולה בכל ארוחה. כאשר מבשלים אותה כמו שהיא, היא הופכת למתוקה ורכה.
אני אוהבת להגיש אותה לצד אורז לבן ועוף בארוחת הצהריים ואם נשאר… תאמינו לי שלמחרת היא תהיה אפילו יותר טעימה.
המתכון פשוט מאוד וקל להכנה אז קדימה להכנה.
מרכיבים
- 1 שקית אפונה !עדינה קפואה- 600 גרם
- כף שמן
- ½ בצל בינוני
- ¾ כפית מלח
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1 כוס מים
הוראות הכנה
- בסיר קטן מחממים שמן על להבה בינונית.
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות מאוד ומוסיפים לסיר.
- מטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד שהוא מתחיל לשנות את צבעו ונהיה שקוף ורך. בערך 3-5 דקות
- מוסיפים את האפונה ומערבבים.
- מוסיפים את התבלינים והמים ומערבבים היטב.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר , מבשלים 30-40 דקות עד שהאפונה מתרככת. מידי פעם יש לפתוח את הסיר ולערבב, בודקים שיש מספיק נוזלים על מנת שהאפונה לא תישרף. במידה וצריך מוסיפים מעט מים.
- בסיום הבישול טועמים ומתקנים תיבול.
אמא תגובה מאת:
היי האם ניתן לבשל אפונה יבשה??כמה מזן בישול אם היא יבשה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי
באפונה יבשה מתשמשים יותר על מנת להכין מרק אפונה, זמן הבישול ארוך יותר והאפונה ממש נמסה ולא נשארת שלמה כמו אפונה טרייה או קפואה.
אלינור תגובה מאת:
אם אני עושה כת זה עם קופסא משימורים שהיא 300 גרם איך הזמנים משפיעים על זה? אפונה לא רפואה רגילה בקופסא
דנה רביב תגובה מאת:
היי אלינור
זמן הבישול יתקצר, פשוט תטעמי ולפי טעמך תעצרי את הבישול.
יום נעים
ליאור תגובה מאת:
היי,
איזה רוטב עדין (הכוונה, לא משהו כבד) אפשר להוסיף?
מתוך מטרה שהאפונה לא תהיה "יבשה"
דנה רביב תגובה מאת:
היי ליאור
האפונה בכלל לא יבשה וטעימה מאוד, ממליצה לנסות…
ניתן להוסיף מעט מים ו-2 עגבניות מגורדות ו-2 כפות רסק עגבניות עם תבלינים כמו: מלח, פלפל, פפריקה.
יום נעים
שוהם תגובה מאת:
אם אין לי אבקת מרק עוף מה אני צריכה לעשות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שוהם
אפשר גם רק מלח ופלפל
יהודית תגובה מאת:
האפונה פשוט טעימה!
תודה, שיחקת אותה.
אימצתי את המתכון
אבי תגובה מאת:
שאת רושמת שקית הכוונה לאיזה כמות קילו חצי קילו?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אבי
הכוונה לשקית שלמה של אפונה עדינה שמשקלה כ-600 גרם.
תודה על תגובתך, המתכון עודכן.
יום מקסים
מירי לוי תגובה מאת:
היי האם בלית ברירה אפשר להשתמש באפונה של שימורים??
דנה רביב תגובה מאת:
היי מירי,
אני מתנצלת שלא עניתי מוקדם יותר…
את יכולה להחליף את האפונה בקפואה בשימורים…
יום מקסים
אירה תגובה מאת:
שלום 🙂
אם אני משתמשת באפונה משימורים, האם אופן הבישול משתנה?
כמה קופסאות שימורים להשתמש בשביל המתכון הזה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אירה
לא ממליצה משימורים, הטעם והמקרם יוצא שונה.
אפונה קפואה עושה עבודה מצויינת
מעיין תגובה מאת:
יאמי ! המתכון היחיד לאפונה שאף פעם לא מאכזב !
דנה רביב תגובה מאת:
תודה רבה מעיין, כיף לשמוע!
סוף שבוע נפלא.
גל תגובה מאת:
אפשר בלי לטגן בצל ולהוסיף פפריקה מתוקה בשביל הצבע
איך אני עושה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי גל, אין שום בעיה להכין ללא הבצל, פשוט הכניסי את האפונה ללא הבצל והוסיפי פפריקה מתוקה לפי טעמך.
לדעתי כחצי כפית פפריקה תוסיף המון.
חג שמח.
נגאטו רטה תגובה מאת:
יצא לי אששש , תודה
בת שבע נוסבאום תגובה מאת:
הוספתי גירסה לאפונה. בצל לבן גדול ובצל סגול קטן, קופסת פטריות קטנה כשהבצל מתחיל להשחים הוספתי את הפטריות וחמש דקות אחר כך את האפונה.
טעים מאד
רמי תגובה מאת:
דנה שלום. מתכון מעולה טעים מאוד וקל להכנה. תודה ושבת שלום.
דנה רביב תגובה מאת:
היי רמי,
תודה רבה, כיף לשמוע.
יום מקסים.
ענתי תגובה מאת:
היי דנה – האם מתאים להכין את זה עם שקית אפונה וגזר?תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענתי.
מתנצלת על שלא עניתי מוקדם יותר…
ניתן בהחלט להכין עם אפונה וגזר.
יום טוב…
ענת תגובה מאת:
הכנתי ביום שישי – מעולה -טעים מאוד. אני בישלתי בערך כ -20 דקות.תודה דנה
שרית תגובה מאת:
מתכון מעולה, גם אני אוהבת אפונה רכה. תודה רבה דנה!
ענת תגובה מאת:
היי דנה-גם אני מבשלת אפונה אבל ממש לא 40 דקות .דעתי כדי שהיא תשמור על צורתה ולא מעוכה 20 דקות בלבד.תודה
אילנה תגובה מאת:
זמן בישול האפונה המוקפאת הוא לדעתי צריך להיות קצר ביותר, כי ידוע שהירקות הקפואים כבר בושלו במקצת, וזה מקצר את משך הבישול אחר כך.
במתכון כתוב 30-40 דק' יהפוך אותו למרק. האם אין כאן טעות???
תקני אותי אם אני טועה.
דנה רביב תגובה מאת:
שלום אילנה, האפונה הופכת להיות רכה מאוד אך עדיין שומרת על צורתה (בהחלט לא הופכת למרק מאחר והנוזלים מצטמצמים). עם זאת תוכלי לבשל אותה לפי טעמך האישי, פשוט תטעמי מידי פעם ותוכלי לעצור את הבישול במרקם הרצוי. סוף שבוע נפלא.