אין כמו ריח משכר של עוגת שמרים בבית אך רוב עוגות השמרים הטעימות הן חלביות מכיון שמשתמשים בחמאה וחלב בבצק (למתכון שלי לעוגת שמרים חלבית לחצו כאן).
עם זאת, המתכון שלי לעוגת השמרים הזו הוא פרווה ולמרות שאין חמאה בבצק העוגה רכה מאוד וטעימה כל כך שתמיד תרצו שתהיה לכם אחת כזו במקפיא.
כשמתחשק לכם פינוק עם הקפה או התה או אפילו כשמגיעים אורחים בהפתעה תמיד אפשר להוציא ולחתוך כמה פרוסות (כן כן כאשר היא עדיין קפואה הכי קל לחתוך).
קדימה קדימה לא להתעצל!
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 5 ביצים
- 2 סוכר וניל
- ½ כוס שמן
- 1 שקית שמרית (שמרים טריים- 50 גרם)
- ½ 1 כוסות סוכר
- ⅓ כפית מלח
- 1 מרגרינה רכה
- 1 כוס מים פושרים
למילוי:
- שוקולד למריחה (הכי טעים שחר פרווה)
לסירופ:
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס מים
הוראות הכנה
- מחברים למיקסר את הוו שנקרא גיטרה (לא הקרס ולא המקציף).
- בקערת המיקסר מניחים קמח ויוצרים גומה.
- מכניסים את תוכן שקית המרית לתוך הגומה ומכסים (כדי למנוע מגע של השמרים עם המלח).
- מוסיפים סוכר, ביצים, שמן, מרגרינה, סוכר וניל ומלח ומתחילים לבחוש במהירות נמוכה למשך כדקה.
- יוצקים באיטיות את המים כאשר המיקסר פועל.
- כאשר הבצק אחיד עוצרים את המיקסר ומעבירים למשטח מקומח. (הבצק צריך להיות מאוד רך ודביק)
- לשים מעט את הבצק בידיים מקומחות ומעבירים אותו להתפחה בקערה גדולה משומנת בתרסיס שמן.
- מניחים לבצק לתפוח עד שמכפיל את נפחו, כשעתיים או יותר...
- לאחר ההתפחה, מקמחים את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
- מרדדים חלק אחד של הבצק למלבן בעובי של כחצי ס"מ. ברוחב של 40 ס"מ על 25 ס"מ.
- מורחים שכבה נדיבה של שוקולד ןמפזרים מעט קינמון באופן שווה.
- מגלגלים את הבצק לגליל ומניחים אותו על הצד של הסיומת (התפר).
- בעזרת סכין גדולה וחדה חוצים את הגליל לאורכו.
- הופכים את החצאים כך שהפנים (השוקולד) יהיה כלפי מעלה ויוצרים צורה של איקס X.
- ממשיכים לגלגל את חצאי הבצק בצורת בורג מהאמצע כלפי חוץ וכך גם בצד השני.
- מהדקים היטב את הקצוות ודוחפים אותם כלפי מטה מתחת לעוגה.
- מעבירים את העוגה לתבנית אינגליש קייק משומנת.
- מניחים לעוגות לתפוח כחצי שעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- אופים בתנור 40-50 דקות עד שהעוגה משחימה.
- בזמן שהעוגה בתנור מכינים סירופ כדי ליצוק מעל העוגה מיד לאחר האפייה:
- בקלחת קטנה על להבה בינונית מרתיחים מים וסוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין.
- ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים את הסירופ בעזרת כף עד שכל הסירופ נספג בעוגה (שימו לב שכמות הסירופ מספיקה ל-3 עוגות.
רבקה תגובה מאת:
היי
האם העוגה רכה ונשמרת רכה כמו של הסבתות?
תודה
האם העובדה שמכניסים את כל הביצה ולא רק חלמונים לא גורם לה להיות יבשה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי רבקה, העוגה לא יבשה ונשמרת רכה. הקפידי לשים מספיק סירופ לאחר האפייה כדי לשמור על העוגה לחה.
אני ממליצה לשמור אותה במקפיא, לחתוך ולחמם כמה שניות במיקרו כשמתחשקת חתיכה.
לימור תגובה מאת:
אחרי הממולאים המוצלחים חייב משהו מתוק – עוגה ממש תענוג.
דנה רביב תגובה מאת:
תודה לימור, שבת שלום.