תפוחי אדמה בתנור משמשים תוספת נהדרת לצד כל ארוחה ומככבת כתוספת קבועה על השולחן כשאני מכינה לבנות שלי עוף קסם.
המתכון מאוד פשוט להכנה ואין אפשרות לטעות, ניתן להכין תפוחי אדמה בתנור מתפוחי אדמה אדומים או לבנים, כך או כך הם יצאו מעולה!
מרכיבים
- 5-6 תפוחי אדמה גדולים
- 2-3 כפות שמן
- 1 כפית מלח גס
- ½ כפית מלח רגיל
- ⅓ כפית פפריקה
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לחצי, כל חצי מחלקים ל- 3-4 פלחים. (לאורך).
- מניחים בתבנית גדולה, רצוי חד פעמית.
- מפזרים את המלח הגס, המלח הרגיל, הפפריקה והשמן ומערבבים בעזרת הידיים.
- מכניסים לתנור למשך 25 דקות, מערבבים בעדינות בעזרת מרית מתחתית התבנית על מנת שלא לשבור את הפלחים.
- ממשיכים לאפות עוד 20-30 דקות עד שתפוחי האדמה פריכים מבחוץ ורכים מאוד מבפנים.
הערות
בתאבון!
אינגה תגובה מאת:
תודה על המתכון. כל הזמן מכינה ותמיד מושלם.
דנה רביב תגובה מאת:
היי אינגה.
אני מאוד שמחה לשמוע.
יום מקסים.
ענת תגובה מאת:
מעולים-מעולים וטעימים נורא . הכנתי שלשום-מעדן
ואכן צדקת שרשמת – יש לערבב עם מרית שלא לשבור אתת התפוחי אדמה .
מכינה גם מחר.תודה