יש המון דרכים להכין קפה שחור ולפני שרומסים אותי עם תגובות נזעמות 🙂 אני מצהיר פה שזו השיטה שאני ממליץ עליה אך זו לא הדרך היחידה.
הסיבה שאני רושם את הפוסט הזה היא שיש כאלו שלא יודעים איך מכינים קפה שחור טוב ואולי מתביישים לשאול, כי בישראל… מתי שהוא.. תצטרך להכין קפה שחור.. לעצמך, לחמתך, לדוד או חבר.
אז לכל מי שלא יודע
המשקיעים שבינכם יודעים שקפה שחור אמיתי צריך להכין על הגז בפינג'ן או סיר קטן. הנה הדרך שאני ממליץ להכין קפה שחור טוב, יש המון דרכים אלטרנטיביות… אם יש לכם שיטה יותר טובה אתם מוזמנים להשאיר לכולנו את השיטה שלכם בעמוד זה בחלק התגובות.
מרכיבים
- תערובת קפה שחור איכותית (אני אישית אוהב קפה "אל נחלה" אחרים במשפחה אוהבים "לנדוור המקורי" או "קפה טורקי עלית")
- כוס זכוכית קטנה
- פינג'ן או סיר קטן
- סוכר
הוראות הכנה
- לפני שנתחיל שימו לב לכלל הבא: על כל כוס מים נוסיף כפית אחת של קפה, כלומר אם אתם רוצים להכין 4 מנות קפה, המרכיבים שלכם יהיו 4 כוסות מים ו 4 כפיות קפה.
- שמים מים בפינג'ן או סיר קטן (שימו לב לכלל שציינתי למעלה) ומניחים על הגז (או מדורה :)), ממתינים עד שמתחילות בועות (לא רתיחה מוחלטת... בועות), מוסיפים את הקפה(לפי הכלל שלמעלה) ומנמיכים את האש לרמה נמוכה, מערבבים קצת (מומלץ לערבב את הקפה מידי פעם אבל לא חובה יותר מפעם אחת).
- ברגע שהקפה מתחיל לרתוח, להוריד מהאש ולמזוג לכוסות.
- להוסיף סוכר ולדפוק קצת את הכוס על השולחן כדי שירדו הגרגירים או בגלל שזה חלק מהכיף שבהכנת קפה שחור 🙂
- תהנו.
חובב_קפה תגובה מאת:
בישלתי לעצמי קפה שחור עכשיו. אחרי הרבה זמן שלא עשיתי זאת (קפסולות אספרסו. התרגלתי מהמשרד). מכיוון שלא בישלתי הרבה זמן, שכחתי את הכלל ש"אסור להרתיח יותר מדי". נתתי לקפה להתבשל והורדתי מהגז דקה מאוחר מדי. הקפה יצא עם טעם "פלסטי" (אולי זה התרגום שלי ל"שרוף מדי"..). רק רציתי לשתף. אולי אציל כך מישהו מהריסת כוס הקפה הבאה שלו.. 🙂
צבי גלעד תגובה מאת:
מוסכם שאסור להרתיח קפה. מצד שני, צריך לבשל אותו מספר דקות בטפרטורה שנמוכה מ 100 מעלות.
זה מסביר את הטכניקה של הפלמ"ח, להרתיח קפה 7 פעמים; בשניה שהקפה מתחיל לרתוח, מורידים מהאש, מניחים לו להשאר קצת בטמפרטורה הקרובה ל 100 מעלות, שוב לאש, וחוזר חלילה, כך שלמעשה הקפה אינו רתח 7 פעמים, אלא רק מגיע לנקודת הרתיחה 7 פעמים.
הדרך שלי: אני נותן את כמות הקפה לפי מספר הכוסות הנדרש בתוך תרמוס ויוצק עליו מים רותחים. בגלל הטמפרטורה של הקפה והתרמוס, התערבת מתקררת אל קצת מתחת ל 100 מעלות. אני סוגר את התרמוס ומניח למספר דקות.
טהרני הקפה 'יהרגו אותי' אבל אני מוסיף כחמישית כפית נסקפה לכל כפית גדושה קפה שחור. לטעמי זה ממצה את טעם הקפה.
טרובדור תגובה מאת:
את הקפה השחור גיליתי בכלל בצבא בגולני על הגבעות בטירונות ועל אף שהיה משקה דלוח ולא מזוהה בתנאים ההם נראה כמשקה האלים. אחר כך שכחתי אותו בעוונותי. שתיתי קפה נמס עלבלוב. לאחר שנים לא מעטות עברתי לקפה ההפוך ורק בזכות המילואים התפתחתי לאט למש"ק-פינג'אן הקם מוקדם ומפנק את הידידים בקפה אל שק השינה. ואפילו זכיתי בשלושים וחמש יום על תנאי עקב הכנת קפה על כביש המערכת למרות שהייתה הפסקה באישור. כיום באבולוציה האיטית איטית שלי אני מבשל רק קפה נחלה ובעבודה שותה בוץ כי אין תנאים. יש לי שתי מכונות אספרסו בבית, אחת על קפסולות, שיותר טובה מהשנייה, מטחנת קפה משוכללת ובכל זאת… הקפה שהכי טעים לי כיום הוא הקפה השחור המבושל ונכנסתי לאתר לחפש עוד סוד שאיני יודע וגיליתי… למזוג את הקצף קצת קודם ושוב לחמם עוד קצת עד לפני הרתיחה. כמשורר הקפה מופיע גם בשירים שלי (כמו אצל גבריאל פרייל, משורר הקפה המושבע היהודי אמריקני עליו השלום) ויש לי שיר אחד שבו משה והקדוש ברוך הוא שותים קפה יחדיו באוהל כשאלוהים מפנה לו כמובן את גבו לבל ימות, אך משבח את המשקה. ידוע שהמשקה התגלה מאות שנים אחר כך אך האמנות מרשה לעצמה חופש מסוים. לרוויה לכולם (-:
אפי ויסמן תגובה מאת:
קפה שחור קפה אסטלי , מביאים אותה בפינג'ן אלומיניום לא נירוסטה . נירוסטה שורף את הקפה מהצדדים . הפינג'ן אמור להיות רחב למטה וצר למעלה, כל הקצף ( קימאק – טורקית / רומנית ) מתרכז למעלה ושומר על הארומה. נכון שממתינים שהמים יהיו חמים לפי הבועות שמתחילות להיווצר ואז מוסיפים כפית גדושה יעני עם הר גבוה בלי להתקמצן על כל כוס מים.
עכשיו, אין דבר כזה קימאק לכל כוס הקימאק מגיע רק לכוס הראשונה , מי שרוצה יכין כל כוס בנפרד. בהמשך אלמד איך להכין לכולם קפה קפה .
עכשיו את הקפה מורידים מהגז תיכף איך שרואים את הקימאק נסגר , אבל ממש שנייה לפני הסגירה. קפה אסור לו לרתוח.
רתח הלך הקפה. הייתה פעם תכנית ברדיו שהסבירה שברגע שמרתיחים את הקפה הפולים יוצרים רעלנים.
עכשיו לעיקר קפה שחור במקור לא שותים עם סוכר . הקפה הוא מתוק מעצמו. " פעם הייתי באיזה אירוע ובקשתי מהחבר שלי שיביא לי קפה שחור, הביא לי אותו בלי סוכר , , , מה זה לא שמת סוכר ! ! אמרתי לו , ענה לי אתה רוצה סוכר כך עוגיה עם הקפה , מאז התרגלתי לשתות קפה נקי ללא סוכר , תנסו ותודו לי.
עכשיו אני אגלה לכם כיצד ליצור קצף לכל קפה. הולכים לחנות לכלי בית / חשמליים. וקונים מזלג חשמלי המגיע עם
500W ולא 300W ( וואט) נא לשים לב , המזלג הזה ישמש אתכם גם כאשר תסעו לחו"ל ( אירופה ) . לוקחים כוס אשר המים יכסו את גוף המזלג במלואה . ועוד ספל מים קרים לידה , מכינים את הקפה בהישג יד מהירה. זאת אומרת איך שהמים מתחילים לרתוח רתיחה מלאה מחזיקים ביד אחת את הכפית עם הקפה וביד השנייה את המזלג מוציאים במהירות את המזלג לספל עם המים הקרים בו זמנית מכניסים את הקפה לכוס ובוחשים מספר סיבובים עכשיו יש לנו קפה עם קצף .רק זהירות הכוס רותחת . כעת עוברים לכוס השניה ועוד פעם ממלאים מים קרים חדשים בספל על מנת לא לשרוף את המזלג , ( זהירות ברגע שהמזלג רותחת ללא מים היא נשרפת ) . כעת אתם יכולים בכל נסיעה לקחת אתכם את המזלג ועוד מתאם לשקע אירופאי וכמובן קפה שחור .
שתו לרוויה .
אפי ויסמן תגובה מאת:
יש כאלה שמרתיחים את הקפה עם המזלג , עוד פעם ברגע שהקפה רותח שם הוא מתבשל יתר על המידה .
וגם על מנת לשמור על מזלג נקייה . יש להמתין כמינימום חצי דקה שהקפה יתייצב והגרגרים ירדו למטה .
דניס תגובה מאת:
ג׳זווה יותר נכון וזה אמור להיות מנחושת ופינג׳ן זה כוס
ישר תגובה מאת:
תודה על המידע 🙂
מיכאל תגובה מאת:
,תודה אחי .
רוברט תגובה מאת:
לאוהבי הקפה החזק
בקפה נחלה על כל כוס מים צריך 2 כפיות קפה (לא בקמצנות) לבשל מספר פעמים עד שהקצף נעלם להוסיף וחצי כפית סוכר (או פחות ) לחסות את עד שהכול שוקע מלמעלה
עומר תגובה מאת:
להעשרת הידע הכללי, הקצף אינו דבר מיותר , בלבנון מוסיפים כפית מהקצף לכוס לפני ששותים, זה מוסיף טעם וארומה לקפה, תנסו (-;