לחמניות מתוקות חמות מהתנור הן פינוק אמיתי, את הלחמניות הללו חמותי נוהגת להכין בארועים מיוחדים כמו חגים או ארוחות ערב חגיגיות לחברים. הלחמניות יוצאות מתוקות ואווריריות עם טעם טוב ומיוחד שלא טועמים בלחמניות מסחריות.
שימו לב שהלחמניות מתאימות גם למאכלים מלוחים / חריפים וכו' ולכן ורמת המתיקות בלחמניות הללו אינה גבוהה במיוחד, עם זאת מי שיודע שהוא מעוניין ברמת מתיקות גבוהה יותר יכול להוסיף סוכר כפי שמצוין בהערה שבגוף המתכון.
מרכיבים
- 1 ק"ג קמח
- 1 ביצה
- ½ כוס שמן
- 1 כף מלח
- ¾ כוס סוכר (מי שאוהב לחמניות מתוקות יותר יכול להוסיף עוד ¼ כוס סוכר)
- ½ 2 כוסות מים פושרים
- 1 שקית שימרית (50 גרם)
לציפוי: ביצה
- שומשום, קצח, פרג, גרעינים, פשתן ועוד.
הוראות הכנה
- בקערה גדולה מניחים: קמח, שימרית, סוכר, שמן ומים.
- מתחילים ללוש מעט ומוסיפים את הביצה, כאשר הביצה נטמעת פנימה מוסיפים כף מלח.
- ממשיכים ללוש למשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק מעט דביק, אלסטי ורך מאוד.
- מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים לבצק לתפוח כשעה וחצי.
- לאחר שהבצק תפח מסירים את הניילון נצמד ולשים מעט כדי להוציא את האויר.
- מקמחים מעט את הידיים ואת פני הבצק ולוקחים חופן מן הבצק (בערך בגודל של כדור טניס).
- מגלגלים את הבצק לצורת גליל קצת ארוך ויוצרים קשר.(צורה של לחמנייה). ניתן להכין לחמניות בכל צורה שאוהבים. (צמה, כדורים...)
- מניחים בתבנית התנור המרופדת הנייר אפייה במרווחים גדולים).
- מברישים בביצה ומפזרים ציפוי לפי בחירתכם.
- מניחים לבצק לתפוח שנית למשך שעה נוספת (אפשר קצת פחות אבל לא כדאי...).
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- מכניסים לתנור ל-20 דקות עד שהלחמניות משחימות מעט.
הערות
ניתן להמיר את השמרים הטריים ב-2 כפות שמרים יבשים (17 גרם).
מומלץ לאכול חם מהתנור בתוספת חמאה, בתאבון!
מומלץ לאכול חם מהתנור בתוספת חמאה, בתאבון!
סוזן תגובה מאת:
תודה על המתכון דנה יצאו מעולה הכנתי מקמח כוסמין לבן
מיכל תגובה מאת:
יצא מעולה תודה!
אפיתי בחום גבוה של 250 מעלות והם תפחו מצויין.
אופק תגובה מאת:
היי, אני מכינה את המתכון. אין לי כוס מדידה, אז לגבי הכמויות אני משווה לכוס פלסטיק ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אופק
אם אין לך כוס מדידה תשווי לכוס זכוכית של נס קפה, השקופה עם הידית.
כוס פלסטיק היא קטנה מידי.
תומר תגובה מאת:
מעולה !!!
מור תגובה מאת:
היי
רציתי לדעת האם יש מתכון ללחמניות מתוקות מקמח מלא/שיפון/כוסמין
תודה 🙂
דנה רביב תגובה מאת:
היי מור
יעודכן בקרוב…
יום נעים
חני תגובה מאת:
בוקר טוב דנה
הרגע התחלתי בהכנת הלחמניות שנראות טעימות מאוד מקווה שאצליח.
הימרית את השמריים הטריים בשמרים יבשים כמו שציינת במתכון.
בקשה קטנה נוספת אם תוכלי
לרשום מתכון דומה ללחמניות כוסמין אם אפשר ללא שמרים אם יש לגבי סוכר זו תהיה החלטה שלי בכול מקרה אם אין אז גם לחמניות מקמח מלא.
ידוע שהלבן לא בריא כלל.
מודה לך מאוד ואעדכן בהמשך על הלחמניות
דנה רביב תגובה מאת:
היי חני
תודה על תגובתך…
אכן מבאיחה להעלות בקרוב מתכונים ללחמניות מקמח כוסמין/קמח מלא
יום מקסים
מיכל e תגובה מאת:
דנה שלום,
עשיתי אתמול את הלחמניות והם יצאו מצוין.
אני רוצה לעשות שוב עם 2 ק"ג לצורך מצוות הפרשת חלה.
האם פשוט להכפיל את הכמויות במתכון ? או שביצה ושמרים להשאיר באותו מתכונת?
אשמח להכווונתך .
תודה רבה,
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיכל,
עליך להכפיל את המתכון בדיוק פי 2
את כל המרכיבים ללא יוצא מן הכלל…
בהצלחה והמשך יום מקסים.
מורן תגובה מאת:
האם ניתן לאחר ההכנה להקפיא את הלחמניות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי מורן,
בוודאי שניתן להקפיא, רצוי לאטום היטב בעת ההקפאה. הן נשארות רכות וטעימות.
יום נהדר.
alony תגובה מאת:
שלום, לסוכרתיים, האם אפשר להמיר הסוכר בממתיק או סעיוויה (אולי דבש)? ומהו יחס ההמרות? (אשתמש בקמח כוסמין/שיפון). תודה.
דנה רביב תגובה מאת:
היי,
אני מתנצלת על כך שלא עניתי מוקדם יותר מאחר והייתי בחופשה בחו״ל.
שינוי מרכיב הסוכר בבצק שמרים הוא לא אחד לאחד מאחר ולכל סוג ממתיק יש את דרגה מסויימת שבה הוא משנה את טעמו והופך להיות מעט מר ולכן איני ממליצה להמיר את הסוכר במתכון הזה.
לגבי הקמח, קמח הכוסמין או השיפון דורשים יותר נוזלים ואפייה שונה מאשר קמח רגיל, כמובן שגם יחס השמרים ישתנה.
בקרוב יעלה מתכון ללחמניות כוסמין ללא סוכר…
יום מקסים.
גילה כהן תגובה מאת:
כמה זמן הכל לוקח??
דנה רביב תגובה מאת:
היי גילה, זמן העבודה משתנה אם תשתמשי במיקסר או תתפיחי פחות זמן…
לי לוקח כ10 דקות להכין את הבצק ואני משאירה אותו לפעמים כחצי שעה התפחה אם אין לי זמן,
זה בהחלט משתנה…
יום טוב
יונית תגובה מאת:
דנה אני עוקבת אחרייך לא מעט ואת פשוט נפלאה.
תודה על מתכונים נהדרים?
דנה רביב תגובה מאת:
היי יונית,
איזה כיף לשמוע תגובה כל כך נהדרת!
יום נפלא.
שירה תגובה מאת:
דנה, האם מתאים לעשות מהבצק כמו עוגיות קוראסון ולמלא בשוקולד?
אני רוצה גם להכין לחמניות מתוקות וגם עוגיות..
נתלי תגובה מאת:
היי ,
2 דברים , האם יש לך לתת לי כמויות על פחות מ1 ק״ג קמח אלא חצי קילו ?!
ועוד שאלה , יש לי קמח תופח .. פשוט לוותר על השמרים , זה לא משנה בכמויות הקמח נכון ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי נתלי, פשוט תוכלי לחלק את העמויות במתכון לחצי במדויק.
לגבי הקמח, קמח תופח שונה מאוד מקמח רגיל עם שמרים. כאשר אופים לחמניות, לחם או עוגות שמרים משתמשים בקמח רגיל ומוסיפים לו שמרים טריים או יבשים.
ערב טוב.
שירה תגובה מאת:
היי שמתי בטעות חמישים גרם שמרים יבשים??מה זה אומר שהלך לי הבצק?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שירה, אם מוסיפים יותר מידי שמרים אז הבצק תופח מהר מידי ופוגע בהתפתחות הגלוטן. ולכן הלחמניות לא יצאו במרקם הנכון.
סוף שבוע טוב.
משה תגובה מאת:
מידה אחת של שמרים יבשים = שלוש מידות של שמרים טריים.
רינה תגובה מאת:
הכנתי את הלחמניות , וואי יצאו לי מעולות!! תודה לך חנוכה שמח!
רעות תגובה מאת:
היי ענת
קניתי שמרים טריים יחד עם משפר אפייה רציתי לדעת האם זה בסדר להשתמש בזה וכמה זה יוצא 50 גרם בכפית
תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, אין צורך להשתמש במשפר אפייה אך אם תרצי אפשר פשוט להוסיף לבצק.
50 גרם זה בדיוק שקית שלמה של שמרית.
שבת שלום.
עדן שער תגובה מאת:
היי דנה, אם אין לי כד מדידה ורק כוסות, כמה כוסות זה יוצא?
דנה רביב תגובה מאת:
היי עדן, אני מקווה שהבנתי נכון את השאלה שלך…
אם את מודדת בכוסות רגילות תוכלי להשתמש בכוס הזכוכית השקופה עם ידית כמו שמכינים בה נס קפה, (ממלאים עד ס״מ מהסוף)
בנוסף ניתן להמיר לכוס פלסטיק רגילה אך יש לשים לב שכל כוס שכתובה במתכון שווה ל-1/3 1 כוס פלסטיק מאחר והפלסטיק קטנה יותר.
מאוד חשוב להשתמש בכוסות מדידה על מנת לקבל תוצאה טובה.
מקווה שעזרתי, גמר חתימה טובה…
שרה תגובה מאת:
לקג קמח כמה שמרים יבשים,כי זה מה שיש לי
דנה רביב תגובה מאת:
היי שרה, ניתן להמיר את השמרים הטריים ב-2 כפות שמרים יבשים (17 גרם).
בהצלחה.
עינת תגובה מאת:
הכנתי את הלחמניות הם יצאו טעימות מאוד ורכות אבל הם לא היו ממש מתוקות למרות ששמתי חצי כוס סוכר כמה צריך בשביל שיהיו מתוקות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, במתכון כתוב שיש לשים 3/4 כוס סוכר, ומי שאוהב לחמניות מתוקות יותר יכול להוסיף עוד 1/4 כוס (כלומר סך הכל כוס סוכר שלמה).
כך תקבלי לחמניות מתוקות וטעימות להפליא.
שבת שלום.
לימור תגובה מאת:
מתכון מוצלח מאוד! קל להכנה והתוצאה מדהימה!
simcha תגובה מאת:
כמה גרם זה שקית שימרית? (שמרים אני מבין ?)
דנה רביב תגובה מאת:
שלום, בשקית שימרית יש 50 גרם של שמרים טריים. (שים לב שאתה לא משתמש בשמרים יבשים).
בלהה אילסר תגובה מאת:
תבורכי על המתכון !
דנה רביב תגובה מאת:
תודה בלהה, יש עוד המון מתכונים טובים בהכנה, שבוע טוב.
SHILA תגובה מאת:
שלום דנה – האם ניתן להכין בקמח שמרים שיצא עתה לשוק אודה על תשובתך ! ושוב שנה טובה וגמר חתימה טובה shila
דנה רביב תגובה מאת:
היי שילה, ניתן להשתמש בקמח השמרים אך אני לא ממליצה מאחר ובקמח הזה יש פחות שמרים ממה שצריך במתכון ולכן יתקבלו לחמניות דחוסות יותר ופחות אווריריות.
כדאי לשלב קמח עם שמרים טריים כדי לקבל תוצאה הרבה יותר טובה, (מומלץ בכל מתכון עם שמרים).
גמר חתימה טובה!
ענת תגובה מאת:
היי דנה-כד מדידה יש לי. הבעיה הכללית שלי שאיני יודעת כמה שווה בכוס מידה כוס מים.
האם זה 240 מ"ל? ואז 2 כוסות זה 480 ?תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, צריך 2 וחצי כוסות שהם 600 מ״ל
ענת תגובה מאת:
זתודה רבה.כד מדידה אני מבינה.אבל כמה זה יוצא במל.
דנה רביב תגובה מאת:
שלום ענת, זה יוצא 600 מ״ל.
ענת תגובה מאת:
היי דנה -נראה מעולה .
כמה לחמניות יוצאים מקילו? פרג ששמים למעלה -זה פרג לא טחון או טחון?
2 וחצי כוסות מים-לפי כוס מדידה ? יש לי אבל זה לא הרבה?
סעיף 10 -שעה? האם לא מספיק התפחה של 20 דקות? די תופח מהר בצק היום?
והכי חשוב -במיקסר לשים? פשוט שמים הכל במקיסר? סליחה על הבורות.חג שמח
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, יוצאות כ-22 לחמניות.
הפרג הוא לא טחון (בפרג טחון משתמשים לאפיית עוגות בעיקר)
את המים מודדים בכד מדידה, הבצק צריך להיות רך ומעט דביק.
התפחה של 20 דקות לא מספיקה, רצוי לפחות 40 דקות התפחה ויותר על מנת לקבל לחמניות אווריריות מאוד ולא דחוסות. (שימי לב שיש שני שלבי התפחה- צפי בתמונות)
ניתן ורצוי להשתמש במיקסר אך שימי לב שלא מתחילים עם כל המרכיבים בבת אחת אלא יש סדר להוספת הביצה, המלח וכ"ו.
בהצלחה ושנה טובה…