אנחנו נוהגים להכין מנה עיקרית מיוחדת כל שבוע וכמובן בחגים, צלי בתנור היא מנה עיקרית נפלאה שניתן להכין במעט מאוד השקעה (עיקר הזמן הוא בבישול).
התוצאה ארוחה חגיגית ונפלאה שתרשים את כל הסועדים, אז ללא הקדמות מיותרות, הנה המתכון שלי לצלי בשר מעולה.
מרכיבים
- 1.5 קילו נתח בשר מסוג שפונדרה או צלי כתף מספר 5
- 2 גזרים גדולים
- 2 בצלי שאלוט
- 2 ראשי שום לא קלופים בשלמותם
- 1 גבעול כרישה בינוני
- 2 תפוחי אדמה
- ¾ כוס יין אדום או מים
- גבעול של טימין או רוזמרין לפי טעמכם האישי
- מלח
- פלפל גרוס
- פפריקה
- מעט שמן זית
הוראות הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה והגזרים וחותכים לחתיכות גדולות, מקלפים את בצלי השלוט ושמים את כל הירקות בתבנית צלייה בגודל המתאים. את הכרישה לחצות לאורך, לשטוף היטב ולהוסיף לתבנית
- את הירקות לערבב עם מעט שמן זית, מלח ופלפל.
- לנגב מעט את הבשר בנייר סופג ולבזוק מלח, פפריקה ופלפל בנדיבות, לחמם מחבת גדולה עם מעט שמן ולצרוב את הבשר מכל צידיו (ניתן לראות בתמונה. פעולה זו סוגרת את הבשר ומבטיחה בשר עסיסי).
- להוסיף את הבשר לתבנית עם הירקות, לשפוך את היין ולשים מלמעלה את הטימין או הרוזמרין. (ניתן לראות בתמונה את התבנית לפני האפייה).
- מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 175 מעלות למשך כשלוש וחצי שעות תלוי במשקל ובסוג הבשר. מידי פעם להפוך את הבשר כדי לוודא אפייה אחידה.
הערות
לאחר סיום האפייה יש לתת לבשר לנוח לפחות 10 דקות.
ענת תגובה מאת:
שלום רב
ראשית חייבת לציין שהמתכונים פשוט ברורים וטעימים ,רק במתכון הזה את מציינת בסעיפים 3 ו-4 (ניתן לראות בתמונה. פעולה זו סוגרת את הבשר ומבטיחה בשר עסיסי). אני לא רואה את התמונה וכן את שלב 4(ניתן לראות בתמונה את התבנית לפני האפייה).
אם אפשר להוסיף תמונות של שלבי ההכנה- תודה רבה