שקדים וצימוקים מסוכרים הוא מאכל מרוקאי שאוכלים בראש השנה, לא זו לא טנזיה כי אין בה פירות יבשים, סבתו של בעלי סיפרה לנו שהשם המקורי של המאכל הוא ז'ביב נואה (היא אומרת את זה יותר מרשים 🙂 ) אך בלי קשר לשם התבשיל, חברים… זה אחד המאכלים הכי טעימים של ראש השנה שאי פעם תטעמו! חמותי וסבתא של בעלי מכינות אותו קבוע בראש השנה ואני מבטיחה לכם שאחרי פעם אחת שתכינו את המתכון הזה הוא יצטרף לשולחן החג שלכם לעולמים. מדובר בשקדים מקורמלים בתוספת צימוקים שמשתלבים נהדר עם אורז לבן. בקיצור, חג שמח לכולם ואל תפספו את המתכון הזה!
מרכיבים
- 5 כפות שמן
- 4 כוסות שקדים מולבנים חצויים
- 4 כפות סוכר
- 2 כוסות צימוקים בהירים קטנים
הוראות הכנה
- שוטפים את הצימוקים במי ברז, מסננים ומניחים בצד.
- מחממים 4 כפות שמן במחבת רחבה וגדולה על להבה בינונית (שימו לב שהשמן לא יהיה חם מידי).
- מוסיפים שקדים ומטגנים תוך כדי ערבוב תמידי על מנת למנוע השחמת יתר של השקדים- בערך 5 דקות. (פעולת הערבוב לא נעצרת)
- כאשר השקדים מתחילים לשנות מעט את צבעם מוסיפים את הצימוקים וממשיכים לערבב.
- מפזרים כף סוכר ומערבבים, כאשר הסוכר נטמע בתערובת השקדים מוסיפים עוד כף ומערבבים שוב. כך ממשיכים עד שמסיימים את כל 4 הכפות. (במידה והלהבה גבוהה מידי אפשר להנמיך).
- מזלפים את כף השמן האחרונה וממשיכים לערבב עד שהשקדים מקבלים גוון זהוב והם אפויים לגמרי. שימו לב שכאשר מסירים את השקדים מהאש הם ממשיכים להשחים ולכן יש להוציא אותם מהמחבת ישירות למגש כדי שיתקררו מהר.
- יש להניח לשקדים להתקרר לפני שטועמים.
הערות
זהירות זה ממכר...
סיגלית תגובה מאת:
דנה, אין עליך! איזו מנה מדהימה! הכנתי אתמול בלילה עם אורז לבן והיום הכל חוסל… בהחלט מנה מנצחת לראש השנה.
דנה רביב תגובה מאת:
תודה סיגלית, אני שמחה שהכנת את המתכון, חג שמח.