מה יותר מתאים לערב ראש השנה אם לא עוגיות דבש מתוקות ורכות?! (פרווה כמובן…)
העוגיות קלות מאוד להכנה וניתן לגוון באפשרויות הציפוי וכך להגיש עוגיות דבש בציפויים שונים. (מניסיון כדאי לכם להכין גם ללא ציפוי).
מרכיבים
- 200 גרם מרגרינה רכה בטמ"פ החדר (אפשר חמאה)
- ¾ כוס סוכר חום כהה (הדביק)
- 1 ביצה
- קורט מלח
- ½ כוס דבש
- ½ 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- ½ כפית סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון
- לציפוי: קוקוס - אפשר גם אגוזים טחונים, פסטוקים, שקדים וכ"ו...
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים קמח, מלח, אבקת אפייה, קינמון וסודה לשתייה ומניחים בצד.
- בקערה נוספת מערבבים את המרגרינה, סוכר חום, ביצה ודבש.
- יוצקים את תערובת הדבש לתערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק רך מאוד ומעט דביק.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20-30 דקות.
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- בעזרת הידיים מגלגלים כדורים קטנים מאוד בגודל של זית (הם תופחים מאוד).
- מגלגלים את העוגיות בציפוי הקוקוס כדי שכל העוגיה תהיה מצופה ומניחים בתבנית.
- אופים למשך 10 דקות, העוגיות יוצאות רכות למגע ויש לחכות שיתקררו כדי לטעום...
כתיבת תגובה