עוגת תפוזים, עוגה אוורירית, רכה ומאוד טעימה, עוגה זו היא גם ההשראה לעוגת הלימון שלי.
המתכון הספציפי הזה הוא המתכון האהוב על סבתא שלי, וכראייה היא מבקשת מאמא שלי להכין לה את העוגה הזו בכל יום שישי.
מרכיבים
- 6 ביצים מופרדות לחלמונים לחלבונים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות קמח תופח
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כוס מיץ תפוזים טרי סחוט
- גרידה מקליפת חצי תפוז (לא חובה אבל רצוי)
לסיום העוגה:
- ⅓ כוס מיץ תפוזים
- אבקת סוכר
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בעזרת מיקסר מקציפים את החלבונים (הלבן) עם הסוכר לקצף יציב וחזק (זמן ההקצפה משתנה בהתאם לכל מיקסר וטמפרטורת הביצים).
- בקערה נוספת מקציפים ידנית את החלמונים עם הסוכר וניל עד שהסוכר נמס והתערובת מתבהרת.
- יוצקים שמן, מיץ תפוזים וקליפת התפוז לקערת החלמונים (הצהוב) ומערבבים.
- יוצקים באיטיות את תערובת החלמונים לקצף החלבונים ומערבבים במהירות איטית עד לאיחוד המרכיבים (לא לערבב יותר מידי).
- מוסיפים חצי מכמות הקמח ומקפלים בעזרת מרית (תנועות קיפול מלמטה למעלה באיטיות), מוסיפים את החלק השני של של הקמח ומקפלים שוב. בהתחלה יש גושים אך הם מתפרקים לבסוף...
- משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או מלבנית.
- יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים למשך כ-40-45 דקות עד שקיסם או שיפוד שננעץ במרכז יוצא יבש.
- מכבים את התנור ומוציאים את העוגה, יוצקים בעזרת כף בצורה אחידה את ⅓ כוס מיץ התפוזים ומחזירים לתנור ל-5 דקות כשהתנור כבוי. לאחר 5 דקות מוצאים את העוגה מהתנור כדי שתתקרר מעט.
- מפזרים אבקת סוכר.
הערות
בתאבון!
ענת תגובה מאת:
הכנתי את העוגה יצאה מעולה, קיבלתי המון מחמאות בזכותך. יישר כח תודה רבה 🙂
אתי ש. תגובה מאת:
זו פעם ראשונה שאני מגיבה בפורום כלשהו אבל הייתי חייבת. הכנתי היום את העוגה-בוודאות הגרסה הכי מוצלחת שיצאה לי לעוגה הזו ולעוגות בחושות בכלל, טעימה מאוד וקלילה בצורה יוצאת דופן. הוספתי קצת קוקוס וזה מושלם!!! תודה רבה על המתכון. אתי
דנה רביב תגובה מאת:
היי אתי
תענוג בשבילי לקרוא את תגובתך!
תודה רבה ושבת שלום
מזל תגובה מאת:
שלום רציתי לדעת איך אפשר להמיר את הקמח התופח בקמח רגיל וכמה אבקת אפייה שמים במקום?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום מזל,
ניתן להמיר את הקמח תופח בקמח רגיל. עליך להשתמש ב 2 כוסות קמח רגיל ובנוסף 2 כפיות אבקת אפייה.
שבת שלום.
שולי תגובה מאת:
תודה על המתכונים פשוט תענוג הברים מעולים ועוגת התפוזים חפשתי הרבה זמן בדיוק את המכון תודה רבה . ושבוע טוב
דנה רביב תגובה מאת:
היי שולי,
תודה רבה על תגובה נפלאה…
שבוע מקסים
גלית תגובה מאת:
מה המידות/כמויות לעוגה בתבנית של אניגליש קייק?
דנה רביב תגובה מאת:
היי גלית, תוכלי להכין חצי מהכמות או לחלק לשתי תבניות אינגליש קייק.
שימי לב להשאיר לפחות 2 ס״מ עד לשפת התבנית מאחר והעוגה תופחת.
שבוע טוב.
ענת אבדר תגובה מאת:
שאפו! מאז שגיליתי את אתר בישולי,אהבתי לבישול ואפיה התעצמה.
מתכונים קלילים,פשוטים ועם זאת מוצלחים.
ממליצה מאוד על עוגת קינמון,עוגת לוטוס,תפוזים…
קרין תגובה מאת:
היי דנה האם חייב מיץ תפוזים טרי או אפשר רגיל?
דנה רביב תגובה מאת:
היי קרין, את יכולה להשתמש בכל סוג של מיץ תפוזים.
שושי תגובה מאת:
אני נהנת לראות את המתכונים כול כך נהדרים וקלים שכייף להכין את העוגות קלות וכייף להכין .
עוגת התותים מדהימה טעם של עוד
דנה רביב תגובה מאת:
היי שושי, תודה רבה.
ערב טוב.
ליאת ישורון תגובה מאת:
דנה שלום אתר שלך מעניין מאד כשאני רוצה לחפש מתכון אני מחפשת דבר ראשון אצלך עלי והצליחי . האם אפשר להכין את עוגת התפוזים בלי הסירופ הילדים שלי לא אוהבים עוגות רטובות .וגם אני עדין מחכה לתגובה לשאלה ששאלתי על העוגיות רולדה בצק פריך ……………תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ליאת, קודם כל תודה רבה לך!
לגבי עוגת התפוזים, העוגה נהדרת, רכה ועסיסית גם ללא הסירופ אז אין שום בעיה להכין אותה ללא הסירופ.
לגבי עוגיות הרולדה, בקרוב (השבוע) יעלה לאתר מתכון של עוגיות רולדה עם בצק פריך (מעט יותר קשה)…
חג שמח!