כמו שאתם רואים, את כותרת האתר שלי מקשטת עוגת תותים מאוד יפה, אז לכל מי שתהה… כן זו עוגה אמיתית שאני הכנתי וצילמתי (כמו כל התמונות והמתכונים באתר).
אני מוכרחה לציין שהפאי הזה ממש פשוט להכנה והוא טעים להפליא, אז לכל מי שמעוניין להכין פאי קצפת וניל ותותים בפחות מחצי שעה, שימו לב למתכון הבא.
מרכיבים
- 150 גרם ביסקוויטים (אפשר שוקו או וניל ואפילו שניהם)
- 100 גרם חמאה
- 2 כפות סוכר
למילוי הקצפת:
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 1 סלסילת תותים
- 1 כף ריבת תותים, משמש או אפרסק
- 1 כף מים
הוראות הכנה
- רסקו את הביסקוויטים במעבד מזון עד לפירורים דקים והניחו בקערה, שפכו את החמאה והסוכר וערבב עד שכל תערובת הפירורים מכוסים בחמאה (התערובת עדיין נשארת פירורית לא לדאוג...).
- שפכו את הפירורים לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 או 28 והניחו במקפיא למשך 10 דקות ולאחר מכן אפו למשך 10 דקות בחום של 180 מעלות.
הכנת הקצפת:
- הקציפו את השמנת המתוקה ביחד עם האינסטנט פודינג וניל למשך 2-4 דקות עד שהקצפת יציבה לחלוטין.
- לאחר שהתחתית הצטננה לגמרי, מרחו את הקצפת מעל (לא צריך לישר כי התותים מכסים הכל).
- חתכו את התותים לחצאים וסדרו בצורה של מעגלים עם הצד החתוך כלפי מטה.
- ערבבו את המים עם הריבה כדי לדלל אותה מעט ומרחו בעזרת מברשת על פני התותים.
- פעולה זו תבטיח שהתותים יהיו מבריקים ויפים וצבעם ישמר ובנוסף תוסיף טעם מתוק!
- בתאבון!
הערות
רצוי להכין יום קודם.
אני אפילו ממליצה להקפיא ולהגיש כעוגת גלידה (רק לזכור להוציא למשך 10 דקות לפני ההגשה).
הדס תגובה מאת:
אז זה בלי אפיה בכלל??? רק איפה את הבצק? נראה שווה…
דנה רביב תגובה מאת:
היי הדס,
את תחתית הביסקוויטים אופים 10 דקות בלבד רק כדי שתהיה יציבה יותר ותחזיק את הקרם.
סופש נעים…
איריס תגובה מאת:
שלום דנה
ביתי היקרה בחרה להכין עוגה זו יחד איתי ליום הולדתה.
יום ההולדת חל ביום שישי, אתמול והעוגה יצאה פצצה.
הבת שלי בת 11 ואוהבת מאוד לאפות עוגות ועוגיות, החליטה שבעזרת השם היא תכין שוב עוגה זו עם חתיכות אננס.
תודה על המתכון המהמם ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי איריס,
ממש כיף לקרוא את התגובה שלך…
הבת שלי גם בת 11 והעוגה הזו ממש אהובה עליה.
סוף שבוע נפלא
רחלי ג. תגובה מאת:
היי דנה כבר שמתי את התותים על הקצפת שעל ביסקוויטים והברשתי אותם בריכה מעורבות עם מים לשמור את העוגה במקרר??
דנה רביב תגובה מאת:
היי רחלי,
כן על מנת שהקצפת תשאר יציבה. סוף שבוע נפלא !
אורטל תגובה מאת:
הכנתי את הפאי הזה השבוע וכולם התלהבו! מאמצת לספר המתכונים שלי,
תודה!
דנה רביב תגובה מאת:
שלום אורטל,
שמחה לשמוע, המשך שבוע נפלא.
ניווה תגובה מאת:
היי דנה !
מתעתדת להכין את העוגה לשבת ורציתי לשאול אם אפשר להכין ביום חמישי .
ואז ראיתי שאת ממליצה אפילו להקפיא אותה אז רציתי לדעת אם להקפיא ללא התותים ורק בהגשה לקשט , כי ניראה לי שהקפאה לא תישה טוב לתותים
תודה מראש על תשובתך
דנה רביב תגובה מאת:
היי ניווה, רצוי להקפיא את העוגה ללא התותים ולהוסיף אותם לאחר ההפשרה.
הנשך שבוע נפלא.
ניווה תגובה מאת:
תודה !
זה מה שחשבתי
יערה תגובה מאת:
היי דנה,
עוגה מעולה לכל הדעות. הכנתי אותה כבר כמה פעמים.
כעת כשחלפה עונת התותים במה אוכל להחליפם בעוגה זו?
מיכלי תגובה מאת:
הי דנה
העוגה נראית נהדרת ואנסה אותה.
יש לך אולי מתכון לתחתית של בצק פריך במקום ביסקוויטים?
תודה
אורנה תגובה מאת:
אפשר לשים חבילה של 250 גרם ביסקוויט עם אותה כמות של החמאה והסוכר
לגבי התבנית אם אני משתמשת בתבנית עגולה לא מתפרקת זה בסדר
תודה מראש
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורנה, מתנצלת שלא עניתי לך קודם אך כנראה שפיספסתי את השאלה שלך.
לא ניתן להגדיל את כמות הביסקוויטים ולהשאיר את כמות החמאה כמו שהיא מאחר ותצא לך תערובת יבשה מידי שלא תחזיק את מילוי העוגה,
תוכלי להגדיל את כמות הביסקוויטים ל-250 גרם (שזה 100 גרם יותר) ולהוסיף עוד 3/4 חבילת חמאה מומסת.
סוף שבוע נפלא.
יוליה תגובה מאת:
יש בזה מעט מאוד סוכר. בקצפת אין סוכר בכלל.
האם זה ייצא מתוק מספיק? האם כדאי להוסיף עוד סוכר?
דנה רביב תגובה מאת:
היי יוליה, בתחתית הפאי יש ביסוויטים שהם מתוקים מספיק ולכן אין צורך בהרבה סוכר.
לגבי הקצפת: הקצפת מכילה אינסטנט פודינג וניל שיש בו כבר סוכר אך אם את רוצה ממש קצפת מתוקה תוכלי להוסיף 2 כפות סוכר נוספות.
אורית תגובה מאת:
שלום דנה
האם אפשר להכין את העוגה יום קודם???
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורית, רצוי להכין את העוגה יום קודם.
ערב טוב.