בסוף השבוע התחשק לי להכין עוגת אפרסקים, קייצית וקלילה.
אחד היתרונות של המתכון הזה הוא שהוא מתכון "לעוגה עם פירות לייט" מה הכוונה בלייט? הכוונה היא שהפרי משולב רק בחלק העליון של עוגת האפרסקים וכך טעם האפרסק / נקטרינות מורגש בכל פרוסה אך לא משתלט על מרקם העוגה (משהו שלפעמים קצת מפריע למי שפחות אוהב עוגות עם פרי) כמו רוב העוגות הבחושות אופן ההכנה פשוט וזמן ההכנה קצר.
מתכון של דונה היי עם מעט שינויים שלי…
מרכיבים
- ½ 1 כוסות קמח תופח
- 1 כוס סוכר
- 125 גרם חמאה רכה
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים
- ½ כוס חלב
- 2 אפרסקים או נקטרינות
- 3 כפות סוכר לזרייה מעל לעוגה (רצוי דמררה אבל אפשר לבן)
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות. (יחסית נמוך כדי שלא ישרפו האפרסקים...)
- חוצים את האפרסקים/נקטרינות ומוציאים את הגלעין, פורסים לפלחים דקים מאוד ומניחים בצד.
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה רכה וסוכר עד לתערובת אחידה (ניתן גם ידני).
- מוסיפים: חלב, ביצים, תמצית וניל וקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
- מרפדים בנייר אפייה תבנית בקוטר 22 או 24 ס"מ ומשמנים מעט בתרסיס שמן.
- יוצקים את בלילת העוגה ומשטחים את פני העוגה כדי שתכסה את כל התבנית, בשלב זה נראה כי יש מעט מאוד בלילה אך זה מספיק והעוגה תופחת.
- מסדרים את פלחי הנקטרינה/אפרסק בשכבה דקה ומפזרים סוכר מלמעלה.
- אופים בתנור למשך 45-50 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם או שיפוד שננעצים במרכזה יוצאים נקיים.
- בתאבון!
שרה תגובה מאת:
שלום, איך אפשר להפוך אותה לפרווה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שרה,
את יכולה להמיר את החמאה במחמאה ואת החלב במיץ תפוזים.
שבוע טוב
שרון תגובה מאת:
עוגה נהדרת !
הכנתי בשבוע שעבר ונטרפה ברגע, וכעת אני מכינה שוב 🙂
האם ניתן להשתמש בשזיפים במקום בנקטרינות/אפרסקים ?
תודה רבה ושבת שלום
דנה רביב תגובה מאת:
היי שרון, תודה על התגובה. בהחלט ניתן 🙂 סוף שבוע נפלא.
שלומית תגובה מאת:
תודה רבה על המתכונים ועל האתר..
הכנתי את העוגה והיא יצאה מאוד מוצלחת.
כדי שתהיה פרווה החלפתי החמאה בחצי כוס שמן
ואת החלב בחצי כוס מיץ תפוזים.
יצאה מעולה!!!!!
שבת שלום