אורז עם גזר הוא מאכל נהדר שאפשר לאכול אותו כתוספת לכל ארוחה, הוא יכול להיות פשוט ובטעם לא משתלט אך במקרה הזה הוא כוכב הארוחה!
בזכות צורת ההגשה היפה של סיר האורז הזה אנו מכינים אותו תמיד באירועים מיוחדים או בחגים.
הגזר מעניק לאורז טעם עדין והכורכום נותן לו מצבעו הנהדר!
אוכמניות שמתפצחות בפה בכל ביס מוסיפות רכות וטעם מתוק בשילוב גרעינים ושקדים שמוסיפים את הקרנץ'.
בקיצור… חגיגה של טעמים בסיר אחד!
מרכיבים
- 2 כוסות אורז (רצוי מסוג בסמטי הודי)
- 1 תפוח אדמה גדול (או 2 בינוניים כדי לכסות את תחתית הסיר)
- ½ כוס מים
- 2 בצלים קטנים
- 3 גזרים
- ½ כוס אוכמניות מיובשות
- ½ כוס תערובת גרעינים לתיבול סלט
- ⅓ כפית כורכום
- מעט פלפל שחור
- ½ כפית מלח + ½ כפית נוספת לאורז
- שמן לטיגון הגזר בערך 3-4 כפות
- שמן לטיגון תפוחי האדמה- 4 כפות
- חופן תערובת גרעינים קלויים או שקדים לקישוט
הוראות הכנה
- ממלאים מים בסיר גדול ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים למים הרותחים את האורז ומערבבים מעט, מבשלים את האורז למשך כ-7 דקות.
- מעבירים את האורז למסננת ושוטפים תחת הברז. מנערים מעט את המסננת כדי להסיר את עודפי המים ומעבירים לקערה גדולה, מוסיפים חצי כפית מלח ומערבבים היטב.
הכנת הגזר:
- קוצצים את הבצל לקוביות ואת הגזר לקוביות קטנות מאוד, (אפשר לגרר בפומפייה גסה).
- מחממים סיר בינוני (חשוב שהסיר יהיה מסוג שאינו נדבק). יוצקים 3-4 כפות שמן ומוסיפים את הבצל, מטגנים תוך כדי ערבוב למשך כ-2 דקות ומוסיפים את הגזר ממשיכים לטגן לעוד כ-5 דקות.
- מוסיפים את הכורכום, פלפל שחור וחצי כפית מלח.
- מוסיפים את האוכמניות ומערבבים כדי שכל הירקות יצופו בתבלינים.
- מעבירים את הירקות לקערת האורז ומערבבים כדי שהאורז יקבל את כל טעמי הירקות המטוגנים.
בישול סופי:
- לוקחים את הסיר שבו השתמשנו לטיגון הירקות ויוצקים לתוכו 4 כפות שמן.
- קולפים את תפוח האדמה ופורסים לפרוסות דקות, מסדרים בשכבה אחידה את פרוסות תפוח האדמה בתחתית הסיר. מטגנים על להבה גבוהה למשך 3-5 בלי לגעת בתפוחי האדמה.
- מעבירים בזהירות את תערובת האורז מעל לתפוחי האדמה.
- מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים על להבה נמוכה למשך 30-45 דקות עד שהאורז מתבשל לחלוטין. כדי לקבל תחתית קריספית ושחומה של תפוחי אדמה ניתן להגדיל את הלהבה בסוף הבישול למשך כ-5 דקות.
הגשת האורז:
- לוקחים צלחת הגשה גדולה מאוד והופכים אותה על פני הסיר מחזיקים בשתי ידיות הסיר ובדפנות הצלחת, אפשר להעזר במגבת כדי שלא יהיה חם מידי.
- במהירות ובתנועה חדה הופכים את הסיר על גבי הצלחת, מניחים למספר שניות כדי לאפשר לתפוחי האדמה להשתחרר מתחתית הסיר, אם משתמשים בסיר איכותי עם ציפוי non stick התחתית אמורה להשתחרר בקלות. (אם מעט נדבק אפשר להעזר במרית ולהדביק לאורז שעל הצלחת).
- מפזרים מעט שבבי שקדים או תערובת גרעינים לקישוט ומגישים חם.
שושי תגובה מאת:
חג שמח לכם
כל מתכון שלך פצצה משתתמשת הרבה במתכונים שאת שולחת
ממליצה בחום לכולם
חתימה טובה שושי
נ.ב שלחי מתכון לכיפור אשמח לקבל תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי שושי, תודה רבה לך על התגובה מחממת הלב.
שתהיה לך שנה מדהימה!
גמר חתימה טובה.
ארנה תגובה מאת:
אוהבת מאד את מתכונייך שרשומים ברור הצילומים מהממים והאוכל טעים
תודה לך
דנה רביב תגובה מאת:
תודה רבה ארנה,
שתהיה לך שנה טובה ומתוקה…
שולמית האברד תגובה מאת:
דנה שלום,
ראשית, ברצוני לציין שהמרשמים שלך מדויקים ובכך מאד מקלים למי שמכין אותם. הכנתי את האורז עם הגזר והאוכמניות והוא יצא כ"כ טעים…ישר כוח גדול! אני מאד נהנית להכין מאכלים מהאתר שלך.
תודה רבה!
שולה
דנה רביב תגובה מאת:
תודה רבה שולמית, מאוד שימח אותי לקרוא מה שכתבת, שתהיה לך שבת שלום.
יופי תגובה מאת:
נפלא