טורטיה עם חזה עוף היא מנה שאני נוהגת להכין לעצמי כשאני מכינה לילדים ארוחת צהריים או ערב של רצועות חזה עוף.
יש משהו כיפי בלאכול ירקות, רטבים וחזה עוף מסודרים ביחד בעטיפה טעימה (ודקה!) של טורטיה.
המתכון פשוט ומהיר, אל תיבהלו מאורך המתכון הוא פשוט מאוד מפורט.
מרכיבים
- 4-6 טורטיות
- 5 עלי חסה טרייה
- ¼ בצל סגול או לבן
לרצועות חזה העוף
- חזה עוף שלם
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פפריקה
- ¾ כפית תבלין של פרגיות
- מעט פלפל שחור
- 3-4 כפות שמן
לסלט העגבניות
- 2 עגבניות
- 1 קוביית שום קפוא כתוש או חצי שום טרי
- ¼ כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- כפית שמן זית
- כפית מיץ לימון
למריחה
- 2 כפיות מיונז
- ¼ כפית סחוג או אריסה (לא חובה)
הוראות הכנה
רצועות חזה עוף
- מתחילים בהכנת רצועות חזה העוף:
- בקערה גדולה מערבבים את התבלינים עם השמן.
- חותכים את חזה העוף לרצועות דקות ומניחים בקערה,
- מערבבים היטב עד שכל רצועות העוף מכוסים בתיבול.
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית גבוהה ומטגנים בה את רצועות העוף תוך כדי ערבוב, אין צורך בשמן נוסף. (רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי שמונע הדבקה)
- מטגנים את רצועות העוף עד שהם משנים את צבעם ומתבשלים לחלוטין בערך 4-8 דקות.
- מעבירים לצלחת ומניחים בצד.
לסלט העגבניות והירקות
- להכנת העגבניות יוצקים לקערה קטנה שמן זית, לימון, תבלינים ושום.
- חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב וטועמים, מתקנים תיבול במידה וצריך.
- חיתוך הירקות: פורסים את החסה לרצועות, את הבצל פורסים לפרוסות דקות ומניחים בצד.
הכנת הטורטיה
- את הטורטיות מחממים במשך 10-20 שניות במיקרוגל ולאחר מכן מכסים במגבת כדי שלא יתקררו ( כאשר טורטיות מתקררות הן מאבדות מגמישותן וקשה לגלגל אותן, אם זה קורה אפשר לחמם אותן שוב).
- ניתן לחמם את הטורטיות על להבה קטנה למשך כ-3 שניות בכל צד במקום במיקרוגל.
- להרכבת המנה לוקחים טורטייה רכה וגמישה ומניחים בצלחת שטוחה ורחבה, מורחים מעט מהמיונז והסחוג ומסדרים במרכז בלבד מעט חסה ובצל. (יש לשים לב לא להניח ירקות בחלק התחתון של הטורטייה, בערך 2 ס"מ מהסוף כדי שנוכל לקפל)
- מסדרים כמות קטנה מרצועות העוף וכ-2 כפיות מסלט העגבניות (לא לשים יותר מידי כדי שלא ירטיב את הטורטייה והיא תקרע)
- מקפלים את החלק התחתון של הטורטייה לרוחב ומגלגלים מצד אחד לצד השני כמו לאפה...
- ניתן לקפל גם את החלק העליון כדי לאטום את שני הצדדים ואז לחתוך במרכז.
- מגישים עם סלט העגבניות כתוספת בצד.
- בתאבון!
חני תגובה מאת:
תעלי עוד מלאאא
נועה תגובה מאת:
היי,
האם ניתן להשתמש בתבלין לקבב?
דנה רביב תגובה מאת:
היי נועה,
לא ניסיתי עם תבלין לקבב אך לדעתי זה יהיה טעים לא פחות.
גמר חתימה טובה.
ליאת תגובה מאת:
מעולה ! גיוון זריז ונחמד לארוחת ערב או ארוחת צהריים . שני המתבגרים אהבו וחיסלו את המנה במהירות
דנה רביב תגובה מאת:
תודה על התגובה ליאת, שמחתי לשמוע, סוף שבוע נפלא.
עמית תגובה מאת:
לא מצאתי באף סופר תבלין לפרגיות???
דנה רביב תגובה מאת:
היי עמית, אפשר להשתמש גם בתערובות תבלינים שנקראות: "תבלין לעל האש", "תבלין לפרגיות", "תבלין לעוף בגריל".