קרם חמאה או בשמו המוכר יותר Buttercream הוא הציפוי האהוב ביותר בקרב האמריקאים, הם מצפים בו עוגות, עוגיות ובעיקר קאפקייקס…
היתרון בציפוי הזה הוא שלעומת הקצפת הוא מחזיק נהדר בטמפרטורת החדר ואינו מחייב קירור, בנוסף קל מאוד להכין אותו וניתן לזלף בקלות רבה.
הקרם הבסיסי הוא בטעם וניל אך אפשר לגוון ולהוסיף מרכיבי טעם שונים.
בגלל מזג האויר החם אני זילפתי את הקרם על העוגות והגשתי מיד. את שאר העוגות שכבר מצופות שמרתי במקרר והוצאתי לפי הצורך כרבע שעה לפני ההגשה כדי שהקרם יתרכך שוב.
במקרה הזה אני הכנתי קאפקייקס וניל עם ציפוי קרם חמאה ואספרסו, טעים כל כך שאי אפשר לתאר במילים!
לחצו כאן כדי לעבור למתכון לקאפקייקס וניל.
מרכיבים
- 1 חבילת חמאה בטמפרטורת החדר (100 גרם)
- 2 שקיות אבקת סוכר של 100 גרם (סה״כ 200 גרם)
- 2 כפות אספרסו (יש להכין את הקפה מראש ולקרר אותו)
- כפית תמצית וניל
הוראות הכנה
- בקערת המיקסר מקציפים את החמאה בעזרת החלק המקציף או וו הגיטרה למשך כדקה.
- מוסיפים מחצית מאבקת הסוכר ומקציפים שוב במשך דקה.
- מוסיפים את שאר אבקת הסוכר, תמצית הוניל והאספרסו ומקציפים שוב במשך שתי דקות עד לקבלת קרם אוורירי וחלק אך יציב למגע.
- מעבירים לשקית זילוף עם או בלי צנטר, אני משתמשת בצנטר משונן כדי לקבל צורה יפה אך תוכלו גם לגזור את קצה השקית ולזלף בתנועות סיבוביות.
- ניתן גם למרוח את הקרם בעזרת כפית או סכין מריחה, תאמינו לי שגם זה יתקבל בברכה!
- אפשר לפזר מעל אגוזים או קוקוס ועוד...
- שימו לב לא לצקת יותר מידי מהקרם כי הוא מתוק מאוד...
- בתאבון!
מיכל תגובה מאת:
מתי שמים את החצי השני של אבקת הסוכר?
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיכל
תודה רבה על תגובתך, המתכון עודכן.
יום טוב
רונית תגובה מאת:
כתבת 2 שקיות אבקת סוכר… הכוונה לשקיות של 100 גרם?
דנה רביב תגובה מאת:
היי רונית
אכן שקיות של 100 גרם, תודה על התגובה, המתכון עודכן.
יום מקסים