השבוע הכנתי לבנותי עוף עם תפוחי אדמה ודלעת לארוחת צהריים והתגובות היו מעולות, לכן החלטתי לחלוק עם כולם את המתכון.
התבשיל מאוד קל להכנה ואם מתחשק לכם ניתן לגוון עם ירקות שונים כמו קישוא, גזר ועוד…
אני מנסה לעודד את הילדים שלי לאכול ירקות בכל הזדמנות והשילוב שלהם בתבשילים שונים בהחלט עוזר.
מרכיבים
- 6-7 חלקי עוף
- 1 בצל בינוני
- 2 שיני שום
- 1 קופסא קטנה רסק עגבניות (100 גרם או 3 כפות גדושות)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה
- ¼ כפית כמון
- ¼ כפית כורכום
- חצי כפית פלפל שחור
- ¾ כוס מים
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- חתיכה בינונית של דלעת (חתיכות הדלעת נמכרות ארוזות בניילון נצמד במקררים)
- אפשר להשתמש בירקות אחרים כגון: גזר, קישוא, בטטה ועוד...
הוראות הכנה
- מחממים על להבה גבוהה סיר שטוח ורחב עם מעט שמן (בערך 4 כפות).
- שוטפים את חלקי העוף ומייבשים מעט בעזרת נייר סופג, מניחים את העוף בסיר ומטגנים במשך כ-3 דקות מכל צד עד הזהבה קלה.
- קוצצים את הבצל והשום ומפזרים מעל לעוף, מערבבים מעט וממשיכים לטגן לדקה נוספת.
- מוסיפים את הרסק, התבלינים והמים ומערבבים שוב.
- מכסים את הסיר במכסה תואם ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים למשך 15-20 דקות.
- מסירים את המכסה, מוסיפים את הירקות ובוחשים מעט. סוגרים את הסיר ומבשלים לעוד 30-40 דקות נוספות עד שהירקות מתרככים.
- בתאבון!
ענת תגובה מאת:
שלום-ואם אני רוצה להוסיף קוביות תפוחי אדמה -מה נכו ןלהוסיף?תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, אם את מעוניינת בכמות גדולה יותר של תפוחי אדמה אין שום בעיה להוסיף.
בהצלחה.