עוגיות מעמול הן עוגיות תמרים פריכות במיוחד בעלות בצק נימוח עם ריח ורדים נהדר. אני נוהגת להכין את העוגיות בעיקר לקראת חג פורים או כשמתחשק לי לפנק את אבא שלי בעוגיות האהובות עליו.
המתכון הוא לעוגיות מעמול פרווה כך שתוכלו להנות מהם גם לאחר ארוחה בשרית.
מרכיבים
לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית מי ורדים (אפשר תמצית וניל)
- ¼ כוס מים חמים
- 100 גרם מרגרינה
למילוי התמרים:
- ¼ חבילת תמרים ללא חרצנים ארוזים באריזת וואקום- אפשר למצוא בכל סופר (ניתן להחליף ב- 125 גרם מחית תמרים אך כדאי להשקיע מאמץ קטן ולקנות תמרים מגולענים באריזה, ראו תמונה)
- אבקת סוכר לפיזור מעל העוגיות
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
הכנת התמרים
- מרככים את התמרים בעזרת הידיים עד לקבלת תמרים רכים (ניתן להוסיף כף שמן או מרגרינה).
- מחלקים את התמרים ל- 18-20 כדורים שווים ומניחים בצד.
הכנת הבצק
- שמים בקערה את המרגרינה ויוצקים מעליה את המים החמים בזהירות, מערבבים עד שהמרגרינה נמסה ומוסיפים את מי הורדים והשמן. מערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מנפים את החומרים היבשים לתוך קערה גדולה ויוצרים גומה במרכז, יוצקים את תערובת המרגרינה לתוך הגומה ומתחילים ללוש בעזרת הידיים רק עד לקבלת בצק רך ואחיד. (לא ללוש יותר מידי).
- מחלקים את הבצק לכדורים שווים כמספר כדורי התמרים (18-20 כדורים).
הכנת המעמול
- לוקחים כדור בצק ומניחים אותו בכף היד, בעזרת האצבעות ביד השנייה יוצרים צורה של כמו קערה קטנה (ראו תמונה).
- מכניסים לתוך "קערת הבצק הקטנה" כדור תמרים קטן וסוגרים את הקצוות, מקפידים לצבוט היטב את הקצה כדי שלא יפתח.
- מגלגלים בכפות הידיים כדי שיווצר כדור עגול ומושלם.
- לאחר שמסיימים להכין את הכדורים מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- בעזרת צובטן מיוחד צובטים בעדינות את הכדורים בקצוות כדי להעניק להם את הצורה המסורתית... ניתן לצבוט בעזרת האצבעות למי שאין את הצובטן. יש להזהר שלא לצבוט עמוק מידי ולפצוע את המעמול.
- אופים בתנור למשך 25-30 דקות.
- נותנים לעוגיות להצטנן 2-3 דקות ומפזרים אבקת סוכר.
- יש להניח להם להתקרר לגמרי לפני שמאחסנים או אוכלים אותם.
- בתאבון!
יצחק תגובה מאת:
היי
מתכוון מעולה קל לכנה
אין צורך להוסיף סוכר לבצק המילוי מספיק מתוק ביחד עם אבקת סוכר
הכנתי לפי ההוראות ויצא מעולה מזכיר לי את בית אמא
אפיתי 20 דקות 180 מעלות הוצאתי 4 דקות אחרי כיבוי התנור
דנה רביב
תודה רבה
תמר תגובה מאת:
היי
אפשר להשתמש בפינצטה בשביל הצורה או שחייבים משהו מיוחד למעמולים?
אם חייב משהו מיוחד איפה קונים את זה?
תודה מראש
דנה רביב תגובה מאת:
היי תמר
את יכולה אפילו עם קצות האצבעות פשוט לצבוט את הבצק או לרכוש בכל חנות של סטוק או כלי מטבח וחמ=נויות מתמחות.
ערב נעים
אילנה תגובה מאת:
בלי סוכר ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אילנה
המתכון ללא סוכר מאחר והמילוי מספיק מתוק.
יום נעים
שיר תגובה מאת:
שלום, האם אפשר להשתמש בחמאה במקום במרגרינה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שיר
בוודאי שאפשר ואפילו רצוי.
המתכון כתוב בצורתו המקורית כך שבזמנו היו משתמשים בעיקר במרגרינה.
יום מקסים
אורלי תגובה מאת:
ניסיתי לעשות את הבצק אך יצא לי שמנוני ומתפוצץ למה ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורלי, אולי היה קצת יותר מידי שמן בבצק, אינני יודעת כל כך למה זה קרה. זה לא אמור לקרות.
הבצק מאוד עדין ורך כדי שהעוגיות באמת ימסו בפה…
ממליצה לנסות שוב, ניתן להוסיף מעט קמח כדי שיספוג את השמן העודף.
סופש נעים.
עדי תגובה מאת:
מאד רוצה להכין את המתכון אך הוא לא פרווה, ומגיעים אלי אורחים ששומרים..
בבקשה תחליף לחמאה
דנה רביב תגובה מאת:
היי עדי,
את יכולה להשתמש באותה כמות ב״מחמאה״ (שזו מרגרינה בטעם חמאה)
סוף שבוע נפלא.
עינב תגובה מאת:
תודה רבה העוגיות מדהימות!! מתכון נהדר!!
דנה רביב תגובה מאת:
היי עינב,
אני מאוד שמחה לשמוע.
המשך יום מקסים.
מרגלית בן צבי תגובה מאת:
העוגות מעולות
אידית תגובה מאת:
מתכון מעולה!
תמי תגובה מאת:
מתכון מעולה אני כבר חצי שנה עושה אותו. פריך פריך פריך
יפעת תגובה מאת:
מתכון מצויין! העוגיות טעימות מאוד. תודה רבה.
טלי תגובה מאת:
הרגע הוצאתי תבנית מהתנור, כל הבית ריח משגע. מתכון מעולה. הבצק יצא פריך, ממש מתפורר בפה. תענוג!
ביקרי תגובה מאת:
תודה רבה על התשובה:)ובנוף עד כמה ימים ניתן לשמור אותן באטימות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי, את העוגיות ניתן לשמור עד כשבוע במיכל אטום.
אפשר גם להקפיא…
יום טוב.
ביקרי תגובה מאת:
במקום מרגרינה ניתן להשתמש בחמאה?או שמן?:)
דנה רביב תגובה מאת:
בוקר טוב, ניתן להחליף את המרגרינה בחמאה אך לא בשמן.
במתכון המקורי משתמשים במרגרינה אך חמאה אפילו טעימה יותר…
יום טוב.
Yonit תגובה מאת:
הי
גיליתי את האתר שלך ודבר ראשון הכנתי את עוגת הקינמון. עוגה נימוחה ופשוט נהדרת
לגבי המעמולים. האם ניתן להכין ככרוכיות?
תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
היי יונית, אני מתנצלת שלקח לי זמן לענות וכמובן תודה.
את יכולה להכין ככרוכיות אך הבצק רך ומעט קשה לגלגלו. תוכלי להכין כרוכיות נהדרות במתכון הנמצא בקישור: עוגיות תמרים או עוגיות רולדה פריכות
יום מקסים.
ליאת אלעד תגובה מאת:
הי דנה, ניסיתי את המתכון שלך למעמול הוא פשוט מדהים!!!
המתכון ברור מובן ועם סנדת הכנה מצולמת כמו כל המתכונים שלך. שאפו!
דבר אחד יש לי להגיד, חבל שלא הגדלתי כמויות 🙂
ויויאן תגובה מאת:
משהוא משהוא כמו מעשי ידיה של אמי ז"ל והטעם אין בכלל מה להגיד.
אתי תגובה מאת:
אני מוסיפה לתערובת סולת והם יוצאים ממש מעולים ולתמרים אני מוסיפה גם אגוזים קצוצים ומעט קינמון