מי אמר שביצה לא יכולה להיות מעניינת…
בוריק הוא עלה סיגר קריספי וטעים שבתוכו מסתתרת ביצה או תפוח אדמה, מוכן בתוך דקות לארוחת בוקר או ערב קלילה.
מרכיבים
- עלי סיגר מרוקאי (ניתן להשיג בסופר במחלקת הקפואים)
- ביצים/ תפוח אדמה
- מלח
- פלפל
הוראות הכנה
בוריק עם ביצה
- לחמם מחבת בינונית עם שמן שמכסה את כל שטח המחבת.
- להפריד עלה סיגר אחד ולהניח בצלחת מעט עמוקה.
- להמליח ולפלפל לפי הטעם.
- לשבור ביצה על עלה הסיגר ובזריזות לקפל לחצי ולהרים מהקצוות במהירות למחבת, בעזרת מזלג או מלקחיים לטפוח מעט בקצוות כדי שידבקו.
- כשהבוריק משחים יש להפוך אותו לצד השני עד שגם הוא משחים מעט
- להוציא לנייר סופג.
בוריק עם מילוי תפוח אדמה
הערות
הכי כיף לאכול חם! במיוחד את הביצה שנוזלת בכל ביס, פשוט תענוג…..
בתאבון!
אפרת תגובה מאת:
פליז פליז פליז
לכל המתגוררים בגולה
מה התחליף לעלי סיגר או לחלופין איך מכינים אותם????
דנה רביב תגובה מאת:
היי אפרת, את יכולה לחתוך בצק פילו לצורה עגולה בקוטר של בערך 20 ס"מ (אפשר מרובע) ולהמשיך לעבוד לפי המתכון.
בהצלחה ובתאבון.
מירב תגובה מאת:
מפתיע כמה שזה קל להכנה וטעים…
דנה תגובה מאת:
תודה מירב, זה בהחלט אחד היתרונות של הבוריק
עופרה דוייב אסרף תגובה מאת:
ראשית חשוב לציין שזהו מאכל טוניסאי הוא ניקרא בריק ולא בוריק. פרט לביצה מלח פלפל צריך להוסיף פיטרוזיליה ובצל קצוף והוא אכן קל להכנה טעים ומומלץ מאוד.
דנה רביב תגובה מאת:
שלום עופרה, תודה על התובנות וברוכה הבאה לבישולי. בבלוג שלי אני מפרסמת מנות שאני נוהגת להכין בבית והן מבוססות על הפרשנות שלי למנות קלאסיות או הרכבת מנות חדשות שמתחשק לי להכין למשפחה / חברים.
המתכון הזה לבוריק / בריק הוא מתכון שאמא שלי הייתה נוהגת להכין לנו כשהיינו ילדים וזו הוואריציה של המתכון שאני הכי אוהבת. כמובן שכל אחד מוזמן לעשות את השינויים שלו למתכון לפי טעמו האישי 🙂
מורן נתנאל תגובה מאת:
ניסיתי לפי הכתוב ויצא מהמם! תודה דנה!