מוסקה היא מנה ראשונה מעולה המורכבת בעיקר מבשר, חצילים ועגבניות. יש הרבה גרסאות למנה הזו אך מבחינתי האישית מתכון המוסקה שלי השיג את הבלתי יאומן.. בעלי ובתי הגדולה שלא מוכנים לגעת בחציל ממש אהבו את המוסקה.
אם גם לכם יש בני משפחה שפחות מתחברים לחצילים, הסוד למוסקה מוצלחת הוא לחתוך פרוסות דקות של חצילים ולא עבות מידי כמו ברוב המתכונים ולאפות אותם קצת בתנור במקום לטגן בשמן… בתאבון.
מרכיבים
- 1 חציל גדול
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל בינוני
- חופן פטרוזליה קצוצה
- עגבנייה מגורדת
- פלפל שחור
- ½ כפית מלח
- ½ כפית בהרט או ¼ כפית קינמון
- ½ כפית פפריקה
- 2 כפות שמן לטיגון
- 1 עגבניה פרוסה או 5 עגבניות שרי לקישוט
לרוטב:
- ¼ כפית מלח
- 2 כפות רסק
- פלפל שחור
- ⅓-1/2 כוס מים
- ¼ כפית סוכר
הוראות הכנה
- מחממים מחבת רחבה עם השמן על להבה בינונית גבוהה, קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים כדקה עד שהבצל מתרכך מעט.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב על מנת לפרק את הבשר לפירורים.
- כשהבשר מבושל לחלוטין מוסיפים את התבלינים, את הפטרוזליה והעגבניה המגורדת.
- מערבבים מעט, מסירים מהאש ומניחים בצד.
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומזלפים מעט שמן, מסדרים את פרוסות החציל וממליחים מעט.
- מזלפים מעל לפרוסות החציל מעט שמן ומכניסים לתנור שמכוון לגריל לחום גבוה של 200 מעלות.
- לאחר 10 דקות מוציאים את התבנית בזהירות והופכים את החציל לעוד 10 דקות בצידו השני. (ניתן לטגן את החציל אך אני נמנעת מלעשות זאת כי יש מספיק שמן המילוי הבשר).
- בסיום האפייה החציל צריך להיות שחום מעט, הוציאו את התבנית והניחו בצד.
- הנמיכו את התנור לחום של 180 מעלות בתוכנית של אפייה רגילה.
- סדרו בתבנית קטנה (בערך 20 ס"מ על 25 ס"מ), מתחילים בשכבת החציל ומעליה חצי מכמות הבשר וכך הלאה כאשר מסיימים בשכבת חציל.
- סך הכל 3 שכבות חציל ו-2 שכבות בשר. מעל השכבה האחרונה מסדרים את פרוסות העגבניה.
- בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל למוסקה.
- מכסים בנייר כסף ואופים בתנור למשך 30-40 דקות.
- כאשר מגישים כדאי להשתמש בתרבד כדי להרים את חלקי המוסקה שחתכתם מפני שהמוסקה היא רכה מאוד. (הפירורים שנופלים הם הכי טעימים אז אל תוותרו עליהם!)
- בתאבון!
הערות
*המרכיבים הינם לתבנית קטנה של מוסקה וניתן להכפיל את הכמות כדי להכין מוסקה גדולה יותר.
כתיבת תגובה