עוגת שכבות קצפת ושוקולד היא עוגה המבוססת על תחתית של עוגת שוקולד בתוספת קצפת וציפוי שוקולד.
המתכון פשוט וקל להכנה ומהווה קינוח חלבי מושלם לסוף השבוע.
עוגת שכבות קצפת ושוקולד
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:
זמן בישול:
זמן כולל:
מרכיבים
מרכיבים לתחתית העוגה:
- 2 ביצים
- ½ כוס סוכר
- ¼ כוס קקאו
- ¼ כוס שמן
- ¼ כוס חלב
- ½ כוס קמח תופח
מרכיבים לקצפת וניל:
- 2 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
מרכיבים לציפוי השוקולד:
- 1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)
- 1 חפיסת שוקולד חלב (100 גרם)
- ½ כוס חלב
- 25 גרם חמאה
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים בקערה: ביצים, חלב, שמן, סוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים מעט עד שאין גושים.
- יוצקים לתבנית אפייה מלבנית (אני משתמשת בתבנית חד פעמית בגודל A4) ואופים למשך 15-20 דקות. מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט על השייש ואז מכניסים למקרר כדי שיתקרר לגמרי.
- בקלחת קטנה על אש נמוכה ממיסים תוך כדי ערבוב את כל מרכיבי ציפוי השוקולד עד שהרוטב חלקה לגמרי וללא גושים כלל. מסירים מהאש כדי שיתקרר.
הכנת הקצפת:
- מקציפים במיקסר אינסטנט פודינג וניל עם השמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוציאים את תחתית העוגה מהמקרר ויוצקים מעליה את הקצפת, משטחים את פני הקצפת כדי שציפוי השוקולד ימרח בצורה ישרה על גבי הקצפת.
- לאחר שהשוקולד התקרר יוצקים אותו על שכבת הקצפת כדי שיכסה את כולה.
- מעבירים את העוגה למקרר כדי שתתייצב.
- בתאבון.
אוקדה שני תגובה מאת:
שלום,
האם אפשר לוותר על אינסטנט פודינג? ואם לא, במה ניתן להחליף אותו?
תודה,
שני
דנה רביב תגובה מאת:
היי שני
לא ניסיתי להמיר את פודינג הוניל מכיון שהקצפת זקוקה ליציבות והאינסטנט נותן לה יציבות ומתיקות
ניתן להמיר בקרם פטיסייר קנוי.
חג שמח
חבצלת תגובה מאת:
היי
אין לי קמח תופח אפשר להמיר בקמח רגיל ואבקת אפיה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי חבצלת
המידה להמרת קמח תופח בקמח רגיל היא על כל כוס קמח מוסיפים כפית מדודה של אבקת אפייה
יום נעים
גלית תגובה מאת:
העוגה טעימה רק רציתי לדעת למה התחתית לא מקבלת טיפה גובה..ממש נמוך יוצא לי
דנה רביב תגובה מאת:
היי גלית
העוגה הזו היא עם תחתית נמוכה יחסים לעוגות אחרות אך תוכלי להשתמש בתבנית קטנה יותר וכך להגביה את העוגה.
אופציה נוספת היא להגדיל בהתאם את כמות הבלילה של התחתית וכמובן להאריך במעט את זמן האפייה.
יום מקסים
יוליה תגובה מאת:
היי.
מה זה שתי קפסאות שמנת מתוקה. יש לי קופסא של 500 סמ"ק.
דנה רביב תגובה מאת:
היי יוליה,
מיכל שמנת מתוקה בדרך כלל הוא 250 מיליטר אז 2 מיכלים מתאימים בדיוק למיכל הכפול שלך
יום מקסים
תמר תגובה מאת:
העוגה יצאה מושלמת!!!
האורחים רצו עוד ועוד.
הכנתי בגרסת פרווה עם קצפת צמחית ועם שוקולד מריר בלבד, קרם קוקוס במקום החמאה, וחלב סויה. בבסיס השתמשתי בקמח כוסמין 80% עם אבקת אפיה, במקום קמח תופח.
פשוט מעדן מלכים!!!
סני תגובה מאת:
עוגה מדהימהההה הצלחה מובטחת תודה❤️
יוליה תגובה מאת:
היי דנה. איך אפשר לעשות גרסה פרווה, אבל מוצלחת באותה במידה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי יוליה
גרסת פרווה את יכולה להכין עם שמנת צמחית אם אתם אוהבים את הטעם שלה…
חג שמח
מרי תגובה מאת:
כמה זמן ניתן לשמור את העוגה בחוץ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי מרי,
עדיף לשמור במקרר כי הקצפת תימס.
מיכל תגובה מאת:
עוגה מדהימה! קלה להכנה וטעימה מאוד. הכנתי בפיירקס A4 והיא יצאה מושלמת עם תחתית גבוהה. רב תודות!!!
שאלה תגובה מאת:
אפשר לעשות את העוגה ללא קקאו? שתהיה לבנה ולא חומה. ושאלה נוספת כמה זמן לקרר את השוקולד לפני ששופכים על הקצפת?
דנה רביב תגובה מאת:
היי
ניתן להמיר את הקקאו בקמח, את השוקולד יש לקרר לפחות לטמפרטורת החדר על מנת שלא ימיס את הקצפת.
בזמן שהשוקולד מתקרר יש לשים את העוגה במקרר.
אושרה תגובה מאת:
פשוט קל, פשוט טעים. הכנתי הרבה מתכונים וזה אחד היחידים שבאמת יוצא יפה, טעים וההכנה קלי קלות. תודה רבה ?
יסי תגובה מאת:
יצא בסיס דק
דנה רביב תגובה מאת:
היי,
הבסיס לא אמור להיות עבה מידי, יתכן והתבנית אולי היתה גדולה מידי.
חג שמח
לירן תגובה מאת:
היי
רציתי לשאול האם השוקולד אמור להיות נוזלי והאם אפשר לשים 200 שוקולד חלב מקום עוד מאה שוקולד מריר
דנה רביב תגובה מאת:
בוודאי…
אילנית תגובה מאת:
היי
אפשר לחלק את הבלילה לשתי תבניות אינגליש?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אילנית
אפשר לחלק
יום נעים
חני תגובה מאת:
הי,
יש לך רעיונות איך ליישר את הקצפת? כך שהשוקולד מעל יצא ישר?
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי חני,
מספיק לשטח בעזרת מרית כי השוקולד לא סמיך כל כך ומתיישר מעצמו, אם בכל מקרה תרצי את יכולה להשתמש בסכין מדורגת שנקראת פלטה והיא משטחת את פני הקצפת בצורה חלקה.
את יכולה גם עם קלף שקונים בכל חנות או סופר.
לילי תגובה מאת:
תודה על המתכון הפשוט (טעים)! התחשק לי שחיתות לסופ"ש בלי הרבה עבודה והמתכון זה בדיוק זה!
נורית תגובה מאת:
דנה שלום
האם ניתן להחליף את הקקאו בשוקולית בחלקה התחתון של העוגה ?
אודה לתשובתך
יום טוב
נורית
דנה רביב תגובה מאת:
היי נורית
בוודאי שניתן להמיר לשוקולית
יש מתכון זהה כשר לפסח
חג שמח
אופיר תגובה מאת:
היי אפשר להמיר את ה1/4 כוס שמן בחמאה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אופיר
בוודאי שניתן.
50 גרם חמאה מומסת
יום מקסים
יערה תגובה מאת:
הי, אחת העוגות הכי קלות להכנה והכי טעימות שהכנתי. פשוט מתכון אליפות 🙂 תודה!
היא טעימה בטירוף ולא מתוקה מדי כך שלא מרגישה "כבדה", למרות קרם הוניל והשוקולד.
חייבת לציין שהשתמשתי בתבנית מעט גדולה יותר מA4 והבסיס אכן יצא דק מדי, חתכתי אותו למלבנים ויצרתי 2 עוגות שכבות בתבניות אינגליש קייק. נראה מעולה ולא יכולה להפסיק לאכול ממנה..
דנה רביב תגובה מאת:
היי יערה
כל כך כיף לקרוא את התגובה שלך.
תודה רבה.
איה תגובה מאת:
עוגה ההההההה טיל. עשיתי אותה כבר מעל 15 פעם. מתחסלת בטיל.
אני שמה גבינה במקום קצפת. פשוט עונג!!!!!!י! ?
זיוה תגובה מאת:
הכנתי ויצא מדהיםםםםםםםם! תודה????
שרית תגובה מאת:
איך אדע שהתחתית מוכנה ? לנעוץ קיסם ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שרית
אכן כן.
לילך תגובה מאת:
לגבי האינסטנט פודינג וניל ושמנת מתוקה האם להוסיף גם חלב? כמו שתמיד הם רושמים על האריזה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי לילך,
אין צורך להוסיף חלב.
יום מקסים
אביגיל תגובה מאת:
אשמח אם תפרטי גודל התבנית בס"מ.
תודה מראש!!
דנה רביב תגובה מאת:
היי אביגיל,
את יכולה להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 24-26 ס״מ או מלבנית בגודל של 25/35 ס״מ, בערך כמו דף A4.
סופש נעים
חני תגובה מאת:
האם אפשרי להמיר את ה25 גרם חמאה למשו אחר?
דנה רביב תגובה מאת:
היי חני,
ניתן להמיר בחצי כוס שמן
יום נעים
נועה תגובה מאת:
הי, דנה
יש לי שמנת מתוקה אחת..
האם ניתן להמיר את השאר במשהו אחר?
דנה רביב תגובה מאת:
היי נועה, לא ניתן להמיר במקרה הזה את השמנת המתוקה למשהן אחר מאחר והקרם לא יהיה לך יציב מספיק.
יום מקסים
שרית שוורצמן תגובה מאת:
עם אין חמאה אפשר מרגירינה
דנה רביב תגובה מאת:
היי שרית,
כמות החמאה ממש קטנה ואין שום בעיה להחליף במרגרינה.
בהצלחה
יום נעים
שני תגובה מאת:
הייי, תחתית העוגה יצאה לי מאוד נמוכה, והלכתי לפי ההוראות רק ששמתי קמח רגיל+אבקת אפיייה, אוף 🙁
מה יכולה להיות הסיבה? והשתמשתי בגודל המתאים של תבנית האפייה
טל תגובה מאת:
האם ניתן להמיר את החלב בתחתית במים?
דנה רביב תגובה מאת:
היי טל, אפשרי להמיר את החלב במים בתחתית העוגה.
המשך יום מקסים.
ראשית בן שעיה תגובה מאת:
היי דנה!
עשיתי את העוגה עם קמח מלא והורדתי קצת ויצא מצויין.
דרך אגב, עשיתי את העוגה בתבנית מתפרקת ופירקתי אחרי הקירור לפני שהגשתי…
יצא מצויין, רק יותר מדי משמין:)
תודה רבה!
ראשית
דנה רביב תגובה מאת:
היי ראשית,
תודה על העדכון, שמחה לשמוע.
שנה מקסימה
שמרית תגובה מאת:
היי דנה, מתכון מוצלח, הכנתי כבר מספר פעמים
הפעם נתקעתי בלי שוקולד חלב לציפוי שוקולד
האם ניתן להמיר בממרח שוקולד ומה הכמות?
תודה ושנה טובה!
דנה רביב תגובה מאת:
היי שמרית, לא ניסיתי להשתמש בממרח שוקולד אך תוכלי בהחלט לנסות ולהמיס אותו עם מעט חלב חם עד שתגיעי למרקם הרצוי,
בהצלחה וחג שמח.
שרון תגובה מאת:
וכיצד אפשר להפוך את שכבת השוקולד לפרווה? תודה רבה!!!
דנה רביב תגובה מאת:
היי שרון, הכנתי את המתכון הנל בגרסת פרווה אך בכל פעם לא הייתי מרוצה מהתוצאה, איני ממליצה…
חג שמח.
ראשית בן שעיה תגובה מאת:
ועוד שאלה אחת..
האם אפשר לשים קמח מלא 70 אחוז במקום קמח רגיל?
דנה רביב תגובה מאת:
היי ראשית, קמח מלא דורש יותר נוזלים וזמן אפייה שונה, לא ניסיתי עדיין ולכן לא אוכל לומר לך תשובה מדוייקת.
חג שמח
ראשית בן שעיה תגובה מאת:
שלום!
האם אפשר לעשות את העוגה בתבנית פאי (עם אפשרות להורדת השוליים)?
והם אפשר להמיס שתי חבילות שוקולד חלב במקום מריר?
דנה רביב תגובה מאת:
היי ראשית, אין אפשרות לעשות את העוגה בתבנית מתפרקת מאחר והיא תנזל מהתבנית,
חג שמח
אנונימי תגובה מאת:
הייוש .
אפשר להוסיף לאינסטנט פודינג ולשמנת מתוקה חלב?
דנה רביב תגובה מאת:
היי
אין צורך להוסיף חלב מאחר והעוגה צריכה להיות יציבה ולא רכה.
חג שמח
ירדנה תגובה מאת:
היי בקצפת אפשר להוסיף בנוסף לשמנת מתוקה ולפודינג גם חלב?
ואם כן מה כמות החלב?
דנה רביב תגובה מאת:
היי
אין צורך להוסיף חלב מאחר והעוגה צריכה להיות יציבה ולא רכה.
חג שמח
רון תגובה מאת:
הי דנה,
אפשר להחליף את החלב בחלב שקדים? האם עדיין יצא טעים?
תודה מראש 🙂
דנה רביב תגובה מאת:
היי רון,
לא ניסיתי להמיר את החלב בחלב שקדים, לדעתי לא תהיה בעיה… נשמח אם נקבל עדכון.
סופש נעים.
טל תגובה מאת:
שלום.
הכנתי את העוגה ויצאה מעולה. אז ראשית תודה.
אני יודע לכך שהעוגה יוצאת נמוכה. רציתי לברר אם אני רוצה שהעוגה תצא יותר גבוהה בחצי יותר. להכפיל את הכמות?
או שפשוט אשדרג אותה ואכין פעמיים את התחתית אחתוך לרוחב. אמלא קצפת על התחתית אשים את התחתית השנייה שחתכתי לרוחב ושוב קצפת מעל..
מה דעתך?
תודה רבה מראש.
דנה רביב תגובה מאת:
היי טל,
דבר ראשון אני חייבת לומר ששמחתי לקרוא את תגובתך…
לגבי גובה העוגה, על מנת להכין עוגה גבוהה יותר אכן רצוי שהתחתית לא תהיה עבה מידי אך אם תעשה שכבה נוספת של עוגה אפויה במרכז (כלומר התחתית),
סביר להניח שכשתחתוך את העוגה הקצפת תצא מהצדדים
המלצתי היא להכין תחתית רגילה אך להגדיל את כמות הקצפת.
מקווה שעזרתי…
יופ נפלא
ליאת תגובה מאת:
היי דנה!
חיפשתי עוגה טובה לשבת, נכנסתי לאתר שלך והעוגה הזו ממש עשתה לי חשק להכין מיד 🙂
כל כך מוצלחת שאנחנו לא מפסיקים "ליישר" אותה… היא ממש לא תישאר לשבת… חבל שלא הכפלתי מראש את הכמויות!
כמו כל מתכון שאני מנסה מהאתר שלך, אם אני ממש מקפידה על הכמויות, והולכת לפי המתכון שאגב, מאוד נעים לקרוא באתר, וממש מובן וברור – אין ספק שאצליח!
תודה רבה לך על עוד מתכון מוצלח.
שתהיה לך שבת מבורכת ♥
shila תגובה מאת:
היי דנה שבת שלום! העוגה עם שכבות קצפת ושוקולד ליום הולדת של בעלי…ממש טעימה מנצחת!!! הוספתי לשוקולד 1 כף ממרח שוקולד השחר… העוגה שודרגה קיבלתי מלא מחמאות
הכנתי בתבנית 24 מעולה מומלצת ..סוף סוף יש לי עוגה מנצחת ליום הולדת תודה לך על האתר המקסים והמועיל …?
דנה רביב תגובה מאת:
תודה רבה שילה, שמחתי לשמוע והמון מזל טוב
רווית תגובה מאת:
מתכון מנצח! הכי טוב שנתקלתי בו עד היום
תודה?
חולוד תגובה מאת:
שלום
האם אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל ? אם כן כמה צריך אבקת אפיה לרבע כוס קמח ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי,
ניתן להמיר את הקמח התופח בקמח רגיל.
יש להוסיף רבע כפית אבקת אפייה.
יום מקסים
אביטל תגובה מאת:
היי דנה
מתקנת לשאלה עם ניתן לשמור תעוגה 6 ימים גם הכנתי 2תבניות ןהיכן ניתן לשמור מקרר או מקפיא
דנה רביב תגובה מאת:
היי אביטל,
את יכולה בקלות לשמור את העוגה במקפיא ולהפשיר במקרר לילה לפני ההגשה.
במקרר נשמרת 4-5 ימים בערך.
יום טוב
אביטל תגובה מאת:
כמה זמן העוגה להשמר הכנתי בשישי?
אנונימי תגובה מאת:
במידה ויש לי קמח רגיל אבל אין אבקת אפייה אני יכולה לא להוסיף אותה או שיש לה תחליף מסויים
דנה רביב תגובה מאת:
היי, צריך להשתמש בקמח תופח מאליו או בקמח רגיל עם אבקת אפייה כדי שהעוגה תהיה אוורירית ולא דחוסה.
לא ממליצה להכין ללא חומר מתפיח.
יום מקסים.
בעד בישולי תגובה מאת:
התחתית של העוגה נורא דקה אני מתביישת להביא את זה לכיתה הקצפת גם דקה ולא רשום איך מכינים את הציפוי שוקולד בקיצור העוגה ממש לא ניראת כמו בתמונה
דנה רביב תגובה מאת:
היי, קודם כל אני מתנצלת על שלא עניתי קודם, (לא היה באפשרותי לראות את שאלתך)
יש שתי אפשרויות שבגללן התחתית עלולה להיות דקה:
1. לא השתמשת בקמח תופח אלא בקמח רגיל.
2. התבנית גדולה מידי ושטח העוגה נהיה רחב.
במתכון רשום בשורה 5 כיצד להכין את ציפוי השוקולד.
אני פה לעזרתך. מבטיחה לענות מהר…
יום מקסים.
אנונימית תגובה מאת:
ואו זה נראה ממש מדהים כל הכבוד מהממם
ליהיא תגובה מאת:
היי בת (15)
אפשר לעשות את העוגה לילה לפני שאני אקח אותה לבית ספר ? לקצפת לא יהיה טעם של מקרר?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום ליהיא,
את יכולה להכין את העוגה לילה לפני ולשמור במקרר (ניתן לכסות את העוגה בעזרת רדיד אלומיניום אך כדאי לשים קיסמים על מנת שהוא לא ידבק לשוקולד).
עדי תגובה מאת:
היי דנה, אפשר להכין את העוגה ללא הציפוי?
דנה רביב תגובה מאת:
היי עדי,
בהחלט ניתן להכין את העוגה ללא ציפוי השוקולד.
חג שמח.
אורית תגובה מאת:
היי אני למשל נתקעתי בלי שוקולד אז הכנתי אותה עם קצפת ופודינג וניל ומעל קצפת פודינג שוקולד . מקווה שיהיה טעים .
שיר תגובה מאת:
הי רציתי לשאול 2 שאלות
1. האם אני יכולה לעשות את התחתית פירורי ביסקוויטים במקום בסיס עוגה?
2. סורי אם זאת שאלה טיפשית.. לא מבינה גדולה באפיה… כשאני רוצה למרוח מלמעלה את השוקולד על הקצפת.. איך השוקולד לא נמס לתוך הקצפת אלא נשאר יפה מלמעלה?
תודה מראש!
דנה רביב תגובה מאת:
היי שיר,
1. כן, אם את זקוקה להנחיה איך להכין את התחתית תוכלי להשתמש בתחתית העוגה שכתובה במתכון: עוגת גבינה עם שמנת חמוצה
2. לפני מריחת ציפוי השוקולד מכניסים את העוגה למקרר על מנת שהקצפת תתיצב, בנוסף על ציפוי השוקולד להיות בטמפרטורת החדר ולא חם.
חג שמח!
שיר תגובה מאת:
תודה רבה! חיכיתי ממש לתגובתך! ממש עזרת לי! (:
נוי תגובה מאת:
היי דנה הכנתי את המתכון , ובאמת השתמשתי באבקת אפיה עם קמח רגיל (כי ההורים שלי לא יכלו לקנות לי קמח תפוח כי פסח בפתח ואני בת 16 ) אבל מוזר שהתחתית יצאה כמו עוגת שוקולד רגילה לחלוטין למה ? ובקשר לציפוי של השוקולד למעלה היא יצאה לי עם גושים כאלה כמו חול אבל הקצפת בשאמצע יצאה נחמדה תודה עם תעני(:
דנה רביב תגובה מאת:
היי נוי, תחתית העוגה אכן צריכה להיות כמו עוגה רגילה אז נשמע שהצליח לך…
לגבי ציפוי שיצא עם גרגירים, הסיבה היא ככל הנראה שהסוכר לא נמס כראוי. צריך לבשל את ציפוי השוקולד עד שהסוכר נמס והוא הופך לחלק.
אני מאוד שמחה לקרוא את התגובות שלך. כל הכבוד לך!
יום מקסים וחג שמח.
נוי תגובה מאת:
היי דנה ברצוני להכין היום את העוגה האם מתאים שאני ישים במקום קמח תופח , קמח רגיל ? תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי נוי,
אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל אך תצטרכי להוסיף אבקת אפייה על מנת שהעוגה תתפח.
לפי המתכון עליך להשתמש בחצי כוס קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפייה.
שבת שלום.
יערה תגובה מאת:
היי דנה,
עוגה מצויינת. הכנתי אותה כבר מספר פעמים.
מעוניינת להכינה למחר, אך יש לי רק פודינג בטעם שוקולד. האם ניסית להכינה כך פעם? האם לטעמך היא תצא שוקולדית מידי?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום יערה,
לא ניסיתי את המתכון עם פודינג שוקולד ואכן יש אפשרות שהעוגה תצא שוקולדית ומתוקה מידי.
את מוזמנת לנסות ולעדכן אותנו.
מזל תגובה מאת:
היי,
הכנתי את התחתית והיא נהייתה קשה בשוליים.
מה עשיתי לא נכון?
דנה רביב תגובה מאת:
היי מזל,
יתכן והתחתית נאפתה מעט יותר מידי, אם משתמשים בתבנית אינגליש קייק זמן האפייה מתקצר. בכל מקרה השוליים יתרככו מעט לאחר שיספגו את נוזלי הקצפת.
מאיר תגובה מאת:
התחתית של העוגה אחת מהמצויינות שטעמתי היא בדיוק כמו שזה צריך להיות טעם בדיוק במקום חבל על הזמן זורם איכותי ונורא טעים במינימום זמן
דנה רביב תגובה מאת:
היי מאיר, אני שמחה מאוד לשמוע…
שבת שלום.
סלבה תגובה מאת:
שלום דנה. קודם כל תודה על המתכון…
(לא יודע למה התגובה הקודמת שלי נמחקה?!….)
רציתי לשאול האם הכמות חלב לא גדולה מידי? כי הציפוי יצא לי נוזלי…
דנה רביב תגובה מאת:
היי, אני מתנצלת שלא ראיתי תגובה נוספת ממך.
כמות החלב לא גדולה כלל (1/2 כוס), לאחר הקירור הציפוי מתייצב.
יש לאפשר לציפוי להצטנן מעט לפני שיוצקים על הקרם.
המשך יום מקסים.
משה תגובה מאת:
שלום.
הכנתי את העוגה.
כמה הערות:
ראשית, הציפוי שוקולד יצא נוזלי מאוד. או שחצי כוס חלב זה יותר מידי או ש25 גרם חמאה זה קצת מידי.
בתמונה אצלך רואים חתיכה גדולה של חמאה(200), איפה הטעות?
דבר שני, חצי ליטר שמנת זה לא יותר מידי?
גם ככה העוגה מכילה 200 גרם שוקולד, קקאו וסוכר….אחרי שטעמתי מהעוגה המוכנה, הרגשתי שכל הסוכר קצת כבד לי…
התחתית מאוד טעים…
דנה רביב תגובה מאת:
היי משה, כאשר מכינים את ציפוי השוקולד יש לאפשר לו להצטנן מעט לפני שיוצקים אותו מעל הקרם ולאחר הקירור הוא מתייצב יותר.
להערתך השנייה: אין טעות, המתכון מדוייק. החתיכה של החמאה בתמונה היא בדיוק רבע חבילת חמאה החתוכה לפי הסימון על גבי האריזה (25 גרם), בצילום התמונה מוגדלת.
אם ברצונך בעוגה קלה יותר ניתן להמיר 250 מיליליטר שמנת בכוס חלב אך היא לא תהיה יציבה לחלוטין.
לגבי מתיקות העוגה- העוגה מכילה 1/2 כוס סוכר בתחתית העוגה ולא בקרם או הציפוי מאחר ושם יש שוקולד ואינסטנט פודינג וניל.
שבת שלום.
לימור תגובה מאת:
האם מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט ללא חלב?
דנה רביב תגובה מאת:
היי לימור, אכן ללא חלב.
יום טוב.
אתי תגובה מאת:
היי דנה, האם ניתן להכים את הטורט בתבנית עגולה קוטר 28? ואם כן האם זה לא יוצא נמוך מידי?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אתי, את יכולה להכין את העוגה בתבנית עגולה אך רצוי בקוטר 24 כדי שהיא לא תהיה נמוכה מידי.
כאשר מכינים עוגה כזו בתבנית עגולה רצוי שהיא תהיה גבוהה יותר.
חג שמח.
נטע תגובה מאת:
היי דנה, הכנתי את העוגה , היא יצאה כל-כך טעימה שפשוט טרפו הכול !
הוספתי מלמעלה סירופ שוקולד (ששמים על הפנקייק) הוסיף מאוד , גם בטעם וגם במראה !
ממליצה בחום לכולם ! עוגה פשוטה וטעימה@
מיטל תגובה מאת:
היי דנה,
הכנתי את העוגה לפי ההוראות ושפכתם את ציפוי השוקולד שהתקרר על העוגה ונתקלתי בשתי בעיות:
1. ציפוי השוקולד בורח לצדדים ובאמצע העוגה לא נשאר ציפוי ורואים את הקרם.
2. הציפוי השוקולד נשאר נוזלי. העוגה נמצאת כבר קרוב לשעתיים במקרר. הכנתי אותה בתבנית עגולה 24 אם זה משנה משהו.
מחכה לתשובה, מיטל
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיטל, לפי מה שאת מתארת אכן נראה שהציפוי שלך יצא נוזלי מידי (אולי יותר מידי חלב) או שיצקת אותו מעל לעוגה כאשר הוא לא קר מספיק ולכן ברח לצדדים.
(הקצפת שומנית ואם יוצקים מעליה משהו שהוא לא קר הוא מחליק לצדדים).
כעת הציפוי כבר אמור להתייצב אך עדיין להיות רך. במידה ועדיין חסר לך ציפוי כרגע במרכז אני ממליצה לך להכין עוד ציפוי ולקרר וליצוק במרכז כדי שתראה יפה.
במצב כזה אני תמיד מכינה ציפוי נוסף ומשתמשת בחלקו ואת השאר מקפיאה ובעת הצורך מפשירה ומחממת ויוצקת מעל עוגה בחושה.
מקווה שעזרתי…
ערב טוב…
מיטל תגובה מאת:
היי דנה, תודה רבה על התגובה. אין לי מושג איך זה קרה אבל אחרי שהעוגה התייצבה במקרר הכל הסתדר. העוגה טעימה מאוד אך קצת כבדה. ניסיתי כבר מס מתכונים שלך והכל מוצלח.
שוב תודה, מיטל
i_bake תגובה מאת:
היי:-), אם ברשותי רק שוקולד מריר איך עליי להכין את הציפוי? רעיונות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי, ניתן להכין את הציפוי בעזרת שוקולד מריר בלבד, כלומר 2 חפיסות שוקולד מריר.
השוקולד חלב נותן מתיקות לציפוי וכדי להחליפו יש להוסיף גם 2 כפות גדושות של סוכר.
שבת שלום.
i_bake תגובה מאת:
תודה רבה על התשובה:-)ועוד שאלה קטנה אפשר לשמור להתייצבות מהירה יותר במקפיא?
i_bake תגובה מאת:
להכין גם בתבנית קפיצית עגולה בקוטר 23-24?
דנה רביב תגובה מאת:
היי, אפשר להכין בתבנית עגולה בקוטר 24 והעוגה תהיה מעט גבוהה יותר (יפה יותר…)
דנה רביב תגובה מאת:
כן, אין שום בעיה לשמור להתייצבות במקפיא.
רינה תגובה מאת:
מה אפשר לשים במקום רבע כוס חלב?
דנה רביב תגובה מאת:
היי רינה, לתחתית העוגה תוכלי להחליף את 1/4 כוס החלב ב 1/4 כוס מיץ תפוזים.
סוף שבוע נעים…
אתי מרחבי תגובה מאת:
היי, האם ניתן להוסיף דף אכיל לעוגה?
נטליה תגובה מאת:
שלום!
ניתן גם להוסיף גבינה לבנה לקצפת. זה משפר מאוד את הטעם.
יום טוב.
🙂
רחלי תגובה מאת:
שלום דנה כמה זמן ניתן לשמור במקרר?
דנה רביב תגובה מאת:
היי רחלי, ניתן לשמור את העוגה במקרר עד 5 ימים.
אני בטוחה שהיא תגמר לפני…
שבת שלום.
סימה תגובה מאת:
היי ., אני רוצה להכין את העוגה אין לי קקאו ניתן להחליף בשוקולית ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי סימה, אני מתנצלת שלקח לי זמן לענות… אכן ניתן להחליף את הקקאו בשוקולית אך העוגה תהיה מעט מתוקה יותר.
יום טוב…
רונית תגובה מאת:
שלום דנה.
גיסתי הכינה את העוגה ליום ההולדת של הבת שלי והיא פשוט מדהימה.
תודה על המתכון.
מקווה שגם לי היא תצליח…
דנה רביב תגובה מאת:
היי רונית, אני שמחה מאוד לשמוע…
אני בטוחה שגם לך היא תצא נהדרת!
יום מקסים
נילי תגובה מאת:
הי, תודה על המתכון. האם ציפוי השוקולד יהיה נוזלי אם אקרר אותו? האם אפשרי לשפוך אותו כך? תודה רבה!
דנה רביב תגובה מאת:
היי נילי, כשציפוי השוקולד מתקרר הוא מסמיך ולא נוזלי מדי כך שאפשר לשפוך אותו על העוגה בקלות.
אימאן תגובה מאת:
באיזו כוס מדובר?
למדידת המרכיבים ?
ויקי תגובה מאת:
היי אם נתקעתי בלי האינסטנט אפשר לוותר עליו ?
הקצפת לא תחזיק את הציפוי שוקולד לבדה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי ויקי, הקצפת צריכה להיות ממש יציבה כדי להחזיק ציפוי שוקולד כבד ממנה ולכן משתמשים באינסטנט פודינג. אני לא ממליצה להכין ללא האינסטנט מאחר והוא תורם גם לטעם.
שבוע טוב…
אורלי תגובה מאת:
צריך כוס קקאו או שלוש כפות קקאו עם זה כוס זה לא היה מר ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורלי, כתוב במתכון 1/4 כוס קקאו (רבע כוס).
עם כמות כזו העוגה לא מרה כלל,
שבת שלום.
ליאת תגובה מאת:
דנה עוגה מהממת! מוצלחת ברמות!
אין עליך! מכורה לבלוג שלך ♥
דגנית תגובה מאת:
יצא מדהים שידרגתי עם הוספת קוקוס לקצפת ומעל השוקולד גירדתי שוקולד לבן יצא מעולה
סתיו תגובה מאת:
יצא מדהים ממש טעימה וקלה להכנה
עינת תגובה מאת:
יצא מעולה. ככ פשוט להכנה. מתכון מנצח
עינת תגובה מאת:
מעולה!! יש לי מתכון לעוגה שנראית אותו דבר אבל מסובכת בטירוף להכנה, וזו קלילה ומעולה. תודה!!
דנה רביב תגובה מאת:
תודה עינת, שמחה שאהבת את המתכון.
ליזט תגובה מאת:
שלום לך רציתי לדעת את כמות המצרכים של העוגה לתבנית מרובעת חד פעמי
דנה רביב תגובה מאת:
היי ליזט, כמות המרכיבים שכתובה במתכון היא מתאימה לתבנית מלבנית חד פעמית אך אם תרצי להכין בתבנית גדולה יותר פשוט תכיני חצי כמות יותר.
לדוגמא: מקום 2 ביצים השתמשי ב-3 ביצים, במקום 1/2 כוס קמח השתמשי ב-3/4 כוס וכו׳…
בהצלחה.
נורית תגובה מאת:
האם ניתן להפוך את העוגה לפרווה
דנה רביב תגובה מאת:
היי נורית בוקר טוב, מניסיוני האישי כאשר המרתי את השמנת המתוקה לצמחית היה לעוגה טעם כמו של קרמבו… אני אישית לא כל כך אהבתי אך תרגישי חופשי לנסות.
בהצלחה.
רחל תגובה מאת:
לערבב את המצרכים של הביצים, חלב , שמן וסוכר בכף ?
ולא צריך להפריד את הביצים נכון ?
ואגב, העוגה נראית מדהים.
דנה רביב תגובה מאת:
היי רחל, אין צורך להפריד את הביצים ואת יכולה לערבב בכף או במטרפה.
יום מקסים…
shila תגובה מאת:
היי דנה! מה זה תבנית בגודל A4 מה גודלה בס"מ . אשמח לקבל את תשובתך היום בכדי להכין את זה למשפחתי היקרה! תודה ושבת שלום shila
דנה רביב תגובה מאת:
היי שילה, מדובר בתבנית אלומיניום חד פעמית בגודל A4, גודלה הוא בערך 21 ס"מ על 29 ס"מ.
סימה תגובה מאת:
העוגה יצאה טעימה בטרוף תודה על המתכון
דנה רביב תגובה מאת:
שמחה לשמוע, שבוע טוב.
שיר תגובה מאת:
הכנתי תעוגה לשישי !!
עוגה מעולה……………………..
רותם תגובה מאת:
עוגה טעימה להפליא, בדיוק במרקם הנכון והכי חשוב- קלה להכנה!
דנה רביב תגובה מאת:
תודה על התגובה רותם, חג שמח.
מזל תגובה מאת:
היי,
יש אפשרות להשתמש ב 2 תבניות אינגלייש קייק במקום תבנית A4 ?
אשמח לתשובה בהקדם.
סוזנה תגובה מאת:
אין לי מילים!
עוגה קלה להכנה וטעימה בטרוף.
שלום תגובה מאת:
וגם בתמונה זה נראה שיש 250 גרם חמאה ולא 25 כמו שכתוב אז מה צריך באמת?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שלום,
המתכון מדוייק, בתמונה יש 25 גרם חמאה שהם רבע מחבילה שלמה.
שלום תגובה מאת:
נשרף לי הקצוות של תחתית העוגה.
למה זה?
במה טעיתי?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שלום,
צריך לוודא שהתבנית נמצאת במרכז התנור ולא לאפות יותר מהזמן שכתוב במתכון. בנוסף שים לב שחום התנור לא עולה על 180 מעלות.
ואלרי תגובה מאת:
שלום! המתכון נראה מדהים 🙂 האם צריך להקציף את השמנת לפני שמוסיפים את הפודינג? לכמה זמן צריך להשאיר את העוגה במקרר? תודה רבה!
דנה רביב תגובה מאת:
היי ואלרי, אין צורך להקציף את השמנת לפני הוספת הפודינג, מקציפים אותם יחד.
רצוי לקרר את העוגה במקרר על מנת שתתייצב לפחות 3 שעות, כמובן שכדאי לקרר אותה למשך הלילה כדי שתחתך בצורה יפה והנוזלים מהקצפת יספגו וירטיבו מעט את התחתית…
בהצלחה וגמר חתימה טובה.
ואלרי תגובה מאת:
תודה רבה על התשובות, גם לך! 🙂
ואלרי תגובה מאת:
העוגה יצאה מעולה!
הדר תגובה מאת:
איפה שמים את הקקאו? הוא מופיע במרכיבים אבל לא בהוראות הכנה.
דנה רביב תגובה מאת:
שלום הדר, מוסיפים את הקקאו ביחד עם הקמח.
עדינה תגובה מאת:
נראית מדהימה! באיזה חום לאפות?
עדינה תגובה מאת:
בסדר, ראיתי שכתבת את חום התנור במתכון.
גלית תגובה מאת:
נראה טעים ! מתכוונת להכין את העוגה.
מדוע לא ניתן להדפיס את הדף ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי גלית, נכון להיום האתר ממוקד בהצגת המתכונים במחשבים אישיים ובמכשירים ניידים אך אין כרגע אפשרות הדפסה מובנת.