עוגות שוקולד קוקוס לפסח הן עוגות קוקוס אישיות שאני נוהגת להכין בכל פסח, העוגות אווריריות במיוחד ולא מכילות חלב (פרווה) כך שניתן להגיש אותן גם כקינוח מתוק לאחר הארוחה.
מרכיבים
- 6 ביצים
- כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 כף קמח מצה
- 2 כוסות קוקוס לבן
הוראות הכנה
- ממיסים במיקרוגל את השוקולד (להזהר שלא ישרף) ומניחים בצד שיתקרר מעט.
- להפריד את החלבונים והחלמונים לקערות נפרדות, להקציף את החלבונים עם חצי כוס מהסוכר עד לקבלת קצף יציב ולהניח בצד.
- להוסיף לחלמונים את חצי כוס הסוכר שנותרה ואת תמצית הוניל ולהקציף עד שהתערובת בהירה תפוחה ואוורירית.
- מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת החלמונים, את התערובת שנוצרה מוסיפים לסירוגין עם הקוקוס והקמח בתנועות קיפול לתערובת החלבונים עד איחוד המסה.
- יוצקים לתבנית מאפינס מרופדת בניירות מנג'טים ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.
- ניתן להחליף את הקוקוס באגוזי מלך או פקאן טחונים.
shila תגובה מאת:
שלום לדנה! כמה מאפינס יוצאים ואיזה גודל מנז'טים השתמשת? אשמח לקבל תשובה shila
דנה רביב תגובה מאת:
שלום שילה, השתמשתי במנז׳טים מספר 4 (אפשר גם 5) המתכון מניב בערך 24 יחידות.
shila תגובה מאת:
תודה לך דנה על התשובה המהירה!