פסח הגיע ואיתו גם הזמן להכין לחמניות לפסח כדי לייצר גיוון בין כל המצות שמלוות את הארוחות. הלחמניות רכות וטעימות, מאוד דומות לפחזניות גם במרקם שלהן וגם בדרך העשייה.
הן עשויות משילוב של קמח מצה רגיל וקמח מצה טחון דק, אני מכינה אותן בכל שנה מספר פעמים כי הן פשוט מתחסלות ברגע…
מרכיבים
- ½ 2 כוסות מים רותחים
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית מלח (אפשר יותר)
- ½ כפית סוכר
- 6 ביצים
- ½ כוס קמח מצה
- ½ 1 כוסות קמח מצה לעוגה (הקמח טחון דק מאוד, העלות מאוד נמוכה וניתן להשיג בכל סופר)
לזרייה מעל:
- שומשום, קצח, פרג... (לאוכלי קטניות)
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים את הקמחים ביחד בצלחת ומניחים בצד.
- יוצקים לסיר בינוני את המים, השמן, המלח והסוכר ומערבבים. מחממים על להבה בינונית.
- כאשר הנוזלים מגיעים לרתיחה מכבים את האש ומוסיפים בבת אחת את הקמחים.
- מערבבים בעזרת כף עם ידית חזקה (רצוי כף מעץ), זה קצת קשה...
- מעבירים לצד כדי לקרר את הבצק.
- לאחר שהבצק התקרר, מוסיפים ביצה ומערבבים שוב. מוסיפים כך את שאר הביצים אחת אחת. התערובת לא מתאחדת מהר ולכן אל תבהלו והמשיכו לערבב היא תהיה אחידה לאחר הוספת כל הביצים.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף (אם אין אפשר להשתמש ב-2 כפות משומנות).
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומזלפים מן התערובת בצורות הרצויות.
- מפזרים מעל את השומשום, הפרג או הקצח.
- אופים למשך 50 דקות ומניחים להן להתקרר.
- פסח שמח וכשר!
רבקה תגובה מאת:
שלום
האם הן יוצאות חלולות מבפנים או מלאות כלחמניה
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי רבקה, הלחמניות יוצאות מעט חלולות אך עדיין ניתן למרוח בתוכן ממרחים.
יהודית תגובה מאת:
אני הכנסתי מלוי לפני האפייה ויצא מדהים, ממש תפס את החלל שנוצר.
הכנסתי פטה כבד ומעט ריבת בצל.
מלכה גרינברגר תגובה מאת:
שלום שולי, תודה על מתכון הלחמניות! פעם ראשונה בפסח שיוצאות לי לחמניות "נורמליות"!
מיכל כהן רביב תגובה מאת:
הי דנה חג שמח
השאלה שלי האם אפשר לעשות את הבצק ללחמניות פסח במיקסק עם ו גיטרה.
מחכה לתשבתך המהירה
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיכל,
כן, אך את צריכה להתחיל את התהליך כמו שכתוב במתכון ואז להעביר את הבלילה לקערת המיקסר לפני שלב הוספת הביצים.
כעת את יכולה להשתמש במיקסר עם וו גיטרה ולהוסיף את הביצים אחת אחת.
בהצלחה.