ט"ו בשבט מתקרב וזה הזמן להכין עוגת פירות יבשים.
אני משלבת בעוגה הזו שניים או שלושה סוגים של פירות יבשים וכך העוגה יוצאת עם טעם עדין ומתוק.
מתכון מומלץ לכל מי שאוהב פירות יבשים ומעוניין להכין קינוח מיוחד ברוח חג ט"ו בשבט.
מרכיבים
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר לבן
- ½ כוס סוכר חום כהה
- ½ כפית קינמון
- ½ כוס שמן
- 1 שמנת חמוצה
- ¼ 1 כוס קמח תופח
- ⅓ כוס פירות יבשים קצוצים גס (אני ערבבתי צימוקים עם תמרים אך ניתן לשלב גם מישמשים, שזיפים ותאנים לפי טעמכם האישי)
- ½ כוס אגוזי פקאן קצוצים גס (אפשר פשוט לשבור אותם בעזרת הידיים)
- מעט שקדים פרוסים לקישוט (לא חובה אך מוסיף המון)
הוראות הכנה
- חממו תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה גדולה ערבבו: ביצים, סוכר חום, סוכר לבן, קינמון, שמנת חמוצה ושמן עד שהתערובת אחידה.
- הוסיפו את הקמח וערבבו לאט עד שהקמח נטמע בתוך התערובת. (לא לערבב יותר מידי).
- הוסיפו את הפירות היבשים והאגוזים וערבבו אותם פנימה לתוך תערובת העוגה.
- שמנו במעט תרסיס שמן שתי תבניות מאורכות (אינגליש קייק).
- צקו את הבלילה לתוך התבניות בצורה שווה ופזרו את השקדים הפרוסים.
- הכניסו את העוגות לתנור למשך 35 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
- בתאבון!
דנה גביש תגובה מאת:
הי,
אני רוצה להכין את העוגה לחבר
שמאד אוהב פירות יבשים ואגוזים.
אני יכולה לשים יותר אגוזים ממה שכתוב
או שיהיה בחזקת "כל המוסיף גורע"?
דנה רביב תגובה מאת:
היי דנה
את יכולה לנסות ולהוסיף אגוזים אך לדעתי העוגה תהיה יבשה מידי.
יום מקסים
חיה מסוט תגובה מאת:
העוגה יצאה נפלאה, רכה וטעימה.
והכי כיף שהיא בחושה, אוהבת את המתכונים שלך!
חיה.
דנה רביב תגובה מאת:
היי חיה, תודה רבה.
שבת שלום.
נתלי תגובה מאת:
היי ,
אין לי קמח תופח .. איך אני ממירה את זה לקמח רגיל ואבקת אפייה בכמויות ?
וגם אין לי סוכר חום חח פשוט לשים 1.5 סוכר לבן ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי נתלי, מתנצלת שלא עניתי קודם.
במידה ואין לך קמח תופח תוכלי להמירו בכוס ורבע קמח רגיל בתוספת כפית ורבע אבקת אפייה.
לגבי הסוכר, תוכלי להחליף בסוכר לבן אך הפחיתי את הכמות לכוס ורבע (הסוכר החום יותר מתאים במתכון זה)
המשך ערב טוב.
מיכל תגובה מאת:
היידנה.
במה אפשר להחליף את השמנת כדי שהעוגה תהיה פרווה? אני מאוהבת במתכונים שלך… מערבבים ולתנור. בלי הרבה כילים ובלי בלאגן 🙂
תודה
ממיכל.
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיכל, תודה רבה.
השמנת חמוצה עוזרת לעוגה להיות רכה ולחה ולכן אני לא ממליצה להחליפה. עם זאת את יכולה להמיר אותה ב-2/3 כוס מיץ תפוזים או מים.
בהצלחה…
מיכל תגובה מאת:
תודה על העצה… אתמול הכנתי אותה עם 2/3 כוס מיץ תפוזים, הפחתתי את כמות הסוכר (רק חום כהה… קצת פחות מכוס), הוספתי מגוון פירות מיובשים (כן…. לא אומרים "יבשים" ;)…. תאנים, תמרים, משמשים, תפוח מיובש, אננס מיובש, וראיתי שזה מעט בלילה בשביל שתי תבניות אינגליש קייק רגילות, אז אפיתי בשתי תבניות אינגליש קייק קצרות יותר והיא יצאה… מדהימה!!!!!! מטורפת על המתכונים שלך…. לערבב ולתנור, עוגות רכות ומוצלחות גם עם חצי כוס שמן… ממש פלא 🙂 תודה לך ושבת שלום.
ממיכל.
שולמית תגובה מאת:
דנה, המתכון הזה ממש הפתיע אותי.. בדרך כלל לא אוהבים עוגות פירות יבשים אבל זו ממש מעולה… השתמשתי בצימוקים ותמרים כמו שהמלצת ויצא מצויין! חג שמח.
דנה רביב תגובה מאת:
תודה שולמית, חג שמח!