לחמג׳ון הוא מאפה נפוץ מאוד במטבח הטורקי, סורי והלבנוני.
מאפה בצק טעים ומעליו תערובת של בשר בטעמי חמוץ מתוק מנוקד בצנוברים פריכים, פשוט מאכל נפלא!!!
הבצק סופג את טעמי הבשר המתובל והופך קריספי בשוליים ורך ומלא טעם במרכז, ריח הלחם וריח הבשר הופכים יחד למשהו שלא ניתן לעמוד בפניו.
אני אוהבת להגיש אותו חם עם טחינה וסלט חריף ורענן אבל גם ככה ישר מהתנור בלי שום דבר ליד יהיה כארוחה מושלמת!
מרכיבים
לבצק (8-10 יחידות תלוי בגודל)
- 500 גרם קמח
- כפית סוכר
- 3 כפות שמן זית
- כפית וחצי שמרים יבשים
- כפית מלח
- בין כוס לכוס וחצי מים פושרים (אני השתמשתי בכוס ורבע)
- שמן לשימון הידיים
- למילוי הבשר:
- 500 גרם בשר טחון (רצוי עם מעט שומן)
- 1 עגבניה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2-3 שיני שום טרי כתוש
- חופן פטרוזילה קצוצה
- חצי כוס צנוברים (רצוי קטנים)
- 2 כפות רסק עגבניות
- אופציה- חצי פלפל חריף
- 2 כפות רכז רימונים
הוראות הכנה
הכנת הבצק:
- מניחים בקערת מיקסר: קמח, סוכר, שמרים ומערבבים מעט, מוסיפים שמן זית ומים פושרים (מתחילים בכוס ומוסיפים עוד במידת הצורך), לאחר לישה של כדקה מוסיפים את המלח.
- מניחים למיקסר ללוש את הבצק 7-10 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק, הבצק לא אמור להיות יבש ולא דביק מידי.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומגבת ומניחים לו כשעה וחצי עד שתופח ומכפיל את נפחו.
הכנת המילוי:
- מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה.
הכנת הלחמג׳ון:
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- בידיים משומנות מחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי ומשטחים לעיגול שטוח בעובי של כחצי ס״מ על נייר אפייה בתבנית התנור. (חשוב לשמן את הידיים וכך הבצק יפתח טוב יותר ויהיה קריספי לאחר האפייה)
- מניחים חופן של תערובת המילוי משטחים ומהדקים אותה על גבי הבצק, חשוב להניח תערובת ממש עד לקצוות של הבצק ולא להשאיר שוליים מאחר והבשר מתכווץ.
- רצוי לפזר מעל קצת צנוברים ולזלף מעל טיפה רכז רימונים (תורם מאוד!)
- אופים בתנור למשך 20-25 דקות עד השחמה.
- מגישים חם בליווי טחינה וסלט מרענן.
כתיבת תגובה