עוגת השוקולד המופלאה הזו נקראת ״טורטה קפרזה״ מאחר והומצאה באי האיטלקי קפרי והיא אהובה מאוד בקרב אוהבי השוקולד.
העוגה הזו מככבת המון ברחבי איטליה ונחשבת לאחד מהקנוחים האיטלקיים האהובים ביותר…
מכינים אותה משקדים טחונים וללא קמח ולכן המרקם שלה דחוס ושוקולדי שמזכיר פאדג׳ או בראוניז אמיתי ומפנק, היא מתאימה לחג הפסח מאחר ולא מכילה כלל קמח וכמובן למי שנמנע מגלוטן.
מאוד מומלץ להגיש אותה לצד גלידה וניל ולהתפנק על כל ביס…..
מרכיבים
- 220 גרם חמאה
- 250 גרם שוקולד מריר- או כוס וחצי שוקולד צ׳יפס
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- ½ 1 כוסות שקדים טחונים
- ¼ כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
להגשה: אבקת סוכר
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- משמנים תבנית קפיצית עגולה בקוטר של 24-26 ס״מ ומניחים נייר אפייה בתחתית.
- מניחים בקערה את השוקולד והחמאה וממיסים יחד עד לתערובת חלקה (מעל סיר עם מים רותחים או במיקרוגל בזהירות שלא ישרף)
- מפרידים את הביצים, מניחים את החלבונים בקערה בינונית ואת החלמונים בקערה גדולה.
- מקציפים את החלבונים (הלבן) ומוסיפים תוך כדי הקצפה את המלח, מקציפים עד לקצף יציב מאוד ומניחים בצד.
- מוסיפים לחלמונים (הצהוב) את הסוכר ותמצית הוניל ומקציפים עד לתערובת תפוחה ובהירה.
- יוצקים את השוקולד המומס וקמח השקדים לתערובת החלמונים והסוכר (הצהוב) ומערבבים לתערובת אחידה.
- מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד ב-3 פעמים (בכל פעם מעט ובעדינות בכדי שלא להרוס את הקצף האוורירי.
- מעבירים לתבנית ומיישרים את שטח העוגה.
- אופים למשך 40-45 דקות.
- מוציאים את ה עוגה מהתנור ומאפשרים לה להתקרר לפני שמחלצים מהתבנית.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
שיראל תגובה מאת:
עוגה מעולה!! לא להאמין שהיא בלי קמח