המטבח הבוכרי הוא מטבח מרתק ביותר!
תמיד הסתקרנתי ללמוד ולדעת מאכלים בוכרים, אוכל עשיר מאוד ומלא בטעמים…
עיקר האוכל הבוכרי מכיל בתוכו בשר ויש כאלו שמגוונים ומחליפים לבשר עוף, למשל במתכון הבחש שבו במקור משתמשים בבשר בקר אך הרבה אוהבים להמיר אותו בפרגיות, מכינים סיר שלם אחד לארוחה משפחתית מושלמת…
איזה כיף לי שקיבלתי את המתכון הזה מגיסתי שהיא אלופה במאכלים בוכריים מסורתיים, כי לא רק אני מאוהבת באוכל הבוכרי אלא גם ילדיי שרק מחכים שאכין בחש לארוחת הצהריים…
אני מכינה מבשר אונטריב או צלעות וקוצצת אותו לקוביות מאוד קטנות שמשתלבות נהדר בתוך האורז, פשוט שלמות!
מרכיבים
- 1 בצל גדול- קצוץ לקוביות
- 700-800 גרם בשר אונטריב/צלעות/כתף/ סינטה חתוך לקוביות קטנות מאוד
- 2-3 כפות שמן זית לטיגון
- 2 כוסות אורז עגול
- צרור כוסברה טרייה- קצוץ
- צרור פטרוזיליה טרייה- קצוץ
- מעט שמיר- לא חובה
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- ½ 2 כוסות מים
- ¼ כוס שמן זית
הוראות הכנה
מתחילים בהשריית האורז:
- שוטפים היטב את האורז ומשרים אותו בהרבה מים עם מעט מלח ומניחים בצד (בינתיים מכינים את הבשר).
- בסיר רחב מחממים 2-3 כפות שמן ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה קלה, כ-10 דקות.
- מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד שהוא מעט משחים כ-8 דקות.
- מוסיפים כפית גדושה מלח, פלפל שחור, חצי מכמות הירק הקצוץ וחצי כוס מים (שומרים את 2 כוסות המים להמשך).
- מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומכסים את הסיר, מבשלים 30 דקות. (ככל שהבשר גדול יותר יש לבשל יותר זמן)
- מסננים את האורז המושרה ומוסיפים לסיר עם יתר הירק הקצוץ.
- מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים על להבה בינונית עד שרוב המים מתאדים ונשאר מעט נוזלים.
- מזלפים רבע כוס שמן זית ובוחשים בעדינות.
- סוגרים את הסיר ומכסים במגבת, מבשלים על להבה נמוכה מאוד 30-40 דקות.
כתיבת תגובה