אני מאוד אוהבת להכין גרנולה בבית, ככה אני יודעת בדיוק מה המרכיבים שיש בפנים וגם כמובן לשלוט ברמת המתיקות.
את הגרנולה שלי אני מכינה ללא סוכר וממתיקה בעזרת דבש, מייפל או סילאן, אני מוסיפה הרבה מרכיבים טובים ומלאים בערכים תזונתיים נהדרים כמו גרעיני דלעת, פקאן, גרעיני חמנייה, שקדים שלמים טבעיים ומנקדת אותה עם מעט צימוקים שנותנים ביסים קטנים ומתוקים…
תוכלו בקלות להוסיף או לשנות מרכיבים בגרנולה שלכם כמו אוכמניות מיובשות, חמוציות, פשתן, קוקוס, צ׳יה, ועוד הרבה אפשרויות עד שתגיעו לטעם האהוב עליכם במיוחד!
את הגרנולה הזו תוכלו לשמור לעצמכם או לחלק בצנצנות יפות עם סרט צבעוני ולתת במתנה לחברים ולמשפחה, אני בטוחה שממש יאהבו!
מרכיבים
- 3 כוסות שיבולת שועל עבה (לא האינסטנט הדק)
- ½ כוס שקדים שלמים בקליפתם קצוצים גס
- ½ כוס גרעיני חמנייה
- ½ כוס גרעיני דלעת
- ¼ כוס גפרורי שקדים או שקדים פרוסים
- ½ כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
- ½ כוס צימוקים- מוסיפים לאחר האפייה
- ¼ שמן
- ¼ כפית מלח
- ½ כוס דבש- ניתן להמיר בסילאן, מייפל (גם חצי חצי)
הצעות נוספות:
- קוקוס
- פיסטוקים
- אגוזי מלך
- חמוציות
- אוכמניות מיובשות
- אגוזי לוז
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- בקערה גדולה מערבב היטב את כל המרכיבים היבשים: שיבולת שועל, כל סוגי הגרעינים והאגוזים והמלח.
- מוסיפים את הדבש והשמן ומערבבים עד לתערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לגובה אחיד.
- אופים כ-30 דקות כאשר כל 10 דקות מושכים בזהירות את התבנית ומערבבים בעזרת כף עץ (לא ידבק).
- כשהתערובת שחומה ומוכנה מוציאים מהתנור בזהירות ומוסיפים את הצימוקים (חמוציות, אוכמניות וכו...) ומערבבים, התערובת בשלב זה רכה ומתקשה כאשר מתקררת לחלוטין. (בזמן הקירור מומלץ לערבב מידי פעם כדי שלא תדבק)
חשוב מאוד לשים לב לזמן האפייה!!! לפעמים הגרנולה מוכנה לפני הזמן וכדאי להוציא לפני שתשרף.
כתיבת תגובה