העוגיות האלו מושכות לנו את המבט תמיד באיזור המאפים בסופר ובמאפיות… עוגיות שוקולדיות שחורות עם שוקולד צ׳יפס לבן!
הודות לשילוב מושלם בין סוכר לבן וסוכר חום העוגיות במרקם רך במרכז וקריספי בצדדים,
את הצבע העמוק שלהן הן מקבלות מהקקאו ואת הרכות שלהן ממעט דבש.
מתכון קל ופשוט להכנה של צנצנת מושלמת של עוגיות שוקולד צ׳יפס בריח שוקולד ממכר.
מרכיבים
- 120 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קמח רגיל
- ⅓ כוס קקאו
- ¾ כוס סוכר חום כהה- לא בהיר
- ¼ כוס סוכר לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ 1 כפות דבש
- ¼ כפית מלח
- 1 חבילת שוקולד לבן קצוץ (אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס)- 100 גרם
הוראות הכנה
- חממו תנור לחום של 190 מעלות.
- מכניסים לקערה בינונית את החומרים היבשים: קמח, קקאו, מלח ואבקת אפייה ומניחים בצד.
- הכינו מיקסר עם וו גיטרה (ישנם שלושה חלקים: מקציף, וו לישה שנראה כמו קרס והשלישי השטוח שנקרא גיטרה).
- ניתן גם להכין בצורה ידנית עם כף עץ.
- בתוך הקערה ערבבו את החמאה, סוכר לבן וסוכר חום למשך דקה, עד לתערובת אחידה.
- הוסיפו דבש, תמצית וניל וביצה וערבבו למשך דקה נוספת. (יש להוריד בעזרת מרית את החמאה שנדבקת בתחתית הקערה לפני הוספת המרכיבים).
- מוסיפים את החומרים היבשים (קמח, קקאו, מלח ואבקת אפייה).
- ערבבו רק עד שהקמח נעלם לתוך החמאה והוסיפו את השוקולד, לאחר ערבוב קצר נוסף הבצק מוכן.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת כף גלידה קפיצית הכינו כדורים זהים והניחו אותם מרווחים בתבנית.
- לוחצים מעט כדי לשטח טיפה את פני העוגייה (לא יותר מידי כדי שלא ישטחו מידי).
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים למשך 10 דקות ולא יותר, העוגיות יוצאות מהתנור מעט רכות אך מתקשות לאחר שמתקררות.
- לאחר 5 דקות העוגיות מתחילות להתייצב וכדאי להעביר אותן על גבי רשת כדי שיתקררו גם בתחתית.
- את העוגיות אפשר לאכול רק לאחר שהן מצטננות לגמרי.
- בתאבון!
ים תגובה מאת:
נראה מעולה!! אכין מחר ?