אני מכינה המון סוגי עוגיות, לפעמים מנסה מתכונים חדשים ולפעמים משלבת וממציאה משהו חדש, אבל העוגיות האהובות עליי ביותר הן העוגיות הקלאסיות שאף פעם לא נמאס מהן.
עוגיות תמרים הן עוגיות שאני מכינה במשך שנים ואף פעם לא משנה את המתכון המוצלח… השבוע קיבלתי מייל מאחת הגולשות באתר שביקשה את המתכון לעוגיות תמרים עם קמח כוסמין מלא, אז ניגשתי מיד לעבודה והכנתי עוגיות רולדת תמרים מקמח כוסמין מלא וללא סוכר!
עוגיות בריאות יותר ומתאימות לאנשים שנמנעים מסוכר או מקמח לבן.
המרקם שלהן מאוד פריך והן הופכות לרכות וטובות יותר ביום שלמחרת.
את העוגיות תוכלו להכין ולהקפיא בקופסא אטומה ופשוט להוציא לפי הצורך. (מפשיר לבד תוך כמה דקות בטמ״פ החדר)
מרכיבים
לבצק:
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא
- 100 גרם חמאה רכה
- ½ כוס מים - מהברז
- ¼ כוס שמן
- כפית תמצית וניל- ניתן להמיר בשקית סוכר וניל אם אין בעיה עם הסוכר
- ½ כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
למילוי:
- ממרח תמרים
- קינמון
- אגוזי מלך/פקאן קצוצים- לא חובה
- אבקת סוכר סוויטאנגו לפיזור מעל- או אבקת סוכר רגיל למי שלא נמנע
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
הכנת הבצק:
- בקערה בינונית מניחים את הקמח והחמאה ומועכים מעט עם מזלג (החמאה אמורה להיות רכה)
- לאחר שנוצרו פירורים מוסיפים את הוניל, אבקת האפייה, מלח, שמן והמים.
- מערבבים רק עד שנוצר בצק ולא יותר!
- מחלקים את הבצק ל-2.
- על משטח מעט מקומח (ממש טיפה קמח), מרדדים למלבן יחסית דק ברוחב של 35 ס״מ על 25 ס״מ. (עובי הבצק לא אמור להיות עבה מידי כ- 3-4 מ״מ), במידה והבצק נדבק ניתן לקמח מעט לפי הצורך.
- מורחים בנדיבות את ממרח התמרים ומפזרים קינמון מעל.
- מפזרים מעט אגוזים (לא חובה)
- מתחילים לגלגל לרולדה מהצד הקרוב אליכם עד שנוצר גליל ארוך.
- מעבירים בזהירות בשתי הידיים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. (צד התפר כלפי מטה)
- מכינים גם את הרולדה השנייה.
- בעזרת סכין חלקה וחדה חותכים עוגיות כמעט עד הסוף. (כ-3 ס״מ)
- אופים בתנור למשך 20-23 דקות, מכיוון שהבצק כבר שחום העוגיות לא ישחימו ממש.
- בעזרת סכין חדה ממשיכים את החיתוך של העוגיות עד הסוף.
- מפזרים אבקת סוכר/סוויטאנגו ומניחים להן להתקרר לחלוטין.
- שומרים בקופסא אטומה.
אורטל תגובה מאת:
טעים כל כך ובריא! תודה רבה!
הוספתי למתכון מעט סוכר בריא של סוויטנגו
יהב תגובה מאת:
נימוחות ונמסות בפה, עוגיות מדהימות! ובכלל לא מורגש שמקמח כוסמין
לילך תגובה מאת:
עוגיות ממש טובות.הבצק יצא דק ומיוחד
אנג׳ל תגובה מאת:
היי במה אפשר להמיר את החמאה כדי שיהיה פרווה?
תודה 🙂
דנה רביב תגובה מאת:
היי
ניתן תמיד להמיר חמאה בתחליף כמו מחמאה או נטורינה וכו… באותה הכמות,
יום נעים
רחלי תגובה מאת:
כמה מעלות??
דנה רביב תגובה מאת:
היי
180 מעלות, למשך 20 דקות
המתכון עודכן
תודה רבה
הודיה תגובה מאת:
לא האמנתי שעוגיות מקמח כוסמין יצאו כל כך טעים, תודה על המתכון.
דנה רביב תגובה מאת:
היי הודיה
גם טעים וגם בריא!
סופש נפלא
אביבה תגובה מאת:
מושלם וטעים מאוד
מתקון מעולה
תודה❤