נאגטס נמנה בין המאכלים האהובים ביותר על ילדים ואחת לתקופה כיף לגוון את ארוחת הצהרים עם מנה כיפית שגם ממש פשוט להכין בבית.
היתרון הגדול של נאגטס ביתי מול נאגטס שקונים ברשתות המזון המהיר, הוא שאתם יודעים בדיוק מה מכילה תערובת הבשר (ללא חומרים משמרים או חומרים מעובדים).
למי שמעדיף להימנע מטיגון, יכול בקלות לאפות בתנור.
מתכון מצולם
מרכיבים
לתערובת העוף:
- 500 גרם חזה עוף טחון
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית אבקת שום
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית פפריקה
לציפוי:
- ½ 1 כוסות קמח
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית אבקת שום
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית שטוחה פפריקה
- ביצה
- ½ כוס מים
הוראות הכנה
הכנת תערובת הנאגטס:
- מערבבים את חזה העוף הטחון עם כל התבלינים עד לתערובת אחידה ומניחים בצד.
- טורפים את הביצה עם המים בקערה מעט עמוקה.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח עם תבלינים.
- מניחים קערית קטנה עם מעט שמן על מנת לשמן את הידיים כדי שהתערובת לא תדבק.
טיפ חשוב!!!- שימרו על יד אחת לתערובת הקמח ויד אחת לתערובת הביצה כדי למנוע הצטברות של הציפוי על הידיים.
הכנת הנאגטס:
- לוקחים מעט מתערובת העוף (בערך חצי כף) מעצבים טיפה ומניחים בביצה (אין חשיבות לצורה).
- מעבירים לתערובת הקמח ומצפים, מנערים את השאריות של הקמח העודף.
- מעבירים שוב לתערובת הביצה ושוב לקמח.
טיפ לטיגון- תוכלו להכין את כל הנאגטס לאחר הציפו ולהניח במגש ולאחר מכן רק לטגן את כולם.
- יוצקים שמן עמוק לסיר טיגון ומחממים על להבה בינונית גבוהה- שימו לב שאם השמן יהיה חם מידי הנאגטס לא יתבשלו בפנים ולכן יש להזיז אותם מידי פעם ולהפוך כדי שיתבשלו בצורה אחידה.
- לאחר הטיגון מעבירים לרשת או נייר סופג כדי להסיר את עודפי השמן.
כינרת תגובה מאת:
הילדים השתגעו על זה! וממש פשוט להכין. תודה על עוד מתכון מושלם דנה.
דנה רביב תגובה מאת:
היי כנרת
וואו איזה כיף לשמוע! תודה על התגובה הנפלאה!
שבת שלום