שוק טלה בתנור זו ארוחה שלמה במגש אחד! אני מכינה במיוחד בערב ראש השנה…
ארוחה מפוארת ומרשימה במיוחד, מתאימה לערב חג חגיגי או ערב קידוש ביום שישי,
ניתן להכין את הכל מראש ערב לפני ולמחרת רק להכניס לתנור…
מי שפחות מתחבר לטעם הטלה יוכל בקלות להחליף לנתח בשר גדול אחר כמו צלי כתף מספר 5 או אסאדו.
מרכיבים
- שוק טלה במשקל 2.5-3 קילו
- 5-6 תפוחי אדמה בינוניים/קטנים
- 3-4 גזרים
- 1 ראש שום טרי
- 1-2 בטטות
למרינדה:
- ½ כוס שמן זית
- 4 כפות חרדל
- 2 כפות דבש
- 1 כף רכז רימונים (לא חובה)
- 2 כף סילאן
- כפית שטוחה מלח (טלה הוא מלוח ולכן לא ממליחים הרבה)
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
הוראות הכנה
- מערבבים את כל מרכיבי המרינדה לתערובת אחידה.
- מניחים את שוק הטלה בקערה גדולה ויוצקים מעל את המרינדה, מוודאים שכל שוק הטלה מכוסה במרינדה.
- אם יש זמן (רצוי מאוד) להניח לשוק הטלה לשהות במרינדה כמה שעות ואפילו לילה שלם במקרר.
הכנת הצלי:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- קולפים את הירקות ומסדרים בשכבה אחידה בתבנית צלייה גדולה, את הגזרים חוצים לאורך, את תפוחי האדמה ניתן להשאיר שלמים או לחצות וגם את הבטטות.
- את ראש השום ניתן להשאיר שלם או לחצות לרוחבו.
- מניחים את שוק הטלה מעל לשכבת הירקות כך שהחלק התחתון של השוק מופנה מעלה מאחר והופכים אותה.
- מכניסים לתנור למשך 25 דקות, לאחר מכן הופכים בזהירות את שוק הטלה וצולים למשך 30 דקות.
- מנימיכים את חום התנור ל-150 מעלות ומוציאים בזהירות את התבנית למשטח השיש.
- מכסים את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף
- (אם יש מכסה מתאים לתבנית אז מניחים נייר אפייה ואז את המכסה)
- ממשיכים לאפות למשך כשעתיים.
- לאחר האפייה מסירים את הכיסוי ומניחים לו להשחים כ-15 דקות ללא נייר האפייה (לא חובה)
כתיבת תגובה