זיתים ברוטב עגבניות פיקנטי הם תוספת מצוינת לכל ארוחה.
המנה הזו מאוד מוכרת בעיקר במטבח המרוקאי והיא מאוד קלה להכנה ומה שהכי כיף זה שהמתכון מכיל מרכיבים פשוטים שתמיד יש לנו בבית.
אני מאוד אוהבת לשלב את הזיתים עם כל כך הרבה דברים כמו עוף, קציצות, אורז לבן או כל מאכל אחר.
לשדרוג אני ממליצה בחום להוסיף קצת פיקנטיות וחריפות.
מרכיבים
- 1 קופסא זיתים מגולענים ללא חרצנים- מסונן ללא נוזלים
- 2 כפות שמן
- ½ בצל
- 2 שיני שום טרי כתוש
- 2 כפות גדושות רסק (קופסא קטנה)
- עגבניה מגוררת בפומפיה גסה
- 1 כפית גדושה פפריקה
- ½ פלפל שחור
- ½ כפית מלח
- 1 כוס מים
- כפית סוכר
- ½ כפית פפריקה חריפה או צ׳ילי גרוס- לא חובה
הוראות הכנה
- כדי להפחית את המליחות רצוי לשטוף את הזיתים במים חמים ולסנן- לא חובה אבל מומלץ.
- מחממים שמן בסיר קטן
- קוצצים בצל לקוביות ומטגנים ביחד עם השם למשך כ-2 דקות עד שמתרכך.
- מוסיפים את העגבניה והרסק ומערבבים
- מוסיפים את הזיתים (ללא נוזלים).
- מתבלים ויוצקים את המים
- בוחשים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים 20-25 דקות על להבה נמוכה (דואגים לערבב מידי פעם)
נוי תגובה מאת:
מושלם!! יצא לי ממש כמו שסבתא שלי הייתה מכינה